Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.08.2010.
18:11
Alo A

Srbin pao s trona kralja pokera

Perica Bukara (37), naše gore list s trenutnim prebivalištem u Nemačkoj, ušao je u završnicu ovogodišnjeg prestižnog takmičenja EPT (European poker tour) u pokeraškoj igri "teksas holdem", piše ''Alo''.

Obezbedio sebi mesto među 16 najboljih: Perica Bukara

Iako je prva dva dana turnira Bukara bio na vodećoj poziciji, sve naše nade su potonule kada je juče, poslednjeg dana turnira, išao "all in" sa milion i po čipova i sve izgubio.

Od ukupno 120 igrača koji su krenuli u trku za titulu i premiju od 400.000 dolara, posle završenog prvog dana, samo jedan pokeraš je bio čip lider - Srbin Perica.

U stilu Džejmsa Bonda, s naočarima za sunce koje skrivaju pokeraški pogled, naš predstavnik je na startu takmičenja "oduvao" protivnike, ostavivši u prašini i branioca titule, Španca Santjaga Terazasa.

Nervoza je ipak učinila svoje, pa je Bukara juče u luksuznom "Svishotelu" u estonskoj prestonici Talin uleteo „all in“ sa preostalih milion i po čipova i sa devetkom i šesticom izgubio od protivnika koji se ni sam nije proslavio kartama (imao je devetku i sedmicu).

Iako očigledno nije najbolje izblefirao protivnika, a ni sreća mu nije bila naklonjena, najbolji srpski pokeraš je svejedno odličnom igrom obezbedio sebi mesto među 16 najboljih.

To mu u svakom slučaju garantuje deo od ukupnog nagradnog fonda vrednog 1.596.000 evra, bez obzira na krajnji plasman.

Istina, kao šampion bi bio bogatiji za 400.000 evra, ali nam ostaje nada da će Bukara na nekom od narednih takmičenja uvesti Srbiju u društvo najboljih svetskih pokeraških nacija.

O Peričinoj veštini u kartanju možda najbolje govori činjenica da je u dosadašnjem toku takmičenja nadigrao Moskovljanina Ivana Demidova, jedinog pokeraša na svetu kome je 2008. godine pošlo za rukom da dođe do finala dva najveća takmičenja u pokeru - svetskog (World series of poker) i evropskog (World Series of poker Europe).

"Treći dan se završio, a ja sam mrtav umoran. Posle sinoćnog 'plejerpartija', danas je bio mnogo težak dan za igranje. Na sreću, odmah sam dobro startovao i povećao svoj čipstek, tako da sam slobodno mogao da igram i protiv igrača kao što je Ivan Demidov. Kako počelo tako i završilo, što bi se kod nas reklo. Na kraju dana sam bio igrač sa najviše žetona - 1.326.000. Veliki pozdrav svima koji navijaju za mene", preneo je Bukara utiske na svom Fejsbuk profilu posle trećeg dana takmičenja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online