Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 28.01.2014.
21:22
Vestionline A

Papa optužen za ubistvo golubica

Grupe za zaštitu životinja u otvorenom pismu su zatražile od pape da prestane sa tradicijom puštanja belih golubica sa prozora Bazilike Svetog Petra. Aktivisti tvrde da su životinje nesposobne da se same prežive.

Golubice poslate da donesu mir Ukrajini nisu dobro prošle
 

"U takvoj nametnutoj slobodi izložene su zakonima prirode, i postaju lak plen agresivnih ptičurina i ostalih zveri. Obzirom da se te bele golubice koje papa pušta s balkona Bazilike Svetog Petra uzgajaju u zarobljeništvu, i u strogo kontrolisanim uslovima, to njihovo 'oslobađanje' neminovno završava u krvi, u sigurnoj smrti", piše u otvorenom pismu italijanskog Nacionalnog udruženja za zaštitu životinja.

Aktivisti su ovu molbu poslali papi dan pošto je pustio dve bele golubice s porukom mira za Ukrajinu.U dosad neviđenom incidentu na Trgu Svetog Petra, kojem su prisustvovali mnogobrojni vernici, na golubice su se obrušili galeb i crna vrana. Ptice su završile očerupane, jedna golubica se izvukla, a sudbina druge još nije poznata. Mnogi vernici su ovaj napad protumačili kao lošu simboliku za mir u Ukrajini.

"Nacionlna geografija" objašnjava da je to ipak prirodna reakcija ptica grabljivica na neprirodno belu boju dveju golubica.

Nežna golubica u kljunu galeba
 

Napad koji je širom sveta opisan kao demonski i apokaliptičan bio je zapravo napad grabljivica golubice zbog toga što su - bele. U Rimu živi na hiljade golubova, ali kao i u većini gradova njihova boja se kreće od sivkastih preko smeđih do skoro potpuno crnih. Nijedna ptica nije potpuno bela.

List objašnjava da postoji razlog zbog kog albino ptice ne preživljavaju dugo u prirodi - brzo budu uočene, ne mogu da se sakriju i zbog toga su laka meta grabljivica.

Zato Nacionalno udruženje za zaštitu životinja u otvorenom pismu traži od pape: "Nemojte više koristiti životinje i ugrožavati njihove živote u svrhu tradicije koju je već ionako vreme pregazilo. Životinje koje su rođene u zarobljeništvu, i koje se uzgajaju u zarobljeništvu, nisu sposobne da u divljini prepoznaju predatore, niti da se odbrane od njih".

POVEZANE VESTI

Utorak 28.01.2014. 22:08
Papa ima urokljiv pogled, očigledno! ;)
Sreda 29.01.2014. 08:05
Те голубице Папине очерупаше Руске вране и Српски галебови
Sreda 29.01.2014. 09:33
Zaista loša simbolika, kao da dolaze teški dani za slabe i nežne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online