Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.05.2017.
02:00
A. Šišić - Vesti A

Maratonac među rafovima

Tržni centar nije samo mesto u kome čovek može da pazari sve, od igle do lokomotive. U pojedinim gradovima on je izvor svih socijalnih dešavanja. U njemu se mladi sastaju, troše slobodno vreme, utapaju tugu nakon raskida i dok kupuju usput se naslušaju novih tračeva.

pixabay.com
Šoping groznica kod žena nikad ne jenjava

Danas je ovaj poligon zadovoljstva dama popularno nazvan džungla. U ovoj prašumi butika neprikosnoveno vladaju žene. Stručnjacima je tržni centar fenomen savremenog društva, posebno je interesantan jer u njemu mogu da sretnu svakojake vrste kupaca.

Lov na popuste

Žena na misiji koja se šunja između polica je poznatija kao lovac na pogodbe -. Ova vrsta kupaca uvek traži najbolje cene, pa obilazi sve moguće radnje u nadi za najvećom uštedom. Naoružana je kuponima i flajerima za popuste. Uvek kupuje planski i prepoznaje se po ogromnom spisku na kome ima ispisan projekat šopinga za taj dan.

šopingholičarka - jedan od najpoznatijih primeraka koji krstari šoping-molovima, zna napamet gde šta stoji na rafu kao i plan evakuacije. Ona je rado viđen gost svih prodavnica. Kada je vlasnici ugledaju zadovoljno trljaju ruke. Unapred znaju da će njena nezasita glad za kupovinom pozamašno da im uveća budžet. Šopingholičarka uživa u ovoj džungli gde je kao svoj na svome. Izviruje iza pozamašnih kesa koje marljivo vuče. Iz njih se uglavnom promalja po deset pari cipela ili torbi koje možda nikad neće nositi. Taman kada čovek pomisli da je pokupovala sve što joj je neophodno ona se sa prvim zracima sunca ponovo vraća da bi pazarila džemper koji je jako želela.

Piromanka - neretko može da se uoči u delovima za isprobanje odeće. Iako svi misle da ove kupce infiltriraju same radnje sa ciljem da "pale vatru" i podstiču žene na kupovinu - to nije slučaj. Piromanke, jednostavno, vole da dele komplimente, savete i kritike nepoznatim ljudima dok čekaju najbolje prijateljice da završe na kasi. Vode se mantrom da svaka devojka mora da zna kako sebi da ugodi, ako to iziskuje pražnjenje novčanika - što da ne. Često se dogodi da posavetuju devojke na kupovinu potpune gluposti. Najčešće napadaju u okolini kabina i kreću se u čoporima u kojima se njihova moć ubeđivanja uvećava.

Maratonac - još jedan primerak kupca koji može da se sretne na pokretnim stepenicama. Ova dama je prva osoba koja uđe u lokale i uglavnom je među poslednjima kada dođe vreme zaključavanja. Čim se vrata butika otvore žuri u kabinu noseći sa sobom oko 396 stvari u rukama. Pet sati kasnije izlazi i odlazi na kasu da plati trofeje. Devojke maratonci su istrenirane da prilikom šopinga ne jedu, ne piju i ne idu u toalet. Pratnja im se razbeži i odustane već nakon prvog sata.

Posmatračice - inventar tržnog centra koji je nastao iz čiste dosade. Počele su da ga posećuju nasumično, ali u međuvremenu im je odlazak u šoping mol ušao u krv. Kada se jedan dan ne pojave u džungli butika počinju da kriziraju kao da nisu uzeli potrebne opijate. Vlasnici radnji ih ne vole jer najčešće ne kupuju ništa iako su u mogućnosti. One samo razgledaju odeću kako bi ubile vreme.

Ko pita ne skita

Pripadnice nežnijeg pola koje u šopingu izbegavaju sve prijateljice su poznate kao cenjkačice. One se ne libe da uđu u luksuzni butik i na kasi zatraže popust uz priču da će biti savršene promoterke brenda. Tržni centri im ne pogoduju koliko pijace gde njihovi talenti dolaze do izražaja. Vode se mišljenjem - ko pita ne skita, pa im u većini slučajeva ljubazne prodavačice čak i u šoping molovima izađu u susret i obore cenu.





 

POVEZANE VESTI

ZANIMLJIVOSTI Mađioničar za tezgom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online