Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 12.03.2011.
06:13
Vesti A
Prvo etničko čišćenje u Evropi počinjeno je nad Srbima u Hrvatskoj 1941. godine, rečeno je nedavno prvi put, jasno i glasno, usred parlamenta Italije i zabeleženo u svim italijanskim medijima, preneo je rimski list "Tempo".
Subota 12.03.2011.10:06
Eto zašto su Hrvati i Slovenci igrali igru kod nesretnog kralja Aleksandra da ih ne ostavlja pod Austijom posle pobede u I svetskom ratu. Da je lepo prihvatio mapu Londonskog sporazuma iz 1915 godine Italijani bi bili na Jadranu severno od Splita, a Srbija od Splita do Herceg Novog. Na kopnu bi Italijani imali da podele Sloveniju sa Austrijom , a Hrvatsku bi podelili Srbi i Austrijanci. Ta mapa je precizno urađena od strane Engleza, Francuza i Italijana po ETNIČKIM granicama sa većinskim SRBSKIM stanovništvom. Naravno da su onda Pavelić i Tuđman morali da to etnički očiste od Srba da se ne bi jednog dana rodio Srbin koji će to da realizuje.
Subota 12.03.2011.10:45
Mogu Hrvati udarati minuse koliko hoće, ali dokumenti su činjenice koje dokazuju da je teritorija Hrvatske namerno etnički očišćena i da je to jedna genocidna tvorevina. Daće Bog da se prestane sa pričom o Južnim Slovenima i bratstvom jedinstvom, pa uzme svako svoje prema mapi Londonskog sporazuma iz 1915 kako su stvari u prirodi stajale.
Subota 12.03.2011.13:41
Bilo bi dosta Zahumlje s Krajinom tamo gde smo uvek bili, a onda oni neka traze svoju Hercegovinu.Bice prilike, vidis da se svet menja.Onaj deo od Ploca do Peljesca neka imaju muslimani.
Subota 12.03.2011.14:37
Zeljo, prema Londonskom sporazumu iz 1915 cela obala od Splita do Herceg Novog pripada državi Srbiji. Kada se to ostvari ne može niko da ima nešto drugo nego samo ono što privatno poseduje bio on pravoslavac musliman ili katolik. Dakle teritorija će biti država Srbija a vlasništvo privatnih lica nad njihovom imovinom u toj državi. Dosta je bilo davanja srpske teritorije u ime ovog ili onog interesa.
Subota 12.03.2011.17:17
Lepo receno, samo kako prijatelju?Problem je da se danas katolik veze za Hrvata, musliman za Bosnjaka, pravoslavac za Srbina.Pogledaj kako se uce nove generacije, tko pise u Srbiji istoriju u knjigama? Da se pozovemo samo na sporazum danas verovatno vise ne ide ili da radimo na tome sa SAVEZNICIMA?Ono sta uvek omogucuje ljudima da potvrde istorijsko pravo na neku zemlju su ljudi koji zive na toj zemlji.Prema tome vratiti Srbe u ta podrucja i podrzati ili konstitutivnost ili autonomiju.Isto traziti preko tajnih kanala u svetu koji se danas menja da se iskopa i u nekadasnjoj Ragusi-Dubr rep ili ti starom Zahumlju jer samo status necim odvojene teritorije moze da se danas sutra menja.
Subota 12.03.2011.18:38
Stvar je istorijskih okolnosti. Da Hitler nije napao Staljina onda bi KPJ sa drugom Titom ostvario cilj KOMINTERNE da se Kraljevina Jugoslavija razbije jer je bila komunistima trn u oku. Ima bezbroj dokumenata na tu temu. Jugoslavija je opstala zahvaljujući tome što je Staljin dobio celu Jugu na Jalti od Čerčila i Ruzvelta pa je 1944 krenuo da je uzme. To je bila jedna od cena koju je zapad platio da Staljin nastavi rat i preko granica Nemačkog Rajha uz ogromne žrtve ruske vojske. U sledećem ratu Srbi će ratovati zajedno sa Rusima za Srbiju po mapi Londonskog sporazuma iz 1915 godine.
Subota 12.03.2011.13:49
i onda vlada srbije mijenja svoju strategiju radi dobrosusedskih odnosa i odustaje od zahtijva za vračanje konstitutivnosti srbima u hrvatskoj!!!!nema goreg neprijatelja srbima od srpske vlade!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)