Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 05.10.2011.
16:13
Srna A
Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je svoje protivljenje evroobveznicama i naglasila da će investitori koji su se nadali takvom raspletu događaja biti razočarani. Merkelova je rekla da izdavanje zajedničkih evroobveznica nije rešenje za probleme koji se prelivaju iz Grčke, iako mnogi očekuju takav potez kako bi se završila dužnička kriza. "Onaj ko veruje u to - nema pojma o ekonomiji", rekla je ona u obraćanju svojoj Hrišćansko-demokratskoj uniji.
Sreda 05.10.2011.17:21
Mozda djelic sa njegovim obveznicama ili cvetkovic sa njegovom prodajom obveznica ali im ovde odgovor stoji...od njihove Sefice Merkelice. Kao sto hrvati ovde cesto cvrkucu "tako je Merkelice", imas pravo "Merkelice", mi te volimo "Merkelice"...a pritisak na njih zbog reformi jos povecan!? Tako blizu a tako daleko od partnerstva...i finansijske EU pomoci. Bugari, Rumuni, Madjari vec dozivljavaju kolapse a "dobrostojece" da i ne navodimo jer ih takoreci i nema osim D, F, GB (jos). Samo zajednicko resenje je dobro za Nemacku...ups EU ;D))
Sreda 05.10.2011.17:47
Štampali bi oni evro obveznice da Britanski parlament nije objavio da će do Božića da donese odluku o raspisivanju referendum, za ostanak Britanije u EU. Grci su gotovi, a na stolu im je ponuda kineskih firmi za kupovinu luka i brodogradilišta. Kada Srbija dobije patriotsku vladu i postane član Ruske Federacije izgradiće odavno planirani kanal Dunav - Morava - Vardar -Solun. Srbija onda može da postane najrazvijenija zemlja Evrope, ali mora prvo deratizacija protiv glodara.
Sreda 05.10.2011.17:56
Samo da dodam da su Kinezi vec kupili, i u Grckoj oziveli transport i brodogradnju. Naravno, sada kineska roba ide kroz kinesku luku u Evropi.
Sreda 05.10.2011.17:58
Do kineskih prodavaca. Zaokruzena celina; proizvodnja, transport, prodaja sve u rukama Kineza ostali samo mogu da gledaju.
Sreda 05.10.2011.18:03
Tako je babuskero, ne prihvataj nikako restrukturaciju grckog duga, vec sanjaj da ce vam Grcka na ime duga dati koje ostrvo pa da mogu debeli svapski baustelci da se suncaju. Onda Grcka izlazi iz evrozone, sto izaziva lancanu reakciju i evropska monetarna politika od koje jedino nemacka ima koristi dozivljava krah. Vrlo verovatan scenario.
Sreda 05.10.2011.18:21
Baš su nemački ekonomisti i predlagali da je bolje da Grčka izađe iz evrozone i vrati se na drahmu. Ovako ugrožava evro jer apsolutno ne može da živi sama od sebe kako sada živi a kamoli da vraća dug. Nema tajne glodari iz Nea Demokratia su opljačkali i zadužili Grčku pa onda pustili da pobedi Papandreu na izborima. Evo i naši glodari grabe zadnje komadiće, pa ko dođe neka se nosi sa dugovima kako zna. Biće Evro toliki da će plata da bude 5 evra.
Sreda 05.10.2011.19:34
Ma svi se okomili na Grcku, ali ni ostale zemlje ne stoje bolje. Italija je sledeca obzirom da Kina ne zeli da finansira drzavne obveznice. Privredni rast u evrozoni je minimalan, recimo u Francuskoj jednoj od kolovodja unije je 0 (nula) zvanicno, a nezvanicno je verovatno i negativan sto znaci kresanje budzeta. Juce je DEXIA belgijsko-francuska banka najavila bankrot. Evropa u ekonoskom kolapsu, a nasi politicari ba da se pridruze?!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)