Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 23.10.2011.
12:49
Beta A
Blokada Filozofskog i Filološkog fakulteta u Beogradu nastavlja se i danas, nakon sinoćnjih incidenata situacija je jutros mirna, a studenti oba fakulteta najavljuju mogućnost da se zatraži ostavka rektora.
Nedelja 23.10.2011.13:01
Постала је традиција да сви они који изражавају своје незадовољство системом постају хулигани, криминалци... Да ли мишљење ректора да је сваки студент који нема пара да покрије школовање, а жели да постане академски грађанин, члан неке политичке организације!? Зар демократско друштво не оставља право појединцу да каже да му не одговара систем или људи који га представљају?
Nedelja 23.10.2011.15:28
Divim se ovim studentima, jer su spremni da idu do kraja. 90 posto mojih kolega nije spremno ni na protestnu šetnju.
Sreda 26.10.2011.21:29
Сва моја подршка студентима да опстану до краја у својим захтевима, да не одустају јер овакав јавашлук је више немогуће толерисати. Да ли се господин Ковачевић пита од чега се плаћају те скупе школарине на факултету, колико се тешко живи с новцем којим се располаже, а намети све већи и већи и на факултетима.
Sreda 26.10.2011.21:27
У ових 11 година колико траје ова владавина ДС-а и њихових "пријатеља" систем вредности је потпуно истумбан. Жртве се проглашавају нападачима и обрнуто. Студенти треба да имају могућност да са мање новца се школују. Па родитељи имају таква примања (бар већина) да се једва саставља крај с крајем. Још само кожу с леђа да нам скину и ништа нам друго не преостаје.
Nedelja 23.10.2011.19:17
I ja sam student ove generacije koju je Bolonja istumbala u svakom smislu! Zavrsio sam drzavnu visoku skolu strukovnih i tamo se ne zna nista! Bolonja postoji samo na papiru, ceo sistem je jos uvek kao u komunizmu! Drzavni univerziteti primenjuju samo odredbe koje njima odgovaraju i uvode fiktivne bodove da bi opljackali studente! Sada sam na privatnom fakultetu i koliko god kukali da je tamo prolaznost visoka - to je zbog toga sto su privatni fakulteti uveli Bolonjski sistem u svakoj sferi obrazovanja! Zna se - pre ispita mozes da doguras do sedmice na osnovu kolokvijuma i vezbi - za vecu ocenu izlazis na ispit.
Nedelja 23.10.2011.19:17
A na drzavnim fakultetima uvedeni su bodovi, obim sadrzaja je postao veci no ranije, prohtevi profesora konfuzni jer oni zele da rade po starom sistemu...
Sreda 26.10.2011.21:15
Ништа ново, ми смо просто као створени да ствари максимално закомпликујемо а не да их упростимо и омогућимо боље одвијање рада на факултетима. Студенти би требало да истрају у својим захтевима и да се прикључе сви остали факултети јер је ситуација заиста зрела за корените промене.
Nedelja 23.10.2011.21:09
Zbog celokupne situacije na fakultetima i neprimerene izjave rektora Kovačevića, koji je time direktno ugrozio bezbednost studenata i izazvao incident u kome srećom nema povređenih, potpuno je opravdan zahtev za njegovom smenom. Dokle će svaki opravdan zahtev u ovoj državi biti ispolitizovan?
Sreda 26.10.2011.21:13
Овакве ситуације су недопустиве. Студенти су потпуно у праву када су ступили у протест, а господин ректор Ковачевић би морао да сноси одоговорност за свој поступак. Докле више бахатости у понашању оних који себе сматрају моћницима и недодирљивима.
Sreda 26.10.2011.21:33
Чим се неко побуни одмах се ту нађе коментар како их подржава нека политичка странка. Ово је заиста више постало неиздрживо. Наша деца не могу да се школују ни у граду у коме су рођена или у сопственој држави а деца оних који су моћни имају могућност да иду на студије у иностранство. Па, онда бар омогућите студентима да код нас могу да заврше факултете а не да се овакве ствари дешавају. С потпуним правом студенти су ступили у протест, само да истрају у томе.
Sreda 26.10.2011.21:37
Студенти су будућност ове земље, као што су наравно и у свакој другој земљи, па онда је логично да неко треба да саслуша њихове жеље, критике и тежње да се изборе за квалитетније школовање и наравно јефтиније. Али очигледно да то нема баш одјека и принуђени су на протест. Искрена подршка да се до краја изборе са свим притисцима који су кренули ка њима, имају циљ и нека га остваре.
Sreda 26.10.2011.21:43
Нису ово први протести студената, увек се некако завршавало лажним обећањима или минимумом испуњених захтева. Очигледно је ситуација просто дошла до самог краја када се више не може толерисати. Господин ректор је ту због тих студената а нису студенти због њега, зато би било пожељно да саслуша оно што они желе да му кажу и изнађу решење. Прибегавање оваквим ситуацијама и пласирањем оваквих прича од стране ректора не доноси смиривању већ распиривању негативности.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)