Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.01.2014.
13:53
index.hr A

Znate li šta je zeleno zlato?

Možda će vas iznenaditi, ali "zlato" u ovoj priči je marihuana (otud pridev "zeleno")! Naime, legalizacija prodaje marihuane u pojedinim državama SAD-a, dovela je do vrtoglavog rasta akcija kompanija, koje uzgajaju ovu biljku i koje su tako postale hit među ulagačima u deonice.

"Zeleno zlato" je marihuana! Legalizacija njene prodaje u pojedinim državama SAD-a je dovela do vrtoglavog rasta akcija kompanija, koje uzgajaju ovu biljku
 

Brus Perlovin, direktor kompanije "Hemp", čije su deonice u samo tri dana porasle za čak 205 posto, kaže da ulagači masovno kupuju akcije kompanija vezanih za marihuanu jer žele da pronađu "novi 'Majkrosoft'".

I Robert Fričel iz kompanije "Advanced Cannabis Solutions" se pohvalio da su akcije u poslednjem tromesečju porasle za 144 posto. Istakao je da je euforija na tržištu tolika da neke deonice beleže porast od čak 1.700 posto.

- Potražnja za marihuanom nezaustavljivo raste, svedoci smo rađanja nove industrije, objasnio je Perlovin, inače nekada osuđivani diler marihuane, koji je prošlog meseca prodao 12 miliona deonica svoje kompanije.

Cena deonice "GreenGro Technologies", kompanije koja pruža medicinske usluge, porasla je 1.714 posto dok je cena deonica "Tranzbyte Corp", firme koja prodaje

Osamnaest saveznih država SAD trenutno dozvoljava medicinsku upotrebu marihuane. Prema procenama, legalizacija marihuane pokrenula bi industriju vrednu od 35 do 45 milijardi dolara.

marihuanu u američkoj državi Kolorado, porasla 310 odsto za samo pet dana trgovine.

Regulatori, s druge strane, upozoravaju na mogućnost prevara i gubitaka. Ulagače koji su u poslednje vreme ostvarili vrtoglave zarade, upozorenja, međutim, previše ne zabrinjavaju.

Pomama za deonicama počela je nakon što je Kolorado legalizovao prodaju marihuane svim građanima starijim od 21 godine, a Njujork gotovo istovremeno objavio da planira da revidira zakone kako bi se dopustilo korišćenje marihuane kod lečenja nekih bolesti.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.01.2014. 14:46
Легализоваће све што може да им повећа добит, све што доноси новац, јер новац је смисао њиховог живота, он је највећа вредност којој тежи сваки американац, а данас и скоро цео свет! Људи се већ клањају долару, за њега су спремни на сваки неморал и зло. Тамо циљ (долар) оправдава сва средства! Али неће тако достићи срећу, већ пакао! Свему на крају дође крај, па и филозофији зла и безграничног богаћења. Ко робује новцу, робује злу!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online