Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.11.2009.
12:00
Dušan Đorđević - Vesti A

Peticija: "Zatvorite ukletu kafanu!"

Peticiju kojom se traži zatvaranje kafane "Oaza" u Suvom Dolu kod Vranja potpisali svi punoletni stanovnici sela: "Ne želimo ukletu kafanu! Ova birtija je stecište narkomana, kockara, prostituki i siledžija," jednoglasni su Suvodolčani.

Selo Suvi Dol, udaljeno tri kilometara severno od Vranja ima 576 stanovnika, od čega je punoletno njih 449. Svi oni potpisali su peticiju da se zatvori seoska kafana "Oaza" i predali je nadležnim u Vranju. Potpisnici kafanu smatraju ukletom.


Ispred ulaza u dvorište kafane leži zgužvana policijska traka kojom se obeležavaju mesta zločina. Tu je nedavno drvenim palicama polomljena čeona kost Draganu Stamenkoviću, radniku u "Sintelonovoj" prodavnici u Vranju, koji je nekoliko dana kasnije preminuo u niškom Kliničkom centru. Dragana su, kako policija osnovano sumnja, pretukla dvojica mladića iz bujanovačkog sela Karadnik. Na ogradi sada stoje grafiti: "Javna kuća", "Ubico", "Zatvori"!

Grafiti sve govore: Baksuzna "Oaza"


To su poruke koje su meštani Suvog Dola uputili vlasniku "Oaze" Božidaru Trajkoviću, čuvenom gazda Bocetu iz Vranja. Njega i njegovu kafanu oni više ne žele u svom komšiluku. Suvodolčani kažu da ne postoji nesreća koja se u "Oazi" nije dogodila. Ne zna se koliko je tu noseva, glava, rebara, ruku i nogu polomljeno, dok neki od učesnika bezbrojnih tuča vuku trajne posledice.
 

Bacili i bombu


- To je, na prvom mestu, javna kuća. Bilo je tu Ruskinja. Romkinja, Moldavki, čak i naših devojaka, koje su se prodavale za novac. Deca čekaju autobus i gledaju šta se tamo radi. Dva puta sam bio u toj kafani. Prvi put su bacili bombu, ali srećom nije bio izvučen osigurač, inače bismo svi nastradali. Drugi put, jedno pijano vojno lice se upucalo u debelo meso kad je pokušalo da spusti pištolj u futrolu. Pokojnom Draganu su tamo jednom prilikom čekićem razlupali auto. Šta dalje da pričam - ogorčen je Predrag Pešić.

Stamenković nije prvi pao mrtav u ovoj drumskoj mehani. Pre dve i po godine tamo je nastradala i pevačica Olivera Stojanović (34), koju je, u nastupu ljubomore, usred kafane, kuhinjskim nožem preklao bivši mladić, besposličar Stanoje Stošić (36).
 

Radnik Miroslav Tomić iz Suvog Dola kaže da je Dragan nastradao zato što je dvojici Karadničana gazda Boce želeo da naplati 900 dinara za tri piva.
- Dragan je pokušao da odbrani gazdu i to je bilo kobno za njega - kaže Miroslav.
Boban Jovičić, takođe radnik iz Suvog Dola, napominje da je "Oaza" bila stecište žena sumnjivog morala.
 

- Imam dva sina, koji stalno moraju da gledaju šta se tamo događa, da slušaju vesti o ubistvima, tučama, nemoralu. Ma, na dan kada je nastradao Dragan, vlasnik kafane se hvalio mom sinu kakvu je "radnicu" doveo. Potanko je objašnjavao detetu kakve ona "spobnosti" ima - priča Boban.


(opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 01.11.)

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online