Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 09.01.2011.
06:47 >> 07:58h

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/comments/all.phtml on line 38
A
"Ako se nastavi smanjenje stočnog fonda, Srbija će za godinu-dve, potpuno biti zavisna od uvoznog mleka, a ja ću biti prinuđen da u rodnoj Deževi podno Golije, gde u porodičnoj firmi Simlek proizvodim poznati švajcarski sir ementaler, prekinem proizvodnju. Da li svesno ili nepoznavanjem stvari na terenu, vlasti u Srbiji uništavaju stočni fond i tako seku granu na kojoj sedi pola Srbije", ističe za "Vesti" Milodar Simović, proizvođač švajcarskog sira.
Nedelja 09.01.2011.14:24
Ovde u Rasu jos se secamo vremena 90tih godina kada je mlekood seljaka mogao da otkupljuje samo jedan proizvodjac sa Golije. Seljacima je pola placao u bonovima koje su mogli da trose u njegovim prodavnicama gde su cene bile za 50% vise od cena u trgovinama Novog Pazara, a drugi deo bi im placao posle sest meseci kada okrene njihov sirotinjski dinar. Kada se pojavio jos jedan otkupljivac iz Raske, inspekcija je sa milicijom odmah pocela da g akaznjava pa je covek morao da odustane. Tada su seljaci morali da prodaju krave i odustanu od te bezdusne eksploatacije tog tada istaknutog clana SPS i JUL.Ovde znamo na koge se to odnosi, a za ostale je jos jedan podatak zasto je stocni fond unisten.
Nedelja 09.01.2011.18:14
1. Bice biznisa za Food Land (oni drze oko 40% trzista mleka u Srbiji, ako se ne varamo... i ne, ne trude se da proizvode vec da uvoze a nase proizvodjace unistavaju) 2. Milorade gde ti je pamet bila kad si dolazio u Srbiju? Unuci koji se zovu Oliver i Krisitijan sigurno nece doci da zive na Goliji pa taman da je sve kako treba. 3. Pakuj se ti prijatelju nazad u Svicu dok je vreme... nazalost. 4. Zivo me zanima sta bi Milorad imao da kaze kako mu placaju ovi iz Metroa posto cujem na sve strane da se dobavljaci tih velikih lanaca zale kako im namerno ne placaju mesecima a ako krenes da zivkas i da se zalis onda ti tek nece nista platiti. Ali olos se dosetila jos neceg:
Nedelja 09.01.2011.18:16
: ako hoces da napaltis svoje pare onda moras da odes u neku agenciju kojoj platis 7% od vrednosti duga da bi kao oni nagovorili te velike da ti plate. U prevodu, oderu te gde stignu. Naravno, drzava ti odmah naplati pdv a ne kad ti naplatis potrazivanja tako da ljudi pokusaaju svim silama da se izvuku od "saradnje" sa ovim velikim lancima.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)