Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 12.01.2014.
11:08
RTS A

Greška na HAARP-u: Umesto Srbije zaledili SAD

Ovaj naslov je šala. Shvatite ga samo tako i nikako ozbiljno.

Zaledili se Nijagarini vodopadi. To je stvarno neverovatno
 

Sistem za uticaj na klimatske promene HAARP, u koji je američko Ministarstvo odbrane uložilo milijarde dolara, popustio je u kritičnom momentu i umesto u Srbiju talase polarnih temperatura je poslao u SAD, objavio je makedonski internet portal Tocka.com.mk, navodno pozivajući se na izveštaj dopisnika Čikago tribjuna sa Aljaske. Zapravo se radi o šaljivoj priči koju je početkom godine pokrenuo takozvani dezinformativni portal "Naša patka" i na koju su se mnogi "upecali".

U tekstu dalje stoji da je u američkoj saveznoj državi Aljaska smešten sistem HAARP za koji se godinama nagađa koja mu je sve namena. Ovako glasi lažna vest.

"Hteli smo da napravimo polarni eksperiment na maloj teritoriji koja nije ostrvo, a da ipak ne obuhvatimo okolne zemlje. Radi se o nečemu što je kao fokusirana energija, samo u ovom slučaju je fokusirana hladnoća. Hteli smo da vidimo da li je život moguć ako spustimo temperaturu do minus 62 stepena Celzijusa i kako ljudi reaguju u takvoj situaciji", rekao je izvor iz tehničke službe HAARP. Izbor je logično pao na Srbiju, navodi se dalje u tekstu koji je "ozbiljno" prenela Tocka.com.mk.


"Ali kada smo odredili koordinate i pustili aparate, nešto je pošlo naopako. Umesto da se zamrzne Beograd i okolina, polarna hladnoća je došla u SAD. Inženjeri još ne mogu da lociraju propust, a još manje da ga poprave. U međuvremenu, polarna hladnoća divlja u severnom delu SAD i širi se na jug", naveo je isti izvor.


U nekim krajevima SAD temperatura se spustila do minus 50 stepeni, a Amerikanci strahuju da će završiti kao dinosaurusi dok su mnoge institucije zatvorene.


"Sve je krenulo kao po Marfijevom zakonu. Ne znamo o čemu se radi. Predračuni su bili tačni, tu nema dileme. Na sistemu je radio naš najbolji fizičar Stiven Popovič. Među zaposlenima u HAARP se širi panika, budući da nam je preostalo još malo vremena. Neki veruju da je reč o štitu Nikole Tesle i da nije trebalo da izaberemo Srbiju", istakao je sagovornik Čikago tribjuna.


Prema rečima sagovornika iz HAARP, Vašington je bio obavešten i zatražio je hitnu istragu, ali pre toga treba zaustaviti nevreme. Postoji i naređenje da, ukoliko se ne zaustavi nevreme, vojska SAD minira celo područje HAARP-a.


"Ali, mi naučnici nismo ubeđeni da bi to otklonilo posledice. Moguće je da bi tako efekti postali trajni i SAD bi se pretvorile u santu leda, pa bi na Floridi mogli da se nastane foke i polarni medvedi", rekao je sagovornik iz tehničke službe HAARP.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.01.2014. 12:28
Amerika je najveći zoološki vrt zveri kojim upravljaju bankeri.
Nedelja 12.01.2014. 12:38
Bog s prorokom Nikolom Teslom čuva Srbe i Srbiju! :) Rekoh ja juče - niste Bogovi da možete porobljavati i eksperimentisati a da vam se lično ne obije o glavu. "Ko se mača lati, sam od njega strada!" Kada zločinac akumuliše svu energiju moći, dolazi do obrta polariteta i sve mu se vraće kao bumerang. Isto kao kada se akumulator puni... To je stara okultna tajna na koju zaboravljaju ili ne znaju Satanini zloumišljenici koliko su opijeni monopolom moći i manipulacijom.
Nedelja 12.01.2014. 12:44
Nek izdrže još malo, dolazi proleće...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online