Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Sreda 13.04.2011.
22:07
Kurir A
"Težnja Srbije za prevlašću nad susedima glavna je kočnica za napredak zemalja regiona ka Evropskoj uniji", smatra predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava i dodaje da je izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima naneo ozbiljan udarac kredibilitetu samoproglašene države Kosovo.
Sreda 13.04.2011.22:10
Не могу да верујем шта сам управо прочитао.
Sreda 13.04.2011.22:50
Зашто? Замисли да су уместо њене ставили слику Вука Драшковића или Наташе Кандић. Да ли би онда веровао? У Србији су на сцени 10-ак огромних битанги које се специјално негују и гаје а о разлозима тог узгоја ћемо вероватно читати једнога дана.
Četvrtak 14.04.2011.00:52
Пази, све ми је јасно, веру за вечеру, продавање дупета за ситне паре, али ово... Ово је мало превише чак и за такве.
Sreda 13.04.2011.22:21
mene zanima da li postoji neka direktiva da mora da se objavi svaka glupost koju ova spodoba izgovori... kome je ona bitna,koga uopste zanima njeno luprtanje?
Sreda 13.04.2011.22:21
Sonja Biserko vlasnica je Helsinskog odbora za ljudska prava u Srbiji, sa sedistem u Beogradu, u Zmaj Jovinoj 7. Već godinama Biserko na sva usta predstavlja Srbiju kao bastion mraka, a Srbe kao patoloske ubice i zločince. Pravo je Biserko da otvoreno iznosi svoja mišljenja. Demokratija podrazumeva slobodu javnog istupa. Ipak, vredi prelistati biografiju SOnje Biserko. Rođena je 14 februara 1948 godine u Beogradu.. Iz mesovitog je braka, od oca Srbina i majke Hrvatice. Njen otac Djuro Biserko rođen je 28 aprila 1925 godine u zaseoku Biserci kod Knina, a majka Marija (od oca Shime) rođena je 4 septembra 1924 godine u selu Sutomisica kod Zadra. Zavrsila je osnovnu skolu i domaćica je.
Sreda 13.04.2011.22:22
Djuro Biserko stanuje na Novom Beogradu, ulica Pariske komune broj 33 stan 20, na istoj adresi je prijavljena i Biserko. Djuro radio je u saveznom ministarstvu unutrasnjih poslova, i bio je sluzbenik u ambasadama u Egiptu i Alziru, i po povratku sa sluzbe nastavio je da živi u Beogradu. Zeljko Biserko brat Sonje Biserko, rođen je 6 novembra 1950 godine, i bio je prijavljen na ocevoj adresi. Bio je ozenjen sa Ruzicom Trazivuk koja se odselila za Split. Njihov sin Marko, rođen 1980 još je prijavljen na adresi kod dede, na Novom Beogradu.
Sreda 13.04.2011.22:22
Brat Sonje Biserko poginuo je kao pripadnik Zbora narodne garde u borbama sa krajiskim Srbima. Njegova smrt teško je pogodila Sonju Biserko, i ona na sva usta Srbe predstavlja kao patoloske ubice. Njena rođena sestra Ljiljana, jedno vreme nosila prezime Gligic, koja živi na Novom Beogradu, zbog njene anti srpske histerije ne kontaktira sa Sonjom. Biserko u svom helsinskom odboru vodi projekat „prikupljanje dokaza o ratnim zločincima od strane srpskih i jugoslovenskih snaga”.
Sreda 13.04.2011.22:23
U januaru 2000 godine zajedno sa Natasom Kandic, na skupu albanskih intelektualaca sa kosova i Zapadne Evrope, odrzala je govor u Zenevi kojima je okupljenim Albancima porucila da “Albanci svoju perspektivu treba da vide van Srbije„, sto je odusevilo sve prisutne. U ambasadu Hrvatske ulazi kao u svoju kucu. Ima hrvatski pasos, a za potrebe ambasade njeni saradnici po Srbiji tragaju za izbeglim srbima iz Hrvatske, koji su pred tamosnjim sudovima optuzeni za ratne zločine, i prikupljaju sve podatke o njima – gde žive, koji su im brojevi telefona, kuda se krecu, a sa ciljem da ih hrvatske obavestajne sluzbe likvidiraju.
Sreda 13.04.2011.22:23
Od ambasade Hrvatske dobija značajna sredstva za obavestajni rad. Njen visegodisnji zastitnik bio je Dusan Mihajlović. Glavni saradnik Biserko u njenom odboru je Boris Delic, poreklom iz Drvara, po opredeljenju peder, koji je ujedno i sef organizacije ”Izbeglicki servis za povratak„, koji ima za cilj da optuzene Srbe namami na povratak, radi hapsenja. Način na koji Biserko vrslja po Srbiji zaprepascujuci je, a direktora BIA Rada Bulatovica, čija sluzba tolerise njenu aktivnost treba izvesti na sud. Javno prica kako je osvetila bratovljevu smrt.
Sreda 13.04.2011.22:24
- Biserko je radila u SSIP na odgovornim poslovima (kabinet Budimira Loncara). Takvo mesto su podrazumevala clanstvo u SKJ i pripadnost „kadrovskoj listi”. U to vreme, SKJ je sprovodio lov na vestice na nezavisne intelektualce. (Djogo, Seselj, mnogi drugi). Tada to drugarici Biserko nije smetalo, jer je ona bila na strani koja je drzala batinu (Miloseviceva partijska drugarica). Bila clan komunisticke partije do raspada SKJ. „Ko o cemu ***** o postenju”. Drugarica Biserko je bila i ostala partijski batinas, koji radi bez grize savesti za frakciju koja je na vlasti. Juče Tito, danas Soros, sutra ko plati vise. To je njeno shvatanje ljudskih prava.
Sreda 13.04.2011.22:24
Sve sto je dobro za Biserko i loše za srpski narod. -Pre bombardovanja Nato pakta sirila laži koje su potpomogle da do bombardovanja Srbije i dodje. -Za vreme bombardovanja otvoreno pozivala na ubijanje civila. To je zločin za koji se sudi u svim demokratskim zemljama, samo ne u Srbiji. (u anglosaksonskom pravu „aiding and abetting the enemy during the hostilities” -Uvela komunisticki pojam „čistka” (samo preveden na latinski kao „lustracija”)u post-komunisticki politicki govor u srbiji.
Sreda 13.04.2011.22:26
Ponovo „ko o cemu ***** o postenju” Prvo bi nju trebalo krivicno goniti za izdaju zemlje (doticna ima državljanstvo SCG) -Uvela anglosaksonski termin „hate crime” kao „govor mrznje”. Naravno, opet „ko o cemu, ***** o postenju”. Izjave Sonje Biserko o SPC, srpskoj kulturi, srpskoj istoriji u demokratskim zemljama bi bilo krivicno kaznjivo kao „hate speech”. Mali prilog za biografiju ove ... ove .... ove ....
Sreda 13.04.2011.23:56
Cuvaju je MOMCI. Sta mislis ima li dosta momaka, ako ....recimo par hiljada nezadovoljnih ljudi odluci da je poseti pod prozor.....
Sreda 13.04.2011.22:49
U izveštaju Helsinškog odbora za 2007. objavljen je spisak sa imenima profesora Pravnog fakulteta u Beogradu, koje gospođa Biserko karakteriše kao štetne po „vrednost sitema na kome danas počiva Evropa“?! Osnov za njenu konstataciju je što „ovi ugledni profesori negiraju Haški tribunal“, ovakav kakav jeste, i što dovode u pitanje njegovu korektnost?! Da li su gospođi Biserko zaista nepoznata prava svakog pojedinca, što znači i ovih profesora , da mogu da misle drugačije i da to „drugačije“ mogu i da kažu?
Sreda 13.04.2011.22:49
Da li je njoj poznato da je u svakom demokratskom i civilizovanom društvu neophodno da se za mišljenje ili stav bori demokratskim dijalogom uz međusobno uvažavanje sagovornika, i da se ukazuje baš na vrednosti i poštovanje sistema i funkcionisanja demokratije i međunarodnog i ljudskog prava, bez pretnje i upotrebe ekonomske ili vojne sile, bez bacanja konvencijom zabranjenih kasetnih bombi po civilima i „pokrivanja“ određenih prostora projektilima sa osiromašenim uranijumom?
Sreda 13.04.2011.22:49
O takvim područjima Kosova i centralne i južne Srbije, gde se godinama ugrožava i gde će se decenijama ugrožavati primarno, ljudsko pravo na zdravlje i život, u izvestajima Helsinskog odbora, koliko je meni poznato, nikada nije ukazivano. Ili mi je možda promakla lista sa nazivom instituca gde su zaposleni i navedenim imenima onih koji su odgovorni za gore navedene i međunarodnim konvencijama zabranjene zločine!?
Sreda 13.04.2011.22:50
... A što se tiče profesora Pravnog fakulteta u Beogradu, gospođa Biserko reče u TV emisiji „Nije srpski ćutati“ da ona i Helsinški odbor ne traže od njih ili Pravnog fakulteta ništa. Odnosno traže samo malu, zanemarljivu i nevažnu sitnicu, koju nazva: „Promenu Nastavnog programa“.
Sreda 13.04.2011.22:51
Ovim gospođa Biserko, a ne ja, upućuje jasan poziv prvenstveno srpskom rasejanju i upozorava nas, da je vreme da počnemo udruženo da delujemo i da od Helsinškog odbora, od političara i vlada zemalja Evropske unije, ali i od drugih finansijera njenog i drugih, sličnih delovanja u Srbiji, zatražimo odgovor: Na osnovu čega i dokle će da od drugih zahtevaju ono što nikada ne dozvoljavaju da drugi zatraže od njih? Ukoliko za takve „aktivnosti“ nema zakonskih osnova u tim zemljama, pojedinci u srpskom rasejanju mogu, i treba da podnesu tužbu protiv odgovornih u tim zemalja. Zahvaljujem se Nikoli Janiću na predivnom tekstu, koji sam zbog ograničenja u komentaru morao da skratim .....
Sreda 13.04.2011.23:13
Аууу.... Дакле искрене честитке и све најбоље у животу незнаном Српском јунаку који је осушио брата ове пицајзле!
Četvrtak 14.04.2011.02:14
Ovakve fizicko-duhovne nakaze jos samo Srbi tolerisu a najvise oni koji jos EU nisu ni videli..To je ona sorta kojoj je b52 mera istine a pljuvanje po Srbima direktno proporcionalno sa evrogejskim vrednostima.Ova spodoba je dokaz da su Srbi najtolerantniji narod koji poznajem !! a poznajem ih bar nekoliko.. Ja bih ovo uz subvenciju prodao bilo kome ko hoce da je kupi..africkim plemenima sto vole belo meso ( uz detaljno uputstvo sta da rade sa ovim, genetski modifikovanim i ubudjalim primercima)..ljudozderima sa Bornea (obavezno im spakovati i tablete za varenje)..Ajkulin zeludac su za ovakve previse dobar pocinak..Eeej Zuti SNS i NS i DS-SPS-DSS..lahko vam je raju jahati al necete jos dugo

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)