Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 03.06.2011.
05:17
Vestionline, Beta, Srna A
Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić odložio je izjašnjavanje o krivici pred Haškim tribunalom, nazivajući navode optužnice "gnusnim". Predsedavajući sudija Alfons Ori zakazao je novo izjašnjavanje o krivici za 4. jul.
Petak 03.06.2011.08:52
Ne znam hoce li mediji u Srbiji pustiti uzivo snimak njegovog pojavljivanja. Norveska NRK vec je uzivo u Hagu.Evo linka na kojem se moze pratiti http://www.nrk.no/video/mladic_moter_for_retten_i_haag/7128A14138383565/
Petak 03.06.2011.10:03
Хвала ти Сестро ... код нас У92 преноси .. али наравно немамо га програмираног на ТВ-у. П.С. Немој да се нервираш и бринеш, буди јака ....
Petak 03.06.2011.11:24
Само се сети старца Вукашина Мандрапа .... Усташе су Вукашина довеле у Јасеновац на почетку Другог свјетског рата. Након неколико дана мучења, усташа пред кога су га довели му је понудио живот ако ускликне: „Живио Анте Павелић“, на шта му је Вукашин мирно одговорио: „Само ти, синко, ради свој посао“. За казну, усташа му је одрезао ухо, и поновио захтјев, али Вукашин је опет одговорио: „Само ти, синко, ради свој посао“. Усташа му је одрезао и друго ухо, потом нос и унаказио лице сваки пут са истим захтјевом, али Вукашин је увек понављао: „Само ти, синко, ради свој посао“. У житију Светог мученика Вукашина спомиње се да је усташа који га је убио убрзо затим полудео.
Petak 03.06.2011.11:31
Da, znam. Isto mu je ponovio i dok mu je vadio jedno pa drugo oko, citala sam, nazalost. Tesko mi je mnogo veruj mi, sve nekako izdrzah u ovom prokletom hagu ali me general slomi totalno. Bog zna kakav mu je ovaj sudija. Onaj Seseljev opet nekako dozvoli da ovaj kaze sve sto ima, ako se Seselj pobuni nesto on to usvaja i ako se Tuzilastvo buni...opet nekako daje mi neku nadu...a ovaj ????
Petak 03.06.2011.12:01
Jos uvjek je ovo nas stari General Ratko Mladic! Onaj ostri vojnicki glas i pogled mu niko nikada nece moci srusiti.
Petak 03.06.2011.13:51
Ovo jeste strasno! Bas je tuzno da tuznije ne moze biti. Ali, proci ce i to...Samo se nadam jednoj stvari - DA GENERAL NECE DOZIVETI IZRICANJE PRESUDE!!! Samo to ne! Da ovi dzelati ne dozive to zadovoljstvo. Grozno mi je sto moram to tako da kazem, volela bih da General zivi 100 godina, ali...:(
Petak 03.06.2011.14:30
Srbijo srami se ! Kako uopće možete gledati od srama u oči vlastite djece kad skriveni u mišje rupe prešutno podržavate izdajnike na vlasti. Na kraju će ta vaša djeca ostati bez zemlje i naroda a vi šutite. Puške u ruke kukavice i obranite ono malo što je ostalo za budućnost vlastite djece. Evo, hrvatski dnevni radio pušta cjelokupnu izjavu generala Ratka Mladića a Srpska neke bizarne isječke. Dolazi mi da čitave Srpske medije, političare i gnjilež od naroda progutam kao ova SOVA pa ostatak pobljujem i bacim na glavni trg te vaše falš ušminkane BG gospode.
Petak 03.06.2011.15:53
"Gospodine sudac, ja sam teško bolestan čovijek i čuo sam što se govorilo o tim člancima, ali mi treba malo više vremena da razmislim o svemu što je pročitano. Molim vas strpljenja. Ja ću reći sve, ali su meni u bolnicu donijeli tri fascikla nekakvih dokumenata. Ali ništa nisam potpisao niti pročitao. Ja sam u jako lošem stanju", rekao je Mladić. Orie ga je ponovno upitao je li pročitao optužnicu, Mladić je rekao da mu treba barem dva mjeseca da ju pročita i savjetuje se sa svojim odvjetnicima. "Jeste li dobili kopiju optužnice na vlastitom materinjem jeziku?, upitao je Orie Mladića. "Od te tri fascikle koje sam dobio, nisam ništa čitao", kaže Mladić.
Petak 03.06.2011.15:54
"Odvjetnik Aleksić mi je nešto pokazao kad smo se vidjeli. Ako je to optužnica, onda sam ju vidio, ali ju nisam pročitao. Ja želim valjanu obranu, a ne da me brani neki čovjek kojeg niti ne poznajem", rekao je Mladić. Orie je Mladića upozorio da su ga upravo obavijestili da je dobio optužnicu kao poseban dokument i to još u srijedu, te ga još jednom upitao je li dobio dokument. Zatim je Orie upitao Mladićevog odvjetnika Aleksića je li njegovom klijentu pročitana optužnica. Aleksić mu je dogovorio da je, ali da nije stekao dojam da je Mladić išta razumio.
Petak 03.06.2011.15:54
Želite li da vam se danas pročita optužnica", upitao je Orie Mladića. "Ne želim da mi se pročita optužnica ni u jednom slovu, ni u jednoj rečenici", odgovorio je Mladić. Sudac Orie nastavio je čitati optužnicu. Haški sud tereti Mladića za genocid, zločine protiv čovječnosti i kšenje pravila ratovanja, te u nekim točkama i za udruženi zločinački pothvat. Prema glavnim točkama optužnice, Mladića se tereti za kampanju uklanjanja bosanskih muslimana i bosanskih Hrvata uz ubijanje, silovanja i mučenja; za eliminiranje bosanskih muslimana iz Srebrenice, ubijanje tisuća muškaraca i dječaka, te odvođenje žena iz Srebrenice.
Petak 03.06.2011.15:55
Nakon čitanja optužnice, Mladić je rekao da ne razumije monstruoznu optužnicu kojom ga se tereti za ratne zločine, da on za informacije koje stoje u njoj nije nikada čuo. Sudac Orie mu je rekao da ima mjesec dana da se upozna s točkama optužnice, te najavio novo saslušanje za 4. srpanj u 10 sati. Nakon skoro polusatnog prekida, do kojeg je došlo zbog Mladićeva zahtjeva da u zatvorenom dijelu progovori o svom zdravstvenom stanju, ročišta je nastavljeno oko 11. 40.
Petak 03.06.2011.15:55
Mladić je u svome obraćanju sudu napomenuo da se on ne boji novinara i javnosti. Kaže da je on branio svoju zemlju i svoj narod, da nije branio Ratka Mladića. Ali da sada brani Ratka Mladića na haškom sudu. "Ja ne ubijem niti muslimane kao muslimane ni Hrvate kao Hrvate, ne ubijam sada u Libiji, ja sam branio svoju zemlju", kaže Mladić. Istaknuo je da su prema njemu postupali ljudski, ali da ga živcira ova cijela sudska procedura.
Petak 03.06.2011.17:25
Velike i snazne rijeci, velikog covjeka generala Ratka Mladica! Svi mozemo ovih dana od Ratka Mladica da ucimo kako treba cast cuvati u najtezim momentima. CASAN BIO CAST SACUVAO DO DANA DANASNJEGA! Generale srpske nacije dala bi zivot za tebe, ovoga momenta! I kad neko kaze, vidi sta se radi srpski junacima i borcima po sudovima TREBA DA JE SKOLA, da se nikada zivot ne zalaze u ratu! OOoooo!!! Kad te napadne, i kad se treba braniti kucni prag - da VIDIS KAKO CAST I VOLJA ZA OPSTANAK PRORADI! Zato, ovog momenta, zelim da kazem da bi svoj zivot dala za srpski nacionalni interes, za svoj narod i za GENERALA RATKA MLADICA!
Petak 03.06.2011.20:53
Pozdrav narode, da se ne bi pogubili mi koji zelimo da pomognemo FOND GENERALA MLADICA , kada on bude oformljrn, napravila sam na facebook, stranu FOND MLADIC. Tamo ostavljajte sve informacije oko tog Fonda. Znaci, da li je osnovan, kada je osnovan, ko vodi Fond, kome uplacivati novac ! Sve sto saznate za taj FOND a koristi nasem generalu samo pisite, da se okupimo i pomognemo njegovu odbranu ! Evo Vam i linka http://www.facebook.com/profile.php?id=100002540137216 Ako ne otvara , trazite na facebook Fond Mladic

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)