Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.07.2015.
21:30
O. Đoković - Vesti A

Srbin zapalio Japanca

Da je Tomislav Mitrović pretukao jednog Japanca, moglo bi mu se verovati, ali da ga je u istom danu, javno i nekažnjeno, zapalio, teško bi bilo objasniti u svakom slučaju izuzev da je to - inadžijska priča. A Japanac je TV zvezda koja se zainatila da će goreti i da će to videti 20 miliona gledalaca Japana i Azije.

O. Đoković
Tomislav i bajker Aleksandar

- Nagaoka je voditelj zabavne emisije "Idemo u svetske izazove" na TV Nipon, u kojoj dva voditelja traže po internetu zanimljivosti i izazove koji bi i oni mogli da ostvare. Onda, idu po svetu i takmiče se ko će snimiti luđu i zanimljiviju stvar. U emisiju uvek dođu poznate ličnosti, lepo se provedu, a procenjuju koji je voditelj bio bolji - objašnjava Tomislav, jedan od vodećih evropskih kaskadera.

U trci za idejom naleteo je Nagaoka na snimak profesora Tomislava Mitrovića s njegovim studentima kaskaderima koji gore bez maske. Na tom snimku Tomislav je zabeležio rekord zapalivši 45 studenata. Na kaskaderskoj akademiji u Parizu gde je profesor, on je za četiri dana uspeo da 45 studenata pretvori u buktinje.

- Hoće Nagaoka isto tako, hoće i da gori bez maske. Lepo mu objasnim da je to previše opasno, ali on ne odustaje. Predlagao sam mu da to radimo sa maskom. Neće, ko mazga je uporan - priča Tomislav. Tako je rešio da makar pripremi svog novog učenika. Snimanje se odvijalo u Beču.

O. Đoković
Vatra kao izazov

- Kao asistente poveo sam dva pariska učenika, Lika Dolfisa i Blan Franka, da hitro reaguju u opasnim situacijama, rizik sam morao svesti na minimum. Prethodno sam Nagaoki prosledio sve detalje potrebne za snimanje: koja je oprema potrebna, pozicije kamera, kako da se ponašaju članovi ekipe iza kamera, itd. Hoće žongliranje lopte dok mu noge gore, hoće dok pegla da se zapali pegla, daska za peglanje, košulja i on. Ili, da čita novine, puši električnu cigaru, pa se u plamen pretvore i novine i on. Pa, struže drva i gori, zapaljen. Nije šala goreti plamenom koji dostiže 800 stepeni, pa je Japancu držao školski čas koji je trajao nekoliko sati. Dogovor sa rediteljem je bio da ga pet puta zapali, što je na jednom snimanju maksimum za profesionalnog kaskadera, jer telo dehidrira i brzo se iscrpljuje. Zbog hlađenja tela kaskader ima i sloj vodenog gela koji je prethodnu noć stajao u zamrzivaču.

Život je kaskada

- Snimio sam dokumentarni film "Život je kaskada" o svom putovanju u Rusiju, na Krim, avgusta 2014. godine. Na Svetskom šampionatu u kaskadama sa svojom ekipom Vitez Stunt Team osvojio sam drugo mesto na svetu, o čemu su i "Vesti" pisale. Film prati naše pripreme, boravak na Krimu, nezaboravni doček Noćnih vukova i njihovog vođe Aleksandra Hirurga. Tokom ove godine film šaljem po svetu na velike festivale dokumentarnog filma, a nakon toga ići će na TV u Francuskoj i, verovatno, u još nekoliko zemalja - ističe Tomislav Mitrović.

- Kada smo počeli da snimamo, prvo sam palio svoju ruku i dok je gorela, davao sam mu sva uputstva. Neverovatno, nikad nešto slično nisam doživeo, kao da sam u kompjuterski program ukucao podatke i pustio da ih odradi. Ispoštovao je sve do detalja. A nije svejedno, hladno vam je od sloja vodenog gela, a istovremeno zbog pogrešnog pokreta možete od toplote i jednog udaha izgubiti život. Međutim, Nagaoka je opravdao tradiciju i duh svog samurajskog naroda - oduševljen je Tomislav. Pošto je Nagaoka video da je njegov učitelj tačno dozirao plamen, zatražio je da gori u različitim situacijama.

- Pristao sam uz uslov da, ako procenim da gubi koncentraciju, momentalno zaustavim snimanje. Ali, Nagaoka je oborio sve rekorde profesionalnih kaskadera, jer je za pet sati snimanja goreo 20 puta, što će, verovatno, ući u istoriju svetske kinematografije. Nezamislivo je da jedan TV voditelj, a nije kaskader, gori toliko puta. Sam je priznao da za sedam godina trajanja emisije nikad nije radio ništa luđe i opasnije.

Naš majstor Tomislav ovako zaključuje:

- Iako sam veliki poznavalac japanske istorije, tradicije i kulture, sada sam se prvi put našao u situaciji da se i uverim u snažan duh i inteligenciju ovog naroda. S druge strane, višemilionski TV auditorijum se uverio kako jedan Valjevac, s mnogo uspeha, u plamen pretvara Japanca u Beču.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online