Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.03.2019.
20:29
B92.net, Vestionline A

Rođendan psa? Postoji predlog za vrhunsku žurku

Vaš pas vas svakodnevno obasipa pažnjom i ljubavlju koju ne možete porediti ni sa čim drugim. Naravno, i vi mu to uzvraćate!

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ali zašto mu jednom u toku godine i to baš na njegov rođendan ne biste priredili slavlje kakvo će sigurno pamtiti i više od onih dvadesetak minuta za koje nauka tvrdi da psi pamte, piše Petface. Rođendansko slavlje je za sve, pa i za naše pse! Evo nekoliko predloga za vrhunsku pseću žurku u sopstvenoj režiji.

Izaberite savršen poklon

Jasno je da nema rođendanskog slavlja bez poklona. Da, kao i svaki drugi vlasnik, gotovo svakodnevno uspevate da razmazite svog ljubimca nekom poslasticom ili igračkom. Ali rođendan daje poseban razlog da ga još više razmazite. Ako je loptica ono što najviše voli, rođendan je prilika da mu poklonite punu sobu loptica i da uživate u njegovom oduševljenju.

Ukrasite prostor

Kačite balone, ukrasne trake i šarene zastavice za svoj ili rođendan svoje dece? Zašto to ne biste uradili i za svog psa. Napravite banere ili viseće ukrase od kartona u obliku kostiju. Možete napraviti i oglasnu tablu sa menijem koji ste pripremili za slavljenika i goste.

Pozovite na slavlje ekipu iz kraja

Vaš ljubimac ima drugare sa kojima se druži, trči, igra i istražuje kada ga izvedete u šetnju. Sasvim je normalno da će se svi super družiti i tokom rođendana. Još jedna prilika da omogućite svom ljubimcu druženje sa ekipom, ali sada u posebnim okolnostima.

Pripremite poslastice

Na prvom mestu – rođendanska torta! Naravno, izbegavajte sastojke koji nisu zdravi ni za slavljenika ni za njegove drugare. Evo jedne ideje. Sameljite njegove omiljene granule kako biste napravili brašno. Sa tim pomešajte malo narendanih jabuka (nema psa koiji ne voli jabuke), šargarepe, krem sir i izgnječene banane. Sve to umešajte sa malo vode i stavite u kalup kako bi dobili oblik torte. Za ukrase koristite granule i naravno rođendansku sveću.

Obezbedite ukusne poslastice namenjene psima koje možete nabaviti u petšopu. Samo nemojte preterivati u davanju četvoronožnim prijateljima. Jeste slavlje, ali pazite na količine!

Sladoled se može napraviti od malo putera od kikirikija, izgnječenih banana i jogurta. Stavite smesu u male kalupe i držite je u frižideru tokom noći kako biste dobili pravu konzistenciju. Nemojte posluživati pravi sladoled (namenjen ljudima) jer može imati negativan uticaj na stomak pasa.

I još jedna ledena poslastica koju ni jedan gost neće odbiti. Pileći ili goveđi bujon sipajte u kalup i zamrznite ga. Pre nego što poslužite ovu poslasticu proverite sa vlasnicima ostalih gostiju da li je neko alergičan na piletinu ili govedinu.

Pazite na slavljenika i njegove goste

Koliko god se inače lepo družili, svi bili socijalizovani i naviknuti na druge pse, u nekom trenutko može da dođe do nervoze pa i nesporazuma. Povećajte pažnju kako vi kao domaćin, a tako tražite to i od ostalih vlasnika.

Ne zaboravite ljude

Jeste da je to rođendansko slavlje vašeg psa, ali tu su i ljudi. Ukoliko se ne radi o vlasnicima drugih pasa, sigurno ćete pozvati rođake i prijatelje koje vaš pas poznaje i voli. I za njih pripremite zdrave grickalice i malo posluženje uz osvežavajuće napitke. Naravno, sve ih upozorite da hranu koja je njima namenjena nikako ne dele sa slavljenikom.

Napravite foto-štand

Nije potrebno previše truda da se napravi šarena pozadina ispred koje će se fotografisati svi gosti sa slavljenikom. Naravno, od svih gostiju se očekuje da se ove fotografije podele na Fejsbuku i Instagramu i tako podele sa svim svojim prijateljima utiske sa rođendana.

Organizujte igru

Svaku žurku za pse treba iskoristiti za zabavu i učenje. Igre koje su zapravo zamaskirane tehnike obuke su fenomenalna prilika da i slavljenik ali i ostali gosti napreduju. Dokazano je da psi mnogo lakše i brže uče u društvu pa možete organizovati igre u izvršavanju jednostavnih komandi. Vežbajte komande - sedi, čekaj, dođi, merite vreme za koje će drugari to činiti i proglasite pobednike.

Pripremite doggy bags

U slučaju rođendana vašeg psa DOGGY BAG ima doslovno značenje. Pored preostalih poslastica, u posebnu kesicu ili kutijicu pripremite i neki zanimljiv poklončić u vidu loptice, gumene igračkice ili nečega što će biti zanimljivo i posle rođendana. Svakom gostu dajte ovakav poklončić kao uspomenu na slavlje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online