Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Nedelja 05.06.2011.
12:05
Đ. Barović - Vesti A
General Ratko Mladić je tokom svih 16 godina, koliko se skrivao od potere Haškog tribunala, u svom novčaniku čuvao 12 vlasi kose svoje mrtve kćerke Ane, a kada je uhapšen prvo što je uradio bilo je da zavetuje svog sina Darka da se te vlasi čuvaju sve dok traje loza Mladića!
Nedelja 05.06.2011.12:22
Обраћање председника Србије Бориса Тадића поводом хапшења бившег команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића оставља утисак једног озбиљног гафа. Није то због видљивог тајминга хапшења управо поводом званичника ЕУ и за добијање кандидатуре, није ни због наглашеног обраћања западној јавности и није због претераног председниковог драматизма. У ствари разлог је у нескривеном ликовању председника Србије. Толико се ликује када бива ухапшен стари и лични непријатељ, односно крвник. Чак и хапшење Хашима Тачија, Насера Орића или њима сличних изгледа не би изазвало тако искрено радовање председника Тадића.
Nedelja 05.06.2011.12:22
На крају крајева многи садашњи становници затвора у Шевенингену су били изручени у доба када је премијер био Војислав Коштуница, средином 2000-х година. Али председник ДСС, исто као и шефови других земаља у региону изабрао је прави тон за тај нимало пријатни посао. Изручење оптуженика увек се приказивало као изнуђена мера, уступак неодрживом спољном притиску. Власти нису истицале у приказању своје умешаности у та хапшења и слање у Хаг. Наравно избегавали су и јавнос ликовање. Да ли је Тадић копирао држање премијера Зорана Ђинђића приликом паковања Слободана Милошевића за Хаг пре 10 година?
Nedelja 05.06.2011.12:23
Онда је психолог Тадић занемарио једну битну разлику. За Ђинђића вођа СПС-а је био лични непријатељ, рат са њим је одузео читаву деценију живота осниваћа ДС. Др Ђинђић трпео је од Милошевића бројне прогоне, морао чак и да бежи из земље да извуче живу главу. Исто тако и бројни грађани Србије мрзели су "Слобу", чија полиција их је јурила, кога су кривили за санкције, изгубљене ратове и за друге лични тешкоће. На крају крајева, тада је све то било још доста актуелно. Свакако Ђинђићева мржња према личном и политичом непријатељу је била природна и никога није чудила.
Nedelja 05.06.2011.12:23
Али зашто је Тадићу толико до Младића? Толико су се разликују, толико су различите њихови биографије. Један је "златни младић" из "круга двојке", уздигао се до власти на таласу народног незадовољства и прекалио се у београдској политици. Други - сељачки син из босанског засеока, деценијама је живео по гарнизонама да би се пробио. Један се бавио каријером у Београду, други господарио живитом и смрћу у Босни. Точак среће се окренуо, па уместо уживања на ловорикама, амбициозни генерал морао је да се крије и да живи у беди као и многи српски пензионери. Али и уз све његове мане и преступе зар је Младић могао или желео да оштети лично Бориса Тадића?
Nedelja 05.06.2011.12:23
Није његова војска опкољавала Београд, није он лишавао младог политичара хуманитарног брашна. Свакако није било етничког чишћења на Дорћолу. Да ли је Младић био други Наполеон или не, колико је био успешан у рату, одговоран за ратне злочине или није, али нико му не може замерити да је радио на томе да оштети своје сународнике и становнике Србије. Због тога и однос према њему у Србији углавном је у распону од заклинања у "хероја и спасиоца" до равнодушности према "овом генералу из босанског рата". Значи од позитива до незаинтересираности, само без изразите негације.
Nedelja 05.06.2011.12:24
Радовање због "генераловог" хапшења сасвим је логично у Сарајеву и Загребу. На крају крајева тамо он је ратовао, опседао градове, тамо живе његови непријатељи из ратова. Триумф просрпског председника због хапшења једног полуживог старца-генерала, који се старао како је знао и умео да ратује за властити народ јесте политички гаф. Ако је за веровати искуству једног Талејрана у политици "грешка је гора од злочина". Георгиј Енгелгард, сарадник института за славистику РАН http://www.srpska.ru/article.php?nid=17197&sq=&crypt=
Nedelja 05.06.2011.12:41
Znamo mi ko je odgovoran, kao sto znamo i da General Mladic nema veze sa ovim masakrom. Ali.... oni sede gde se o svemu odlucuje i kroje istoriju onako kako im odgovara.
Nedelja 05.06.2011.12:29
Драги мој ђенерале! Поносим се што сам Твоја савременица, што припадам Твом народу, који си не само јуначки бранио и одбранио, него нам и указао пут чојства! У ово смутно доба наметнутог безнађа и разједања свих вредности својим животом си нам пружио драгоцен путоказ. Ти си огледало у коме свако види своје право лице… Никад није било лако Србин бити. Могао си и Ти попут толиких подвити реп, пронаћи стотине изговора да изврдаш, препустиш народ зацртаној судбини – „где ће шут с рогатим“…
Nedelja 05.06.2011.12:30
Али, Теби је то било испод части, пошто знаш: „земаљско је за малена царство“ – и име Ти је уписано у Вечну књигу! А сви ови црви што одасвуд покуљаше изазивају једино гадљиво сажаљење кад их гледам онако ситне како се трсе, завидљиво жељни да штрпну нешто туђе славе, у јаловом покушају да се како било узвисе, а знају, јадни, кад остану насамо са собом ко су и какви су! Могу они до миле воље бацати прашину у очи – кад-тад ће зажалити што се у једином вредном тренутку свога таворења не усправише, већ поклекоше. И поправног испита нема, такви остају довека.
Nedelja 05.06.2011.12:30
Ђенерале, опрости нам! Окупирани смо, обогаљени, заблудели, обевућени, слуђени, разједињени, немоћни… али и такви поуздано знамо ко си! Народ Те је за живота опевао, а веће награде нема! Шта би црви дали за то… али то се парама не плаћа, већ једино заслужује! Они у Историји остају забележени само као небитни гадови из доба Јунака. Сада одлазиш на место где случајних Срба нема – тамо су само најзаслужнији! Поздрави их! Осветласте нам образ! Огрејасте нас на овој зими! Твоја жртва и жртва Твоје породице остају као узор поколењима: „где ја стадох – ти продужи“!
Nedelja 05.06.2011.12:31
Срећан Ти пут, ђенерале! Све си дао што се могло дати – и више од тога! Зато, када се једног дана упутиш у Небеску Отаџбину, где Срби спадају међу највеће народе, нећеш обарати поглед, пошто знаш „су чим ћеш пред Милоша“! Какав ће то дочек бити!!! Сава Росић http://www.srpska.ru/article.php?nid=17193&sq=&crypt=
Nedelja 05.06.2011.13:11
ON MENI DELUJE NORMALNIJE I BOLJE PRICA I SA VISE SMISLA I SRCA, NO CITAVA NASA JAVNA SCENA U SRBIJI, A NAROCITO NJEN POLITICKI DEO KOJI JE ZA SIRI PSIHIJATRISKI TIM... NASAO KO CE DA SE BAVI NJEGOVOM PSIHOM... GENERAL JE SAMO BOLESTAN COVEK, NE VREDE MU JEDNOG NOKTA...BAGRA..
Nedelja 05.06.2011.13:17
Не би њима ни армија психијатара помогла, а Бог неће. Значи, помоћи им нема, ближи им се крај и они нестају.
Nedelja 05.06.2011.13:37
Oformljena je strana na Facebook "Fond Mladic" , pridruzi se ako hoces da se ne pogubimo dok se ne oformi taj fond za njegovu odbranu ! Tamo sam objavila njegovu adresu u Hagu i navela da si nam je ti obezbedila :) ! Hvala ti jos jednom! A na sve ostalo reci cu samo jedno , CAST MI JE I PONOS STO SAM RODJENA I IMALA PRILIKU DA ZIVIM U VREME CASNOG DUHOVNOG VODJE PATRIJARHA PAVLA I NAJVECEG SRBINA RATKA MLADICA ! A decu ucim da nikada ne zaborave srpske izdajnike na celu sa Franceticem !!!
Nedelja 05.06.2011.13:48
Djenerale,djenerale nek je tvojoj majci hvala sto JUNAKA,rodila je da se Srpstvu vrati slava!!! Sad lepo samo opusteno i teraj cirkus,kako oni sa nama tako i mi sa njima!!!!
Nedelja 05.06.2011.14:02
Naravno da hocu Mina cim dodjem kuci. veceras.. Nebitno je ko ja sta dao, svako nek od nas uradi po mrvu.. Za ZDRAVU SRBIJU!!! p.s. Postala sam ovisnik o vas ovde, ko da ste mi porodica.. Ovde se tesim, stvarno nas ima groznih, kad procitam na sajt B-92 srce me boli, provela sam plakajuci, kad sam u cetvrtak kad su uhapsili naseg generala citala njihove komentare.. pozz svima...
Nedelja 05.06.2011.14:17
Ja na taj sajt ( B 92) ne idem iz vise razloga. Prvo da ne bi razbila komjuter, drugo da me ne bi srefila srcka, trece da ne bi robijala nekoga, cetvrto volim lepe ljude , ne u fizickom vec u duhovnom smisliu, a tamo su sve same nakaze !
Nedelja 05.06.2011.14:48
"Kad se smijes mila kceri,smiijace se s'tobom svi,a kad budes zaplakala,plakacemo ja i tiii"Ove peva Srbin islamske veroispovesti Nedzad Salkovic,a pesma je tako jaka sto sae tice Generala Mladica da jaca ne moze da bude,suze mi teku kad je cujem.
Nedelja 05.06.2011.19:22
Srecom pa ovi korisnici ovog portala nepredstavlja večinu srpskog naroda. Školovani i obrazovani ljudi srpske korjene GADE se takvim "herojima" sto su to Mladić, Karadjič, Mihailović... Budale nevaspitane!!! Zato nas ovaj svet mrzi, zato naša deca izvan Srbije nemaju šanse....
Nedelja 05.06.2011.22:04
Vidiš,mene ne mrze van Srbije,vole što sam taj neškolovani,koji voli Mladića,Karadžića,Mihajlovića,...Ti nisi išao ni do granničnog prelaza štakoru nijedan,pojma nemaš o životu,znaš samo da ližeš sorry boss sladoled.
Nedelja 05.06.2011.22:08
Сва срећа да сте ви школовани и образовани... Па радије ћу бити будала него да се одрекнем свега што је Србско! Васпитавате децу да се гаде своје земље и својих браниоца, да буду слуге свету а не Богу. Отпад белосветски!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)