Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.11.2010.
00:14
Vestionline A

Ćerka mi se porodila sa 10 godina, pa šta?

Rumunska Romkinja (30) čija je desetogodišnja ćerka rodila bebu u Španiji izjavila je da je oduševljena što je dobila unuku, kao i da ne razume zašto je to šokiralo i izazvalo opštu senzaciju.

Baka Olimpija rekla je da je bebin otac dečak od 13 godina koji živi u Rumuniji i da nije više u vezi s njenom čherkom, prenela je agencija AP. Dete koje je rodilo dete, planira da ostane u Španiji, rekla je baka.

10-godišnja devojčica porodila se i dobila ćerku
 


Ona je dodala da ne razume zašto je sve to privuklo takvu medijsku pažnju jer je "njihov (romski) običaj da se dopusti devojčicama da se mlade udaju, čak ako je to protivno zakonima Rumunije".


"To je način na koji se mi udajemo", istakla je baka Olimpija novinarima ispred skromne kuće za rentiranje u gradu Lebrija na jugu Španije gde romska porodica živi.

Slučaj mlade Romkinje izazvao je veliku pažnju španskih medija, a dnevni list "La Vanguardia" posvetio je majci-devojčici dve strane.

Prema španskom zakonu, neželjeni seksualni odnos sa licem ispod 13 godina smatra se zlostavljanjem, mada je nadležni ministar naveo da je konkretni slučaj komplikovan.


Po rumunskom zakonu devojčice mogu da se udaju sa 16 godina uz saglasnost roditelja ili bez njihove saglasnosti sa 18 godina, mada je ugovaranje venčanja među tinejdžerima kod Roma relativno uobičajena pojava, navela je američka agencija.


U Rumuniji živi oko 1,5 miliona Roma.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.11.2010. 00:25
ciganska posla oni sve rade samo da NISTA ne rade
Četvrtak 04.11.2010. 10:32
au ja imam sestricinu od 10 godina!to je dete fizicki josuvek nerazvijeno a kamoli psihicki!ludo je sta sve mozes cuti i videti
Subota 06.11.2010. 17:14
Ne uzimajte kreteni glupi zalud BOGA u usta i ne raspravljate se oko ovakvih bolesnih, devijantnih stvari. Gospod Isus na svet je dosao bezgresno ne skrnavljenjem, Sveti Duh ga je Mariji najavio u snu jer je bila Bozija volja i samo je Gospod znao zasto bas Marija. Kao prvo sprecimo takve dogadjaje u nasem stadu i molimo Gospoda da vise ne kaznjava nas za nase grehe i da iako nas ima malo nek ostane tako ali da ne nestanemo i da cuvamo vrednosti koje nam je Bog dao, pa makar nas ostalo taman ispod jednog drveta, drazi smo Gospodu nego ceo svet pun izopacenih umova i zatrovanih dusa!!! pusti te vi rumuniju i ostala sr... ima ko brine o tome....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online