Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 28.10.2011.
06:13
Vestionline A
Islamistička stranka Enahda (Renesansa), pobednik je istorijskih demokratskih izbora u Tunisu sa 41,47 odsto osvojenih glasova, saopštila je Izborna komisija.
Petak 28.10.2011.06:26
Eh, tako je to kada se od arapske drzave napravi kolonija. Jako je opasno to sto su Evropljani zakuvali u Tunisu, Ben Ali uopste nije bio los za razliku od Mubaraka koji je bio da te Bog sacuva ( upropastio Egipat ). Barem bi Tunis ostao sigurna zemlja, sto vec mesecima nije. I Ali je rizikovao pa bio strahovito liberalan, svestan da ekonomski razvoj Tunisa najvise zavisi od turizma. Oni nisu bogati kao Libija, pa da ne moraju da mrdnu, a nafta samo iskace. Normalno da ce radikalni islam pobediti, jer im se Tunis ruku na srce pretvorio u kupleraj. Previse vesternizovano, hoteli, alkohol, otvoreno nepostovanje posta za vreme Ramadana, itd.
Petak 28.10.2011.09:18
Тунису није ништа недостајало и у време претходне власти,али мислим да ће са новом тек изгубити јер ову власт је поставио запад који ће тек да промовише своју културу.Што се тиче неморала који наводиш,сваки човек понаособ гради себе духовно и ако је прави верник на њега неможе много да утиче нешто што је иначе доступно само страним и богатим људима."Обичан" човек у такве хотеле не може ни да завири.
Petak 28.10.2011.09:36
Mislim da nece da budu prozapadno orijentisani.Mozda vazniji clanovi uptravnih odbora u pojedinim firmama, ALI ZA KRATKO.Zapad je odigrao strasno glupu igru, koja odgovara military and industrial complex-u, Jevrejima jer za njih KASNIJE ce da bude kasno.Oni zele veliki rat jer misle da ce tim da se vrate u igru i utemelje profit.Muslimani su drugaciji od hriscana, kad dodje vreme okrenut ce se svi-ujdeiniti razjedinjeni u borbi kako oni kazu nevernika.Upravo ova arapska proleca su stvorila teren za takvo sta.Ovi koji su dosad bili muslimani saveznici su samo iskoristili igru zapada da dodju na pozicije gde ce da budu dok ne prodje sledeci veci rat. BRIKS trlja ruke.EU i NATO je gotov.
Petak 28.10.2011.11:48
Zapad je izazvao ovo u Tunisu, kako bi lakse usao u Libiju. Lancana reakcija navodna. Nece biti zapadna vlast, Tunis odlazi u radikalni islamizam. Sem toga, nema Tunis nista da im materijalno ponudi. Sto se tice ljudi i hotela, odnosno vere itd..stvar je da se Tunis nasilno udaljio od islama. Recimo u Libiji ili Saudijskoj Arabiji je potpuno nezamislivo za vreme Ramadana da iko pije i jede u toku dana ( nebitno sto je stranac, stranac je tu gost i nije morao da dodje ako mu se to ne svidja ), a Tunis je prilagodio mnogo toga strancima. Obican narod nije zadovoljan time. Ne pise se ovde po novinama, ali se svasta desavalo za vreme revolucije, narocito hriscanima. Odlaze u drugu krajnost.
Petak 28.10.2011.12:40
Pocinje "renesansa" divljastva i primitivizma. Dobro dosli u srednji vijek. Trazili ste-evo vam ga !

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)