Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.10.2014.
03:33
D. Joksić A

U Evropi NLO najčešće posećuje Makedoniju

Vanzemaljci postoje, i oni, osim Novog Meksika i Brazilije, veoma često posećuju Makedoniju, ali još ne žele da se pokažu i stupe u kontakt sa ljudima. Ovo tvrdi Stojmir Simjanovski, jedan od najpoznatijih makedonskih ufologa, koji je i sam nekoliko puta imao bliski susret treće vrste. Osim ličnog iskustva, potkrepljenje svojim stavovima o učestalim posetama NLO Makedoniji on nalazi u arheologiji i drevnim civilizacijama, za koje kaže da su "tehnološki bile naprednije od naše".

 

- Sumnjičavci će reći da ljudski um ima prebujnu fantaziju. Ali, da li je prebujna fantazija to što je na našem arheološkom lokalitetu Stobi pronađena vekovima stara lampa na kojoj je nacrtan čovek sa skafanderom i kompjuterom u rukama. To pokazuje da je neko u prošlosti znao i video skafandere, a pošto ga je video, znači da je neko sa skafanderom dolazio na zemlju - objašnjava Simjanovski.

Pucanj u doktora

Prema njegovim proučavanjima, neidentifikovani leteći objekti (NLO) najčešće su se viđali, a i danas se viđaju iznad Ohrida, iznad Isara kod Štipa i lokaliteta Jama, blizu Lazaropole, a prava invazija vanzemaljskih letelica nad Makedonijom dogodila se dvadesetih godina prošlog veka.
 

- Prvi o kome imamo podatke da je imao susret sa vanzemaljcima je bio Aleksandar Makedonski. Prva žena iz Makedonije koja je još 1942. godine kontaktirala sa vanzemaljcima je bila Sinadinka Gerasimovska iz sela Dobrenovec kod Kičeva. Prva

Vidovita žena

Zanimljivo je svedočenje Sinadinke Gerasimovske, prve žene iz Makedonije koja je u maju 1942. kod sela Dobrenovec blizu Kičeva kontaktirala sa vanzemaljcima.
- U proleće 1942. bila sam kod izvora iznad bašte i čula nečiji glas koji mi je sasvim jasno rekao: "Sinadinke, slušaj šta ću ti reći, a to govori i drugim ljudima." Kada sam to čula ukočila sam se od straha - ispričala je Gerasimovska. O tom susretu sa nepoznatim nikome nije govorila, ali nakon drugog susreta, ponovnog i još dužeg razgovora sa nevidljivim neznancem, sve je ispričala rodbini i prijateljima, a kasnije i drugima. Njena okolina je tvrdila da je ona postala vidovita.

žena vanzemaljac je viđena 1957. godine kod arheološkog lokaliteta Jama blizu gostivarskog sela Lazaropole. Prvi put oružje je bilo upotrebljeno dvadesetih godina kod Prentovog mosta blizu Ohrida, gde je vanzemaljac pucao na našeg doktora - tvrdi Simjanovski.


Najpoznatiji makedonski ufolog kaže da je i sam imao nekoliko susreta sa letelicama vanzemaljaca. Prvi put 1957. godine blizu sela Ivančište kod Kičeva, na zapadu Makedonije, nakon čega se zainteresovao i počeo da proučava fenomen NLO.


- Imam smelosti da kažem ono što mislim, bez obzira na to da li mi veruju ili ne. Prvi susret sa NLO imao sam u mladosti. U povratku sa planine seli smo da se odmorimo i tada sam na nebu, na udaljenosti od oko 300 metara, video nešto što me je zbunilo. Bilo je dugačko oko 10 metara, u obliku rakete, sa stabilizatorima napred i pozadi. Prednji deo mu je bio osvetljen, a iz donjeg dela je izlazio plamen. Doleteo je iznad seoske crkve, tu je stajao izvesno vreme, a potom ogromnom brzinom odleteo na sever, rastegao se u svetleću liniju i nestao - priča Simjanovski.


Sličan susret sa NLO je imao i u selu Izvor kod Makedonskog Broda u vreme dok je tamo radio kao nastavnik. Tada je na nebu video leteće staklasto telo nalik prizmi, a 30. septembra 1991. godine iznad Kičeva je, kao i mnogi drugi, ugledao celu formaciju NLO u različitim bojama. Iste takve formacije tada su viđene i na nebu iznad Rumunije, Bugarske, Egipta, Grčke i Ukrajine.


Drevne kulture

- Znamo da postoje bića sa drugih planeta i da nas posećuju, ali ne znamo odakle dolaze i zašto dolaze baš na Zemlju. Nasuprot strahovanjima Stivena Hokinga da će susret sa njima biti fatalan za čovečanstvo, verujem da je viši razum humaniji od našeg i smatram da oni neće biti nasilni prema ljudskom rodu - veli Simjanovski.


Pre desetak godina on je objavio knjigu o NLO u kojoj je zabeležio 35 do tada evidentiranih slučajeva posete vanzemaljaca i nebrojeno mnogo neidentifikovanih letelica iznad Makedonije. Tvrdi da se poslednjih pet-šest decenija Makedonija nalazi pod invazijom vanzemaljaca, a to objašnjava tezom da su inteligentna bića negde iz kosmosa veoma zaintersovana za proučavanje drevnih civilizacija i kultura.


- Pored Južne Amerike i Novog Meksika, Makedonija je zanimljiva vanzemaljcima zbog svoje stare civilizacije. Proučavanja kazuju da vanzemaljci dolaze na Zemlju uglavnom iz dva razloga - u potrazi za duhovnom harmonijom ili kao upozorenje da će nam se desiti kataklizma, politički prevrat ili revolucija - kaže Simjanovski.
 

Zrak upozorenja

U blizini mesta Prentov Most, 15-ak kilometara od Ohrida, 2. avgusta 1961. godine sletela je srebrnasta lopta prečnika 15 metara. Nju je primetio dr Naum Celakoski i krenuo da vidi šta je to. U tom trenutku je iz letelice izašao vanzemaljac. Kada je dr Celakoski krenuo ka njemu, nepoznati došljak je podigao ruku i iz predmeta koji je držao prema doktoru poslao tanak, dugačak mlaz crvenkastih zraka, koji su dr Celakoskog pogodili u čelo, ali ne i povredili. Doktor je u tom trenutku shvatio da ga vanzemaljac samo upozorava da se ne približava njegovom vasionskom brodu.

 

Svetleći kredenac

- Bilo je oko osam sati uveče. Samo što je pao mrak. Sedeo sam u dvorištu, kad me je odjednom obasjala jarka svetlost kao da je dan. Iznad brda blizu moje kuće polako je leteo nekakav svetleći kredenac. Pomislio sam da je to neka božja rabota. Nisam se uplašio, već me je obuzelo neko blaženo osećanje. Imao sam problema sa srcem i reumom. Međutim, otkako sam to video na nebu, sve me je prošlo. Sada se osećam kao mladić... - zabeleženo je još 1997. godine svedočenje 90-godišnjeg Zdraveta Lazeskog iz kičevskog sela Raštani. Istu jarku svetlost su videli i drugi meštani sela, a da se zdravstveno stanje dede naglo poboljšalo potvrdili su lekari.

 

Lopta koja pulsira

Od svih žitelja Makedonije, Štipljani su imali najviše susreta sa NLO, preko 30. Leteći tanjiri ne zaobilaze ni Skoplje. U avgustu prošle godine, oko 22 časa, svetlocrvena pulsirajuća lopta zbunila je stanovnike Skoplja. Misteriozna svetlost se nekoliko minuta nalazila iznad Skopske Crne Gore, menjala je oblik i intenzitet svetlosti, da bi ubrzo potom munjevitom brzinom nestala. Mnogi veruju da su videli NLO, a to su potkrepili snimcima mobilnih telefona. To nije bio prvi put da Skopljanci na nebu vide NLO. U julu pretprošle godine viđeno je više takvih objekata, ukupno 12, koji su podsećali na leteće tanjire. Tada su u razmaku od 15 minuta nebom iznad Skoplja četiri puta preletele grupe od po tri letelice.  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.10.2014. 11:07
Zato što u Makedoniji dobro rodi mak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online