Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.01.2015.
21:30
telegraf.rs A

Šta su srpski političari nasledili od svojih baka: Voće, zemljište, kuće ali i vaspitanje

Jedna od popularnijih tema u našoj zemlji poslednjih dana je šta su poznate ličnosti dobile u amanet od svojih predaka, a posebno šta su nasledili od bake. Srpski političari za Telegraf.rs kažu da su oni mnogo toga nasledili od svojih baka i da ih ta sećanja vežu za njihove najbolje dane.

Fonet/Z. M.
Njive, šume a najbitnije mu nasleđeno "domaće kućno vaspitanje": Zoran Babić
 

Iako bi se mnogi zaleteli i pomislili da su naši političari od svojih baka i deka nasledili veliko bogatsvo – izgleda da to nije slučaj, bar ne kada je u pitanju materijalno bogastvo, ali, svakako, mnogi od njih i danas uživaju u bogastvu mudrih misli i sećanja koje su njihove staramajke sa njima podelile.

Šef poslaničke grupe naprednjaka, Zoran Babić kaže da je od bake i deke nasledio njive i šume, ali ono što mu je daleko važnije je “domaće kućno vaspitanje”, kojem ga je naučila njegova “nana”.

- Ostavili su mi u nasledstvo voćnjake i šume koje ja, nažalost, nemam vremena ni da obiđem, a kamoli da obrađujem. Moje bake i deke i po očevoj i po majčinoj liniji nisu imali neko bogastvo koje bi se sada cenilo, već su sve ulagali u poljoprivredu, baš kao i većina ljudi u to vreme. Ali ono što je mnogo važnije, moja nana – majčina majka, vaspitavala me je sa mnogo topline, ljubavi i nežnosti i sada se često setim njenih njenih mudrih saveta, koje kao mali nisam razumeo, a koji sada itekako imaju smisao. Na tome ću joj uvek biti zahvalan – kaže Babić.

I funkcioner PUPS-a, Momo Čolaković, najradije se seća kako mu je baka pričala da je važno biti pošten i odgovoran.

"Glupa" tema za Palmu

Fonet/A. K.

Dragan Marković Palma nije hteo da razgovara o, kako je rekao, “ovim komičnim temama”.

- Mene zovite da pričamo o beloj kugi i radnim mestima. Ostalo me ne zanima – poručio je Palma.

- Možda zvuči šablonski, ali najvažnije u nasledstvo što mi je ostalo je jasno učvršćen stav da treba biti pošten, da treba imati odgovoran odnos prema radu i da nikada ne treba uzimati tuđe. Od bake, a ni od većine predaka nisam ništa nasledio, svu imovinu sam stekao svojim radom. Ali, od oca mi je ostao revolver-njegov zlatni trofej, sat koji je dobio kada je otišao u penziju i brijač kojim se brijao pedeset godina – rekao je Čolaković.

Svi političari sa velikom toplinom pričaju o svojim bakama i nekako se čini da su im se one najdovitljivije izreke, najbolji saveti najdublje i urezali. Tako funkcionerka SPS-a, Slavica Đukić Dejanović, s radošću se seća što ju je baka naučila šta znači šaputanje.

- Materijalne stvari su zanemarljive vrednosti. Meni je moja baka uvek pričala da voda šapuće, a ne da žubori. To je nešto gotovo najlepše što sam čula – rekla je Dejanovićeva.

Svi političari su svesni da je lepo detinjstvo i prisustvo bake u njemu nezamenjivo, pa i oni koji nisu imali bake i deke kao Zorana Mihajlović.

- Nažalost i jedna i druga baka su umrle kada sam bila jako mala, baš kao i moje deke. pa taj deo detinjstva sa bakom i dekom nisam ni imala. Imam sreću da moj sin sada ima baku i da uživa u tome – rekla je potpredsednica Vlade Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online