Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 23.10.2011.
12:01
N. S. Preradović - Vesti A
U geografskim udžbenicima stare Jugoslavije pisalo je da je naša zemlja bogata rudama, šumama i da ne oskudeva u prirodnim resursima. Pa ipak, iako u svetskim razmerama Srbija ni po jednoj rudi nije među prvih 10 ni u Evropi, ni u svetu, naša zemlja poseduje više od 200 rudnika i nekoliko desetina mineralnih i rudnih nalazišta.
Nedelja 23.10.2011.12:41
Ja se prosto pitam, dali ovakve vijesti nekog normalnog danas mogu da iznenade??? - S jedne strane svi znamo i pricamo na veliko, koliko je zlata ondeseno iz nase zemlje (citave bivse YU) prilikom drugog svjetskog rata! - Zatim, prepricavamo sto nam je ostalo od nasih predaka, da su vagoni zlata vozovima izvozeni iz nase zemlje, i da se danas nase zlato nalazi u Svajcarskim bankama, negdje ispod Zürichsee ili Ciriskog jezera! Zapita li se ikada iko: - Odakle nama tada toliko zlato??? - Zasto smo upravo mi bili meta svih nevolja, ratova i pogibija u proslosti??? - Nisu li upravo svi nasi intelektualci i elitna upravo zbog zlata i nasih prirodnih bogatstava glave gubili???
Nedelja 23.10.2011.12:50
- Dali su to nasi pokojni preci zlatne poluge iskopavali, ili dukate i nakit, ili su se jos Bog zna dragi od kada bavili upravo rudarstvom? - Dali su nasi kraljevi i carevi nosili zlatne krune, sa raznim draguljima, zato sto su ih kupovali po Parisu, Londonu, Milanu, New Yorku, ili su ih sami pravili? - Nosnje protkane zlatom!!! Zato smo danas upravo tu gdje i jesmo!!! - Kako je moguce da danas, jedan Miroslava Bogićevića vlasnika Farmakoma MB, u svom vlasništvu ima rudnik Lece i još 13 rudnika u Srbiji i Makedoniji? - Jeli mu to ocevina, djedovina, stricevina ili sta vec? - Jeli moguce da jedan covjek danas drzi takvo bogatsvo pod svojom sapom, dok se masi ljudi imovina naveliko otimala?
Nedelja 23.10.2011.12:56
Dok su po Parisu, Londonu, Milanu, New Yorku hodali polugoli i bosi, mi smo bre imali zlatom protkane narodne nosnje! Iste ove kojima se danas jos ponosimo, i koje jos pokusavamo da sacuvamo po muzejima! Ljudi, braco Srbi i sestre Srpkinje - niko nema danas, ono sto su Srbi imali nekada!!! A ako nastavimo ovako ima da nestanemo, da bi drugi uzivali u nasem bogatstvu, prirodnom bogatsvtu!!! Danasnje "glavonje" drzave su, da bi napunili sopstvene dzepove, prodali i sume i pasnjake, i riijeke i jezera, i Kosovo, a prodat ce jos mnogo toga!!!
Nedelja 23.10.2011.13:45
Mi se sekiramo, a oni misle koju ce kravatu staviti taj dan....Treba te " glavonje " u rudnike na prinudni rad....dozivotno !!!
Nedelja 23.10.2011.15:27
Ma sta znaju holandjani sta je demokratija i stite svoje izvore vode oko kojih ce se voditi buduci ratovi, treba se ugledati na Srbiju. Procerdati sve sto je iole vredno, a narod isto tako prodati u roblje, jer svojom pasivnoscu i nezainteresovanoscu nije bolje ni zasluzio.
Nedelja 23.10.2011.16:11
Што ли читам овакве текстове, само се још више изнервирам! Изнервирам се јер неки кретен на власти, полуписмен страначки коњ, одлучује о томе шта ће продати странцима од нашег природног богатства. А продали су све! Уф, како сам се изнервирао! Тешко је написати(да не добијем бан), на какве муке бих бацио све те лопове српске!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)