Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 23.01.2011.
12:05
T. Zečević - Vesti A
"Nismo bogati, bliži smo siromaštvu, nismo mnogo učeni, bliži smo neukosti i neznanju i nemamo mnogo elana i radnih navika", kaže za "Vesti" beogradski psihijatar i sudski veštak dr Siniša Pavun.
Nedelja 23.01.2011.12:29
Gospodine, kako objasniti narodu da su mu elita i vlast nešto najgore što je isplovilo u ovim teškim vremenima i kako da običan čovek bude optimista kada su oni koji bi trebalo da budu najbolji među nama ustvari on najgori?Kakvu nadu treba da vidimo u lopovima i kriminalcima koji rade o našim životima?Kako decu vaspitavati da budu pošteni kada pošteni nemaju od čega da žive,a lopovi šetaju slobodni i uvaženi?
Nedelja 23.01.2011.13:55
Sta je vlast urcinila za dobro gradjana od kako smo skinuli Milosevica? NISTA! Pa kako da covek ostane normalan? Nakon godina embarga, bombardovanja, unistavnja, narod se nadao boljem sa ovim "demokratama" koji su se pokazali gorim od svega sto je Srbiju snaslo od Kosova pa do danas. I kako ostati normalan? Svakodnevno nas unistavaju antisrpstvom, lopovlukom, laznim obecanjima - a u stvari se bogate na racun naroda. Do sada je narod izlivao gnev na clanove porodice i bliznje, ali kada mu bude "puklo" ne bih da sam u kozi lopova i izdajnika.
Nedelja 23.01.2011.14:43
Emilija, cudi me ovakav komentar s' Vase strane. Mozda sam ja nepopravljivi optimista, ali kao neko ko je preziveo sve i svasta ( rodom sa Kosova, porasla tamo ), uzimam sebi za pravo da kazem da je nedopustivo baciti pusku u kukuruz zbog trenutne situacije. Jeste tesko, ali ce biti bolje. Licno nikada nisam gnev prosipala na porodicu, ona je svetinja. Samo slabici to rade.
Nedelja 23.01.2011.14:52
Zao mi je ako ste me pogresno razumeli. Uopste ne opravdavam nasilje, pogotovu ne u porodici, ali je cinjenica da ga ima. Samo sam pokusala da objasnim zasto se to dogadja. Ljudi su ogorceni, bez nade u buducnost, bez nade u boljitak. To je velika vecina u Srbiji. Neki to prikrivaju alkoholom na zalost i onda se svasta dogadja. Promenom na bolje, bolji socijalni uslovi za sve gradjane, manji pritisak na roditelje u vezi skolovanja i buducnosti dece, bolja preventiva - to bi smanjilo i agresivnost, pogotovu mladih ljudi. Ali, na zalost, drzava ima novca za sve osim za socijalnu politiku i brigu o mladima. Zato se i dogadjaju ovakve stvari, koje mogu da prerastu u nesto mnogo gore.
Nedelja 23.01.2011.15:03
Ne, ne...nisam mislila da nesto opravdavate. Jednostavno, obzirom da pratim Vase komentare koji su zaista uvek ohrabrujuci, malo su me me zbunile neke recenice. Verovatno sam pogresno razumela, pozdrav.
Nedelja 23.01.2011.15:11
"u dobru se ne uznesi, u zlu se ne ponizi". Je nažalost tačna konstatacija ovog psihijatra. Oholost koju pokazuju naši političari i novonastali bogataši, najbolji je primer uznošenja i hvalisanja. Ti isti političari i bogataši kad ostanu bez bogatstva i bez moći počinju da kukaju i pokazuju beznadje, a ne suočavaju se sa sopstvenom krivicom već krivicu traže kod drugog. Takavih primera imamo danas na pretek koji se reflektuju na većinu naše populacije koja nema želju da se suoči sa različitim situacijam, posebno sa problemima. .
Nedelja 23.01.2011.13:19
Optimizam i osmeh na lice ce doci onog momenta kada se pocisti , pohapsi i kazni ova bagra . Verovatno zvuci kao nemoguca misija, ali eto...ja sam optimista i cvrsto verujem da ce svanuti taj dan.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)