Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 20.08.2011.
12:47
N. S. Preradović - Vesti A
Zahtevi za tumačenja, objašnjenja i mišljenja o primeni republičkih propisa po novom tarifniku moraju da se taksiraju sa 10.000 (oko 100 evra) umesto sa 1.000 dinara (oko 10 evra). Unija poslodavaca Srbije oštro je protestovala protiv ovog novog nameta. Njen predsednik Nebojša Atanacković kaže za "Vesti" da će na ovaj način, uz samo jednu administrativnu taksu, privrednicima biti oteto od četiri do pet miliona evra godišnje.
Subota 20.08.2011.13:04
Ова издајничка власт сада када им је јасно да ће изгубити изборе,настоје да задају последњи ударац српској економији и Србији.
Subota 20.08.2011.13:32
Ratna taktika spržene zemlje podrazumeva da se pali i ruši za sobom sve što bi moglo da posluži neprijatelju pa on razvlači liniju snabdevanja ili prekine napredovanje. Tako je i Napoleon i Adolf prošao pa je morao nazad kroz sneg i glad. Kada nova vlada Nacionalnog Spasa preuzme Srbiju imaće strašnu sliku pred sobom. Lešine od preduzeća, izgladnele i psihički izgubljene ljude i zemlju u dugovima preko glave. Biće potrebne decenije da se zemlja zaleči i pridigne posle ove žutocrvene Čume koja je za 11 godina isisala i poslednje životne sokove iz Srbije.
Subota 20.08.2011.14:37
Opstu pljacku kao pojavu u Srpskom narodu mogu pored veleizdaje nazvati najefikasnijim specijalnim ratom protiv Srbije cije aktere nije tesko motivisati, koji su ovde prisutni i ciji je broj vise nego impozantan. Zuta kleptokratija je sofisticiranija verzija crvene, krade se kroz zice i cevi, preko knjizica, kutijica (paketi za prvu pomoc, recimo), strujomera (ko ima strujomer ima i TV a TV ima nacionalni servis), sada se ne kradu benzin i plin nego se poreko njih krade itd. Kakvo stado takvi i pastiri: Narod krade citave sume, nose se ljudima masine iz radionica, nocu se cuvaju polja, odnose se kablovi dalekovoda, sine itd. Sami sebe potkopavamo iznutra i mislimo da je lek u izborima...
Subota 20.08.2011.21:04
Ma, kakvi, prijatelju. Iz ove drzave, osim ako nisu na vlasti, cak i prevaranti beze! Ne moze se prevariti prevarant! Svaki obican lopov se oseti k'o gospodin covek kada vidi ove iz vrha.
Nedelja 21.08.2011.03:18
Koliko god za nekoga bili loši, Srbija - nažalost - nema bolje. Nazadnjaci i radikali su još gori od ovih. Čekam smenu generacije da vidim šta će tada biti kad svi ovi nestanu sa scene. To tada - stežite kaiševe. Potrajaće to.
Nedelja 21.08.2011.06:32
Uprkos ekonomskom kolapsu, Srbija ni danas nema valjanu analizu uzroka svog industrijskog posrtanja. Umesto analize, nude se dva površna objašnjenja, oba na ivici fraze. Na jednoj strani političari uveravaju javnost da su domaće muke posledica svetske ekonomske krize. Ovu zabludu će bliska budućnost demantovati, i Srbija će verovatno ostati u stanju hronične krize i kada srećniji deo sveta iz nje izađe.
Ponedeljak 22.08.2011.00:56
Stanje hronicne krize vlada jos od pocetka osamdesetih kada je SFRJ bila "zemlja u vecitom razvoju". Bile su nestasice kafe, deterdzenta, vozilo se na par - nepar, inflacija obrne skalu pa naprave krupnije monete sa manje cifara, nista ovo nije novo i tada su izgovor glavni bile svetske krize.
Nedelja 21.08.2011.06:34
U privrednim segmentima Srbija je neatraktivna ne samo stranim, već i domaćim ulagačima. Uprkos besmislenim poreskim povoljnostima, uprkos spremnosti države da čini ustupke koji su često i preterani, izvozno orijentisane investicije ne dolaze u Srbiju. Uzroci ovog problema nisu vezani za loš institucionalni okvir, već za promašenu ekonomsku politiku. Uz to, Srbija nema nikakvu razvojnu politiku, pa je razvoj (u skladu sa vladajućom neoliberalnom doktrinom) naivno prepušten tržištu.
Nedelja 21.08.2011.06:42
Smanjite poreze, doprinose takse i sve ostale namete, pa će privreda možda i živnuti. Ovako radimo samo za dažbine i realno ne ostane nam ništa da podelimo za plate a o viškovima i da ne govorimo. Idealno rešenje je zameniti vladajuću strukturu na izborima, jer nas je dovela u ovu situaciju.
Nedelja 21.08.2011.06:49
Sramota da su ljudi koji vode državu toliko nesposobni i da najvećim delom pokušavaju da budžet napune raznim taksama, porezima, doprinosima i sl. Milijarde su bacili na gluposti a da nisu pri tom uspeli da obezbede realne izvore prihoda. Odavno su zreli za zamenu, ali ne bez sankcionisanja najodgovornijih za sve promašaje i uludo utrošena sredstva iz mnogobrojnih kredita i novca poreskih obveznika.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)