Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 20.11.2014.
22:52
021.rs A

Kako potpetice utiču na ponašanje muškaraca?

Nošenje cipela sa visokom potpeticom može biti svojevrsna tortura, ali nauka kaže kako ima i svoje prednosti: muškarci su spremniji da na ulici pomognu ženama koje nose visoke štikle.

Kratko i jasno - štikle su im seksi! I nateraće ih da vam priđu
 

U seriji francuskih studija nedavno objavljenih u žurnalu "Archives of Sexual Behavior", istraživači su ispitali način na koji vrsta obuće utiče na spremnost ljudi da pomognu strancima.

U prve dve studije, žene su nosile ravnu obuću, štiklu od 5, štiklu od 9 centimetara, i imale su zadatak imale da na ulici zatraže pomoć od 270 muškaraca i 180 žena. Žene koje su nosile visoke štikle u ovom eksperimentu imale su više sreće kod muškaraca, dok su žene bile spremnije da pomognu bez obzira na visinu štikli.

U drugoj studiji su žene sa ravnom, niskom i visokom potpeticom imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika ili prolaznice. Istraživači su nakon 360 primera primetili opet kako su muškarci spremniji da priskoče u pomoć ženama u visokim štiklama, dok visina potpetice nije imala nikakav uticaj na prolaznice.

Još jedna studija je pokazala mušku zainteresovanost za visoke potpetice: istraživači su eksperiment sa ulice prebacili u tri različita kafića i merili su koliko je vremena bilo potrebno da 36 muškaraca priđu ovim ženama koje su sedele same. Ko bi pomislio (ironični smo) - muškarci su pre prilazili ženama u obuću visokih potpetica.

Nije potrebno biti genije da bi se videlo o čemu se ovde radi - visoke poteptice su seksi, pa se nesvesno povezuju sa atraktivnim ženama.

Autori studije su zaključili da "visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekat na ponašanje muškaraca".

POVEZANE VESTI

Petak 21.11.2014. 00:08
Naravno da muskarci vise imaju interesa za zene sa visokim potpeticama jer u muskoj podsvjesti postoji informacija da zene slabijeg morala svojim nacinom odjevanja porucuju muskarcima da su dostupne i da zele seksualne odnose. Jos od vremena Rimskog Carstva prostituke su nanosile sminku na lice i tako sebe cinile prepoznatljivim za muskarce koji su placali njihove usluge isto je bilo i sa odjecom sa kojom su pokusavale da istaknu svoje obline i privuku paznju muskaraca. Visoka stikla je poruka muskarcima ili potreba da zena bude primjecena i pozeljna. Konkurencija medju zenama za paznju muskaraca je tajanstvena sila koja ima veliki uticaj na oblacenje zena bez obzira na vrijeme u kome zive
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online