Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.06.2016.
03:11
B. Božin - Vesti A

Psihoterapeut brani nemačkog selektora: Javnost zgađena, Levu lakše

Dok se svet zgražava, nemački mediji mudro prećutkuju snimke na kojima se vidi kako nemački fudbalski selektor Joakim Lev zavlači ruku u pantalone, a zatim je vadi i miriše. Jedan dan kasnije je na treningu njegova ruka završila u zadnjem delu, da bi je zatim izvadio odatle i ponovo njuškao.

Reuters
Joakim Lev u elementu

Neki su preneli ove snimke sa upozorenjem "uznemirujući video", ali pored osećaja gađenja, malo kome je jasno šta je razlog za ove tikove direktno pred očima javnosti.

Švajcarski psihoterapeut Feliks Hof je za portal 20 minuta dao stručno objašnjenje za Levovo ponašanje koje, po njegovom mišljenju, proizilazi otuda što je vođa nemačkog tima u stalnom stanju stresa:

- On ne može da kanališe povišenu napetost i u tom trenutku je veoma pogođena njegova intimna zona. Svoje uzbuđenje Lev pokušava da smanji i na druge načine, kao kada je na Svetskom prvenstvu 2010. godine pred kamerama kopao po nosu, a zatim je sadržaj sa prsta pojeo.

Na pitanje šta navodi poznatog trenera da tako grozne radnje obavlja bez ustručavanja, Hof kaže da je to zato što on sam sebe u ovom trenutku smatra veoma važnim:

- Kao nacionalni trener on mora da donese veoma odgovorne odluke, a radi se takođe i o nacionalnom ponosu. Ovde posebnu ulogu igraju preuveličani ideali muškosti, koje fudbal naročito potencira. Ovakvim akcijama on apeluje na svoju moć. Istovremeno, on mora stalno da se proverava kako miriše i da li uopšte miriše?

Po mišljenju ovog psihoterapeuta, to što radi Lev nije ni grozno, ni perverzno, nego normalno.

- Njuškati miris genitalija za njega u tom trenutku nije ništa odvratno. Umesto toga je to nešto uobičajeno i olakšavajuće - protumačio je ovaj ekspert uz pomoć evolutivnih mustri ponašanja.

- Primati su se takođe dirali po genitalijama kada su bili pod stresom i njuškali posle toga svoje ruke. Takvi fenomeni su uvek prisutni. Ko je duže vreme izložen velikim stresnim fazama i nema mogućnost da uspostavi balans, taj radi takve stvari. On mora sebe da oseti. To je pre svega tipično za muškarce. Posmatrajte koliko njih u gradskom prevozu čačka nos. To su sve muškarci koji su izloženi profesionalnim tenzijama.

Sve ovo se neće odraziti na poverenje Nemaca u Leva, smatra Švajcarac. On je začuđen da nemački mediji "iz poštovanja" nisu pustili sporne snimke, što po njemu ima veze sa glorifikovanjem nemačkog tima, ali i ujedno stavlja Leva pod pritisak.

Dame su diskretnije

Žene su, za razliku od muškaraca, diskretnije u tome, napominje Feliks Hof, ali iz sopstvene prakse zna da se i one slično ponašaju:
- Postoje ljudi koji zbog napetosti grebu zarasle krastice od rana i zatim ih njuše. Drugi se na najodvratniji način igraju sa žvakama, tako što je rukama razvlače iz usta i ponovo ubacuju u usta.

- Tabuizovanje ove teme neće mnogo doprineti. Time se negira nešto o čemu treba da se priča... Ova dodirivanja i njuškanja nisu deo kompulsivnog ponašanja. Njegov napeti izraz lica pokazuje da je sve u vezi sa stresom. Odgovornima u Savezu je savet da razgovaraju sa Levom. Za igrače je to neprijatno. Ukoliko ne uspe da kontroliše ponašanje, to će voditi u konflikte. Glupi komentari su mu već osigurani - savetuje ovaj ekspert.

A na pitanje da li će se neko rado rukovati sa Levom, Hof je kratko odgovorio sa: "Ne!"

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.06.2016. 12:39
Kome smetaju komentari koi "velicaju" njemacku lulturu???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online