Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.10.2018.
22:34
blic.rs, Vestionline A

Saveti iz prošlog veka: Ako želite da se udate, uradite ovo...

Članak pod naslovom "129 načina da nađete muža", objavljen 1958. u američkom časopisu "McCall's", sadrži bogat asortiman različitih saveta, od kojih je većina seksistička, a neki su zaista bizarni.

imgur.com
Foto: Ilustracija

Jedna od sramnijih preporuka ženama jeste da budu fleksibilne kada partner promeni odluku:

- Ako reši da ne ide na igranku da bi se vozio čamcem po jezeru, IDITE - čak i ako ste obukli najlepšu večernju haljinu.

Članak, koji je, od postavljanja na Fejsbuk, podeljen 13.750 puta i brzo prikupio 4.600 lajkova, imao je i hiljade komentara šokiranih i zabavljenih korisnika.

Savete je sakupila grupa od 16 osoba, među kojima su i popularni kompozitor, bračni savetnik, stjuardesa, policajac, domaćica, bankar, psiholog i neženja.

U odeljku "Kako da vas primeti" preporučuju materijalne investicije (Kupite kabriolet - muškarci vole da se voze u njima), ali i druge metode:

- Spotaknite se u prostoriji u kojoj je on. Stavite flaster, ljudi uvek pitaju šta se dogodilo.

Jedna korisnica Fejsbuka komentarisala je da joj se najviše sviđa savet pod brojem 40, u kome autori preporučuju devojkama da "stanu u uglu i tiho plaču" u nadi da će ih neki muškarac pitati šta im je.

U odeljku "Kako da izgledate dobro", autori iznose saveta za lepši izgled:

- Nabavite lepše naočare - muškarci se i dalje udvaraju devojkama koje nose naočare - ili probajte kontaktna sočiva.

- Što češće nosite obuću s visokim potpeticama - one su seksi! Ovo ne važi ako je on niži od vas - predlažu autori.

Ženama takođe savetuju da se podvrgnu dijeti, "ako je potrebno", da se oblače drugačije nego druge devojke, i da "nikada ne kukaju".

Preporuka neudatim ženama je i da provere rezultate sa popisa, kako bi utvrdile gde živi najviše neoženjenih muškaraca, da čitaju umrlice kako bi locirale poželjne udovce, da postanu bolničarke ili stjuardese, te da se zaposle na medicinskom, pravnom ili stomatološkom fakultetu, gde će imati priliku da upoznaju obrazovane, bogate muškarce.

Takođe im se savetuje da "mnogo zarađuju" i ispišu svoje ime i broj telefona na krovu kako bi privukle pilote.

U odeljku "Kako da ga uhvatite" predlažu ženama da razgovaraju o poslu s ocem svog dečka, kao i da istraže njegove bivše devojke kako ne bi "ponovile istu grešku".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online