Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 19.03.2011.
13:04
M. Jakšić - Vesti A
Izmučeni, iscrpljeni, bolesni, u poodmaklim godinama - Srbi povratnici na područje Bukovice i Ravnih Kotara osnovali su ovih dana Građansku inicijativu kako bi skrenuli pažnju javnosti na svoju muku, jad i čemer.
Subota 19.03.2011.14:54
Nemojte ljudi valjati prazne priče. Kakav crni povratak. Ko je uspeo da se snađe ne pada mu na pamet da se vrati. Ja sam baš iz tih krajeva. Muka mi je svaki put kad odem tamo, a odem ponekad jer imam imovinu. Da se vraćam, da bih deci sutra priuštio zadovoljstva suživota sa hrvatima kroz koja sam i sam prolazio - pa bio bi lud čovek. Srbi u Krajini su izdani prvo od Hrvatske potom od Srbije a na kraju i od celog sveta. Jeste to najlepši kraj na svetu, ali mi ćemo uskoro da nestanemo a naša deca neće imati nameru da se tamo vraćaju. Srbin može da živi u Hrvatskoj u većem gradu, ali pod uslovom da se ne eksponira kao srbin. To je sva istina. Većina hrvata misle kao ovaj masturbasky.
Subota 19.03.2011.15:21
Jadni ljudi. Medjutim, njihov problem je poceo 1941. kada su umesto sa Verom u Boga za Kralja i Otadzbinu posli za Brozom i komunistima, a ovo je samo posledica. 1944.godine su ti njihovi Jovanici, Zezelji, Dragosavci 6. licke i druge brigade i koji sve ne, postreljali po Srbiji vise od nacista. E sada kada su Srbiju osakatili, kako da im pomogne? Da su stali tada iza Draze, ovog problema, kao ni Kosova i Metohije, Makedonije i drugih ne bi bilo. Valjda ce Gospod i nas da pogleda i da se oslobodimo od tog ropstva pa da ovakvih slika vise ne bude i da svako ko samo pomisli zlo Srbiji zadrhti, a ne da cini zlo.
Subota 19.03.2011.16:31
Uspeo si da me pogodiš u živaC. Nije ništa počelo 1941. Počelo je mnogo, mnogo godina pre toga. Uostalom Đujićevi četnici su se borili po Dalmaciji. Šta misliš ko je u četnicima? Talijani? A da su lIčani partizani, pa neka su. Šta da budu? Ustaše? A ako su Dragosavci ubli po Srbiji više od nacista, to onda u Srbiji i nije bilo mrtvih za vrema rata. Iz kakve kuhinje je ta priča? Krajišnike jebe ko stigne, a istina je, neki po Srbiji ih također gledaju popreko. I sad si ti uspeo da ih optužiš za zlo koje ih je zadesilo, a usput i za zlo koje je zadesilo Srbiju. I kao žališ ih. Mor'o sam duboko da se nadišem pre ovog odgovora da ne napišem nešto šta ću posle da zažalim.
Subota 19.03.2011.17:50
Naravno da je pocelo mnogo godina pre '41 i to sa Krfskom deklaracijom kada su Slovenci i Hrvati prodali nesretnom kralju Aleksandru pricu da ce bit kralj svih Juznih Slovena, samo da ih posle rata ne dele Italijani sa Austrijancima. Znali su za Londonski sporazum od 1915 po kojem je cela Krajina do Splita pa onda Juzno do Herceg Novog trebalo da bude Srbija, a oni bi ostali svako sa svojim gazdom. Eto odatle je sve pocelo, kada nije hteo da bude kralj Srba sa drzavom Srbijom nego kralj Juznih Slovena u Jugoslaviji.
Subota 19.03.2011.17:10
Богами си погодио у "сриду" ... Али осим тих сулудих година има и оних када се стварала Хрватска. И вишепартијски систем и Ивица Рачан и српски гласови њему, а не јединственом српском фронту који је у том тренутку имао снагу за парламентарно деловање ... Овако, српски усуд се поновио два србине, две партије. Иначе да не останем дужан, теби велики плус за неискривљену истину па ма како да боли.
Subota 19.03.2011.17:22
A šta da radimo sa gibanicama. Da se nisu jele gibanice i čekao povoljan trenutak moglo se otići u Liku i podići narod u četnike. Onda možda ne bi bilo komunista Dragsavaca, možda ne bi uopšte bilo komunista posle rata. Da nisu krajišnici krivi i za to? Ili su kralj i otadžbina samo do Drine, pa se nema šta ići u Liku. Ja tebe smatram ozbiljnim čovekom, a ti o parlamentarnoj borbi. Rat je počeo par godina pre nego je počeo i nema parlamenta koji je to mogao da zaustavi. A pogotovo ne nakon šta je HDZ došao na vlast.
Subota 19.03.2011.17:40
Немој тако жестоко ... Моја даља фамилија је спашена захваљујући Војводи Ђујићу ... А опет други део исте те фамилије листом у партизане ... Смејурија да није жалосно, два брата рођена од исте мајке и оца се гледају кроз нишан. Срби. Глупи и ништа друго, него глупи. Уместо да стану у један фронт и бране свој интерес, раширили се да бране све интересе ... И потпуно сам у праву за Рачана и Савез Комуниста или како се тада звао. Да су Срби имали САМО ЈЕДНУ НАЦИОНАЛНУ ПАРТИЈУ коју би сви листом гласали, другачија би песма била сада ... Овако ... Исто је и код нас у Србији, и у дијаспори, где год се окренеш свако за себе и углавном сви за друге, туђе. Ево и ти и ја ...
Subota 19.03.2011.18:13
Ne zameri, nisam udahnuo pre pisanja. Ja sam iz tih krajeva pa to uzimam veoma emotivno. Ali ovo drugo. Hrvati su se kao i mnogi drugi narodi okupili oko zle ideje. To ih je magnetizovalo. Nije bilo takve ideje među Srbima u Hrvatskoj pa se nisu mogli niti okupiti. Šta se ne okupiše oko neke dobre ideje? Da bi se neki narod okupio oko dobra treba veliki vođa. Takvog nije bilo u Krajini. Krajina i Lika daju vojnike, ne vođe. Ne zaboravi također ulogu Beograda. Srbi u Hrvatskoj očekuju zaštitu JNA i Srbije. Kada vidiš kako je Krajina izdana od Beograda, moraš se zapitait da li je ikada bilo iskrene namere prema tim ljudima ili su jednostavno iskorišteni i potom odbačeni.
Subota 19.03.2011.18:28
Не замерам, теби никако не замерам ... Идеја југословенства нам је дошла главе и то је то ... А имали смо и ми срби око чега да се окупимо, али ... не вреди расправљати, то је српски усуд.
Subota 19.03.2011.16:09
Hvala , Pravdi novinama koji su jedni od retkih da iznose stvarnu istinu kako bi je mogli procitati svi Srbi u Srbiji i rasejanju.Jedino nas sloga moze spasiti .Maknuti zute s Tadicem i njegove poltrone Pupovca i Uzelca-zagrepcane koji nisu Krajisnici i postaviti uz pomoc srpskog parlamenta, srpskog premijera i srpskog predsednika u Srbiji, jednu jaku narodnu srpsku stranku u Hr koja ce da zastiti interese Krajisnika. Srbi Krajisnici jedini u Hrvatskoj su zeljni odrzavati srpske nacionalne, moralne, porodicne i svetosavske vrednosti.OPET PITAM STA SDSS-u ZNACI ONO SAMOSTALNO U NAZIVU STRANKE-da mozda nije SOCIJALISTICKO /bratsko-hrvatsko/, dok te s druge strane istrebljuju
Subota 19.03.2011.16:18
I u planu Z4 postoji plan o srpskom parlamentu i odlukama u Kninu, te zastupnicima Srba u hr saboru.SDSS-moze da bude jedino zastupitelj Srba u hr saboru NIKAKO U KNINU.Inace ce Srbi da nestanu iz Krajine, a ostanu jedino kao mala marginalizovana skupina u Reci i Istri.U Zagrebu, Srpskim Moravicama, Ogulinu, Karlovcu, Virovitici, Grubisnom polju, Pakracu, Daruvaru, Gradisci, Pozegi, Oseku, Podgori, Dubrovniku koji nisu bili deo Krajine su vec nestali ili iseljavanjem ili asimilacijom i pokatolicavanjem.Vreme istice a TRENUTNA VLADA SOCIJALISTA NE RADI NISTA VEC SAMO ZVANJI PRED MEDIJIMA U LEPIM ODELCIMA.
Subota 19.03.2011.19:32
u hrvatskoj broj srba je danas na nivou statisticke greske . hrvati likuju i optuzuju srbe i srbiju,a neki politicari im se jos i izvinjavaju. 30 000 stanova sa stanarskim pravom oduzeto je srbima , a josipovic i tadic umesto vracanja tih stanova obecase donatorsku konferenciju za kupovinu stanova ,valjda u srbiji. vrlo lukavo iseljavanje srba iz hrvatske ,zar ne?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)