Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.10.2014.
03:34
S. Đurić - Vesti A

Bizarni načini podmlađivanja

Borba protiv bora je večna ženska bitka, kreme, voće, biljke, botoks oružje su protiv starenja. Eliksiri životinjskog porekla datiraju još iz viktorijanskog doba, kada su Engleskinje spavale sa komadićima sirovog goveđeg mesa na licu da bi umanjile naboranost lica. U potrazi za lepotom i eliksirom mladosti i danas mnogi posežu za raznim metodama.

U potrazi za lepotom i eliksirom mladosti svašta nam pada pod ruku
 

Trend savremenog sveta je da svi budu što lepši, mlađi, da imaju što blistaviji ten i savršeno telo. Metode i tehnike se ne biraju, neki od njih ulaze u hladne komore i kade sa pijavicama, a drugi idu na masaže lica spermom ili urinom. Međutim, malo je onih običnih smrtnika koji sebi mogu da priušte da na lice stave ovčju posteljicu, pčelinji otrov, ili pak 24-karatno zlato.

 
1. OVČJA POSTELjICA

Terapija iz Australije


Ovčja posteljica puna je matičnih ćelija koje navodno podstiču kolagen i zatežu kožu. Razne slavne osobe kunu se da čišćenje lica ovčjom posteljicom uistinu deluje. Ona funkcioniše po principu stimulacije vlastitog kolagena u koži tako što proteini iz posteljice stimulišu ćelije koje pomažu u izgradnji kolagena i elastina. Za jedan tretman, čiji efekat traje pet meseci, potrebno je izdvojiti 650 evra. Tretman traje oko pola sata, a razlika se vidi posle tri dana. Ovčje posteljice se nabavljaju uglavnom iz Australije. Da ih obožavaju, ne kriju zvezde poput Dženifer Lopez, Eve Longorije i Madone. Medicina je otišla i korak dalje, pa se na tržištu već neko vreme nalaze i kapsule iz Australije, koje su napravljene od posteljica ovaca koje se u ovoj zemlji uzgajaju.
 
2. PČELINjI OTROV

Kraljevsko lice

Tretman pčelinjim otrovom koristi se kao prirodni botoks za peglanje bora, podmlađuje kožu lica, stavlja se u maske za lice, tonike, dnevne i noćne kreme. Prve pisane tragove o primeni pčelinjeg otrova ostavio je Hipokrat. Međutim, smatra se da su pčelinji otrov kao lek koristili još stari Egipćani pre 5.000 godina. Da bi očuvala kraljevski sjaj lica, vojvotkinja Kejt Midlton navodno koristi tretmane lica od pčelinjeg otrova, koji održavaju kožu elastičnim i mladolikim. Vađenje 30 mililitara otrova košta otrpilike 55.200 dolara, dok za kutijicu kreme od 50 mililitara treba izdvojiti 190 evra. U teglicu se stavlja samo jedan odsto čistog pčelinjeg otrova.
 

3. VAMPIRSKI FILTER

 

 

Ubrizgavanje krvi


Ubrizgavanjem plazme iz vlastite krvi nazad u lice vrlo je efikasan eliksir. Tako je Anđelina Džoli, koja je nosila lančić sa malom epruvetom u kojoj je bila krv bivšeg supruga Bilija Boba Tortona, verna i tretmanu zatezanja kože po imenu drakula. U terapiji se koriste male količine krvi osobe koja je podvrgnuta tretmanu da bi se stvorio gel bogat trombocitima, koji se zatim injekcijom unosi pod kožu. Celi tretman, koji traje oko 20 minuta, stimuliše proizvodnju ćelija kolagena i eliminiše bore i ostale neravnine na koži. I rijaliti zvezda Kim Kradašijan isprobala je vampirski filter. Efekat ovog tretmana, navodno traje 18 meseci.
 

Ubrizgavanjem plazme iz vlastite krvi nazad u lice vrlo je efikasan eliksir

4. SPERMA

Indijski recept


Istraživanja su pokazala da je spermin, jedna od komponenti sperme, bogata antioksidantima i da može sprečiti starenje kože. Spisateljica i tantra guru Stela Ralfini tvrdi da je tajna njene lepote u spermi. Ova Britanka tvrdi da je ovo jedan od najjefitnijih tretmana lepote. "Ostavite je poput maske, nekih 15-ak minuta, a zatim isperite", otkrila je tajnu Stela, kojoj je ovu tajnu eliksira mladosti otrkila jedna žena iz Indije. I slavna glumica Heder Loklir u jednom intervjuu priznala je da na lice umesto kreme nanosi spermu. Jedna norveška kompanija već je napravila sintetičku verziju spermina.


5. PTIČJI IZMET

Slavuji i gejše

Japanci su izmislili tretman lica mešavinom u kojoj je glavni sastojak ptičji izmet, a već vekovima slavuj Japankama ulepšava lica svojim izmetom. Od davnina japanske lepotice održavaju svoj porcelanski ten i blistavo svilenu kosu upravo kremama proizvedenim od slavujevog izmeta, koji se, pretvoren u prah, meša u smesu koji se koristi kao maska za lice. Ovaj tretman je hit među holivudskim zvezdama, pa su Viktorija i Dejvid Bekam predvodnici novog trenda koji dolazi sa Dalekog istoka. Radi se o preparatu "gejša facialis" koji garantuje blistav ten. U Engleskoj je potrebno izdvojiti 180 funti za ovaj tretman.
 
6. LEDENA KUPKA

Kada puna leda


Krioterapiju su primenjivali Hipokrat, Avicena, Galen i drugi lekari i vidari iz drevnih vremena. Hladnoća je prirodan metod za čeličenje organizma, od boravka na hladnom vazduhu, kupke i polivanje hladnom vodom, hodanja po snegu, stavljanje leda na određena mesta ili umotavanja tela u hladne obloge do potapanje tela u kadu napunjenu vodom sa ledom. Ta metoda navodno uništava otrove iz tela i stimuliše stvaranje kolagena, a doprinosi i smanjenju telesne težine i sprečava pojavu celulita. Odlična je za smanjenje kesica ispod očiju i zatezanje opuštenih kapaka, kožu stomaka, grudi, kao i unutrašnju stranu butina. Tretman traje između 10 i 20 minuta.


7. KAKTUS

Listovi bez bodlji


 Hakali masaža kaktusom je pravi hit u Mesiku, koji se nudi u spa centrima. Radi se o trljanju kože kaktusovim listovima bez bodlji. Pomalo ekstremno, ali i privlačno zvuči ideja da se posle napornog dana relaksiramo uz pomoć masaže bodljikave biljke. Hakali je vrsta masaže koja kao osnovne sastojke koristi cvet i list kaktusa mariniranog u alkoholnom piću dobijenom od agave. Upotrebljavaju se listovi s kojih je uklonjena svaka bodlja, a celi ili mleveni list uz ostale sastojke utrljavaju se masažom. Smesa koja se utrljava kožu čini vlažnijom i čistom od toksina.

8. URIN

Prirodni losion


Britanka Silvija Čandler, koja im 63 godine, tvrdi da je upravo zahvaljujući svom urinu zadržala vitku liniju, mladoliki izgled a kod doktora nije bila više od deset godina. Ona zagovara terapiju urinom u sve moguće svrhe, od održavanja mladosti do lečenja rana. Osim što ga pije, ona njime pere kosu i povremeno čisti lice. I ruska tradicionalna medicina poznaje blagodeti urina, pa se za tretmane lica, ruku i vrata preporučuje svež ili ukuvani urin, a za podmlađivanje kupka ili masaža dečjim urinom.
 
9. ZLATO

Samo za bogate


Kineskinje su nekad koristile čišćenje lica zlatnim valjcima, a u starom Rimu obloge od zlata korišćene su za lečenje različitih kožnih problema. Danas je tu metodu zamenilo nanošenje 24-karatnog zlata na lice, u kombinaciji s posebnim serumom koji vlaži kožu te je odmah izglađuje. Osim toga daje bolji tonus mišićima lica, odlaže stvaranje bora, čestice zlata eliminišu otrove, dok stimulacija akupresurnih tačaka smanjuje napetost u predelu glave, vrata i ramena. Pojedine kozmetičke kuće imaju luksuzne antiejdž preparate koje u sebi sadrže zrnca 24-karatnog zlata.


10. ZMIJSKI OTROV

Ugriz kao botoks


Tajna blistavog tena Gvinet Paltrou je u zmijskom otrovu. Tretman funkcioniše tako što otrov lagano stimuliše kožu i šalje signale živcima da proizvedu hemijska jedinjenja koji opuštaju i stežu facijalne mišiće. Stručnjaci tvrde da zahvaljujući ovom tretmanu bore nestaju, a potpuni lifting serum sadrži aktivne sastojke u visokoj koncentraciji. U prodaji se mogu nabaviti i kreme s otrovom koje deluju odmah, a navodno se bore smanjuju za 50 odsto.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online