Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 26.09.2014.
21:50
mirror.co.uk, telegraf.rs A

Pomogao beskućniku i postao hit na internetu

Student medicine Ben Holms je zbog svoje dobrote prema beskućniku postao popularan na društvenoj mreži Fejsbuk. On je na svom profilu objavio fotografiju na kojoj se vide njih dvojica dok ćaskaju.

Podelio sendvič i slatkiše sa beskućnikom: Ben Holms
 

Holms je, pošto je ostao bez posla i devojke, shvatio da kada je čovek usamljen nema gde da ode. Tako je jedan dan, vraćajući se iz prodavnice naišao na beskućnika i podelio svoj sendvič sa njim, a onda je pažljivo saslušao njegovu životnu priču.

''Taj beskućnik je imao psa, a ja mnogo volim te životinje. Kleknuo sam da ga pomazim i čovek me je pogledao'', rekao je Ben i istakao da je na taj način otpočeo njihov razgovor.

''Hteo sam da mu poklonim sendvič koji sam sebi kupio, ali on nije želeo da jede sam. Zato sam otišao do prodavnice i kupio još jedan, ali sam uzeo i neke kolačiće kako bi kasnije mogli da se zasladimo'', kaže Holms.

Kako je razgovor odmicao, Ben ga je zamolio da mu ispriča kako je to živeti na ulici, a beskućnik mu je objasnio da i nije baš sve tako crno. Naime, postoje mesta na kojima bi mogao da ostane, ali tamo ne bi mogao da bude sa svojom voljenim psom, ženkicom Tiom, sa kojom je već 12 godina, i ne želi da je posle toliko vremena napusti.

''Ne mogu da pomislim da jednog dana budem beskućnik, ali ovaj čovek mi je rekao da je on do pre nekoliko meseci bio kao i svi drugi. Imao je hipoteku, posao, devojku, a onda je sve to preko noći izgubio'' rekao je ovaj mladić i dodao da neke stvari zaista nikada ne možemo da shvatimo dok ne porazgovaramo sa nekim ko prolazi kroz težak period.

Benov status na Fejsbuku je podeljen preko 9.000 puta, zbog čega je i on sam bio iznenađen ali i zadovoljan jer se nada da će na ovaj način moći da ubedi ljude da počnu drugačije da razmišljaju.

''Sledeći put kad prođeš pored beskućnika pomisli da je i on normalna osoba kao i ti koja je možda preko noći ostala bez ičega'', napisao je Ben u svojoj objavi na ovoj društvenoj mreži.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Bliži li se kraj eri Fejsbuka?
Subota 27.09.2014. 00:38
"...ali ovaj čovek mi je rekao da je on do pre nekoliko meseci bio kao i svi drugi. Imao je hipoteku, posao, devojku, a onda je sve to preko noći izgubio". Tako je to u "demokratskim" drustvima. A budale vjeruju da se tamo zivi kao u "Dinastiji"- limuzine i bunde. nato npr. "ima" par hiljada/stotina(zavisno od toga da li uzme terapiju) zaposlenih, "zena" se provodi po egzoticnim ostrvima, a on citavu "noc" u Vasigtonu bez N sjedi za kompjuterom i "uveseljava" beskrajnim glupostima citaoce "Vesti". Nesto se ne sjecam da je u "totalitarnim" rezimima SSSRa, Jugoslavije ili, cak i danas, Kube, bilo ili ima beskucnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online