Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 25.07.2016.
11:51
Vestionline A

Čak 52 odsto Britanaca ne veruje da je čovek sleteo na Mesec

Britanska kompanija "e2save" i agencija za istraživanje "Atomik riserč" sprovele su anketu vezanu za ljudska uverenja u kojoj je učestvovalo 1.003 građana Velike Britanije.

commons.wikimedia.org/NASA
Sve je ovo lažirano: CIA, snajka, CIA...

Kako prenosi list "Miror", 52 odsto ispitanika veruje da se NASA-ina misija Apolo 11 nije dogodila, tj. da ljudska noga nikada nije kročila na površinu Meseca. To misle pretežno građani starosti od 25 do 34 godine. 

Čak 73 odsto pripadnika ove grupe smatra da je sletanje na Mesec lažirano. S druge strane, 38 odsto osoba starijih od 55 godina ne veruje da su Nil Armstrong i Baz Oldrin kročili na Zemljin prirodni satelit. 

Zanimljiv je podatak i da 64 odsto ispitanika smatra da dinosaurusi nikada nisu postojali. Anketa je otkrila i da 30 odsto ljudi veruje u duhove, a 29 odsto veruje u Boga. 

Njih 24 odsto veruje u postojanje vanzemaljaca, 12 odsto u postojanje veštica i čarobnjaka, 10 odsto veruje u postojanje čudovišta iz jezera Loh Nes, kao i u postojanje Jetija. Osam posto smatra da Bigfut itekako šeta ovim svetom, dok pet odsto veruje u zmajeve.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.07.2016. 23:42
Sletanje na mesec je obmana veka! Kao prvo da bi se stiglo do Meseca treba proći kroz Van Alenove pojase i izaći iz polja dejstva zemljinog magnetnog polja. Svi znamo, da ukoliko Zemlja ne bi imala sopstveno magnetno polje, koje je štiti od radijacije sa sunca, da bi život na njoj bio zbrisan za par dana. E sada zamislite svemirski brod koji može da zaštiti posadu od dejstva smrtonosne radijacije, njegovi zidovi bi trebalo da budu nekoliko desetina metara debljine i to od olova. Jednostavno, niko ne može da preživi izvan polja dejstva magnetnog polja. Kao drugo, čudno je da je NASA izgubila originalan video snimak, kao i sav maaterijal sa Meseca. Valjda se takvi istorijski video snimci čuvaj, posebno zaštićeni kao nacionalno blago. Recimo film, "Prohujalo sa vihorom" koji je snimljen 20-tih godina prošlog veka čuva se posebno zaštićen i izolovan od spoljnje sredine. A i zašto bi neko čuvao lažirani video maaterijal. Kao treće, ako su stvarno bili na Mesecu, zar nije onda on najpogodnije tle za obučavanje posada i ispitivanje uslova za sletanje na Mars. Da se razumemo čovek nikada neće sleteti na Mars, jer jednostavno ne bi preživeo takavo putovanje (zaključak na osnovu prvog primera). Postoje baze na južnom polu u onoj pustari, a ne postoji na Mesecu. I kao četvrto, tadašnja tehnologija je bila primitivna u odnosu na današnju. To je bilo doba hladnog rata, trke u naoružanju i tehničkim dostignućima. Američkoj načiji je nekako bilo potrebno povratiti ponos jer su tek posle Rusa nekako, jedva, uspeli da pošalju čoveka u svemir.
Sreda 27.07.2016. 23:44
Stvar je vrlo jednostavna. U to doba nije postojala tehnologija koja bi omogućila prenos uživo sa Mjeseca. Jednostavno, predajnik i antene bi bile preveliki za prenos do Mjeseca, a da ne govorimo o nepouzdanosti elektronike. Bez obzira da li su letovi bili pravi ili ne, snimci su napravljeni u studiju. Bez prenosa uživo cijela stvar za amerikance ne bi imala smisla, pošto za njih postoji samo ono što je bilo na TV.
Sreda 27.07.2016. 23:46
Kada su amerikanci objavili svoju laz da su sletili na mjesec sovjeti su odgovorili da i oni mogu da slete ali da nemaju tehnologiju da se vrate??? Kjubrik jepriznao (kao i jos neki likovi iz NASE) da su pojedine kadrove snimali na zemlji??? Ako su amerikanci bili na mjesecu onda je i Kjubrik snimio svoju Odiseju u svemir po istinitom dogadjaju. Taj i takav modul jednostavno nije imao goriva i mogucnosti da se vrati do glavnog modula jer bi sve gorivo potrosio vec pri sljetanju. Da ne govorimo o tome koliko bi goriva bilo potrebno za oslobadjanje od mjeseceve gravitacije, ponovnog obljetanja mjeseca i zaustavljanja i spajanja sa glavnim modulom. Osim toga bio im je potreban kompijuter tipa danasnjih koi je u to vreme zauzimao prostor dva takva modula( ako su ga uopste imali).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online