Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.10.2014.
12:36
b92.net A

Pijete li pivo na pogrešan način?

Neke greške u životu su velike, neke neoprostive, a neke lako ispravljive. U poslednju grupu spadaju greške koje činimo u ispijanju piva, najraširenijeg pića na svetu… posle vode, naravno.

A da li uopšte postoji pogrešan način?
 

Donosimo vam četiri greške koje se najčešće čine u konzumiranju piva, a koje morate prestati da pravite odmah.

Hladne čaše
Možda i najveći mit u svetu piva jeste onaj o hladnim čašama. Nasuprot onome što većina pivoljubaca misli, temperatura čaše neće pospešiti ukus vašeg omiljenog pića. Hladne čaše uzrokuju da pivo stvara više pene nego što bi trebalo. Sve što zapravo treba učiniti jeste da čaše ili krigle držite na čistom mestu. Pre upotrebe ih za svaki slučaj operite i to bi bilo to.

Prehladno pivo
Ne hvalite se što je vaše pivo uvek hladno. Svaka sorta piva ima svoju optimalnu temepraturu za konzumiranje, a sama činjenica da je temperatura još uvek jedna žestoka tema na forumima pivoljubaca, ostaje zaključak da verovatno nije poenta u hladnoći. Pivo koje najčešće pijemo iziskuje da bude na temperaturi malo većoj od one u frižideru. Ukratko, ukoliko vam se pije, iz frižidera izvadite vaše omiljeno piće deset minuta pre posluživanja.

Držanje na pogrešnom mestu
Postoji termin u svetu piva – "skunked" ili "miris tvora". Ako se pitate da li ste ikada pili takvo pivo uradite jedan test. Uđite u bilo koju radnju, uzmite bilo koje pivo u svetloj staklenoj ambalaži i popijte ga odmah. To je "skunked" pivo.
Ono se zapravo odnosi na svako pivo koje je izloženo svetlosti, a ukoliko želite biti pošteđeni takvog ukusa kupite pivo u smeđoj staklenoj ambalaži. Pivo obavezno čuvajte na tamnom mestu, a ukoliko želite da ga konzumirate napolju, iskoristite svaki hlad i ugao bez direktnog svetla.

Čuvanje
Mnogi pivoljupci često imaju flašu piva koju čuvaju nedeljama, pa čak i mesecima, da li zbog posebne prilike ili su je jednostavno zaboravili. Istini za volju, neka piva od nas traže da ih čuvamo dugo, ali standardna verzija lagera to ne iziskuje. Naprotiv – što ga duže čuvate, pa čak i u frižideru, veće su šanse da se izgube aroma, pitkost, penušavost i još mnogo bitnih karakteristika. Zato dobro razmislite pre nego što odlučite da sačuvate posebno pivo za posebnu osobu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online