Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.04.2015.
12:46
Tanjug A

Ručka mlade haringe, kuva čorbu od krompira i kroji sudbinu Evrope

Nemački kancelar Angela Merkel koja svoje sunarodnike osvaja, između ostalog, i saznanjima da se odmara na isti način kao i milioni Nemaca ili kuva čorbu od krompira po sličnom receptu kao oni, uživala je ovog vikenda u specijalitetu od 2,50 evra.

Tanjug/AP
Nemci je vole jer živi kao oni. Samo joj društvo malo drugačije: Angela Merkel na odmoru u Italiji

- Stvarno je ukusno - rekla je Merkelova u Gajfsvaldu u svojoj izbornoj pokrajini Meklenburg-Prednjoj Pomeraniji, gde se na jednom privrednom forumu njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU) razgovaralo, kako saznaje tabliod ''Bild'', o dugoročnoj privrednoj saradnji sa Rusijom. Merkelova je u svojoj pokrajini severnjačke lepote i nacionalnih parkova, koju zapljuskuju vode Baltika, sa trojicom saradnika napravila pauzu uz ''Pflaumenaugust'', odnosno ''matjes'' (mlade haringe) sa ''musom'' od šljiva.

''Bild'' je saznao da je to topla zemička sa mladim haringaama, lukom, jabukama i ''musom'' od šljiva koja košta 2,50 evra i da je ukupan račun bio 10 evra.

Kada je reč o Merkelovoj, o njoj se, uprkos toga što svoj privatni život, kako kažu poznavaoci, skoro hermetički čuva, ipak, mnogo toga zna, čak i broj cipela.

Nemačka kancelarka koja sa svojim mužem profesorom Joahimom Zauerom živi na četvrtom spratu jedne žute kuće, stare gradnje u Berlinu, nosi broj cipela 38, a konfekcijske garderobe 42-44, otkrio je jednom nemački ženski časopis ''Brigite'' koji se bavi modom, kulturom, psihologijom, medicinom, porodičnim odnosima i, naravno, politikom.

Za Merkelovu se kaže da je visoka 168 centimetara, da je rođena u znaku raka i da je veoma rano počela da govori, a kasno da hoda. O njoj se zna i da je kao mala svirala flautu i, bez obzira što je bila ''nesportski tip'', želela da postane balerina.

Pošto se u pričama o DDR govorilo da su tamo i tada najveći luksuz bile banane, Merkelova, međutim, nije sanjala o bananama, već o ananasu, a kada je reč o njenoj domovini, nju su miris sena, borova i krompira podsećali na domovinu, pišu mediji o njoj.

Kada je reč o Merkelovoj i muškarcima, ona je jednom rekla da su oči ono što muškarce čini atraktivnim i ''priznala'' da, recimo, oni bolje od žena znaju da cepaju drva...

Omiljeno cveće Merkelove su ljiljani i delfinium, rado ide u svoju ''daču'' u Ukermark i tamo zna da plevi svoje biljke od korova. U bašti u Ukermarku sadi kropir i jagode, a zna i da kuva čorbu od krompira. Za ''kancelarsku čorbu'' potrebno je skuvati krompir i zeleniš za supu zajedno, zatim sve to izgnječiti, ali ne pirirati, slaninu prepeći i sve zajedno sa majoranom pomešati, tvrde nemački mediji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online