Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.04.2016.
19:21
Vestionline A

Posle 104 godine otkrivena jedna od najvećih tajni u vezi Titanika

Pronađena poruka i prsten otkrivaju jezivu istinu o žrtvama na poslednjem čamcu za spasavanje sa Titanika. Jeziva istina o tome kako su tela žrtava brodoloma Titanika pronađena u nestalom čamcu za spasavanje koji se pojavio mesec dana posle katastrofe, otkrivena je posle 104 godine.

youtube/BARDAS
Zahvaljujući poruci i prstenu, otkrivena istina o telima u čamcu

Tri leša muškaraca su pronađena na čamcu 200 milja udaljenom od olupine 13. maja 1912. godine, a brod je počeo da tone u noći 14. aprila 1912. godine. Ovaj brodić je kasnije identifikovan kao poslednji dostupni u akciji spasavanja sa Titanika.

On nikada nije zaplovio sa broda koji je udario u ledeni breg i počeo da tone u ponor. Veruje se da se samo otkačio i pao preko ograde, a da je kasnije oko 30 ljudi koji su bili u ledenoj vodi pokušalo da se popne na njega, očajnički pokušavajući da spase sebi život.

Većina njih je nastradalo, a 12 njih je spasao drugi čamac koji je naišao. Među telima pronađenih veruje se da su bila dva vatrogasca i jedan putnik iz prve klase Tomas Biti.

Očevici su tvrdili da su leševi bili neprepoznatljivi, a fotografije na kojima je zabeležen pronalazak ovih leševa su objavljene na internetu.

– Prešao sam Atlantski okean mesec posle katastrofe sa Titanikom. Podigli smo jedan čamac za spasavanje sa neprepoznatljivim leševima. Tela su sahranjena i očitana im je molitva. Čamac smo zatim izvukli na palubu – pisalo je u poruci nepoznatog putnika.

Na brodu je pronađen i verenički prsten na kome je pisalo “Gerdi od Edvarda”. On je pripadao Gerdi Lindel koja je poginula plivajući ka Edvardu koji je bio u brodu, a on je preminuo držeći njen prsten u ruci.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2016. 22:11
На броду су погинула и три богаташа и њиховом смрћу ново- основана америчка банка Федералних резерви постигла је свој циљ- увалила је Америма и осталима папир уместо реалног злата и сребра, а такође је био отворен пут учешћу Америке у Првом светском рату (где ће се исти још више обогатити)..Интересантан е и детаљ да је 14 година раније штампан "сценарио" за катастрофу- роман о потонућу брода Титан.. И учешће језуита у целој акцији је занимљиво, посебно телеграм који је добио ирски језуит да сиђе одмах с брода, што му је спасило живот... Неки технички моменти такође говоре о томе да је брод прво пукао, па услед тога потонуо..Један брод- много користи за Неке........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online