Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.12.2015.
20:58
blic.rs A

Dokazano: Šef uništava vaše zdravlje koliko i cigarete

Grozan šef i pasivno pušenje podjednako loše utiču na vaše zdravlje, rezultati su najnovijeg istraživanja društveno-poslovne mreže LinkedIn.

automobilverkaeufer-blog.de
Čuvajte zdravlje, šefa uvek možete da nađete

Tražite zadovoljstvo na drugoj strani

Mnogi stručnjaci preporučuju jednostavne tehnike koje će vam pomoći ukoliko se nalazite u ovakvoj situaciji. Prema njihovim savetima treba da napravite spisak svakodnevnih obaveza koje će te redovno ispunjavati, a koje će vam na kraju dana pružiti određeno zadovoljstvo.

Ovaj osećaj dostignuća će vas, bar na kratko, održati zdravim i "kupiti" vam vreme da pronađete zdravije poslovno okruženje.

Što se duže zadržavate na poslu na kome vam užasan šef visi nad glavom, sve su vam veće šanse da se to negativno odrazi na vaše fizičko, ali i mentalno zdravlje.

Američka psihološka asocijacija navodi da čak 75 odsto radnika tvrdi da im je loš šef najveći izvor stresa u životu, ali da je svega 59 odsto njih spremno da krene u avanturu za potragom za zdravijim poslovnim okruženjem, piše "Quartz". 

Rezultati istraživanja sa Stanford univerziteta u Americi, koja je obuhvatila preko 200 nezavisnih studija, pokazali su da doživljeni stres usled lošeg menadžmenta može imati iste negativne efekte kao i pasivno pušenje.

Prema njihovoj analizi gubitak posla povećava šanse da se razbolite za čak 50 odsto, dok će preterana očekivanja od vašeg šefa i pritisak koji osećate povećati te šanse za "samo" 35 odsto.

I dok do sukoba sa nadređenima uglavnom dolazi zbog različitih karaktera, postoji i drugi, mnogo gori, faktor koji se ogleda u zaista groznom osobama koje su se nekako domogle upravljačke pozicije. Ovaj drugi tip je naročito opasan po vaše fizičko i mentalno zdravlje jer često znaju biti agresivni, narcisoidni, ali i nasilni.

Zbog opšteg stanja u državi, zbog koga se veoma teško dolazi do posla od koga se može pošteno živeti, davanje otkaza često znači pat pozicija. Međutim, s druge strane loše poslovno okruženje vema lako dovodi do gubitka motivacije što može da se negativno odrazi na vaše profesionalno usavršavanje i napredovanje.

POVEZANE VESTI

Subota 05.12.2015. 22:52
I kakve ovo veze ima sa Srbijom??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online