Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.11.2013.
15:54
telegraf.rs A

Nemoguće: Navučena na fast fud, a ne goji se!

Britanka Fej Kempbel poslednjih 16 godina isključivo jede nezdravu “brzu” hranu. Iako bi većina žena za to vreme nabacila popriličan broj neželjenih kilograma, ona tih problema nema. Na visinu od 172 santimetra, ova dvadesetjednogodišnjakinja jedva da ima 62 kilograma.

Muka joj od zdrave hrane: Fej Kempbel
 

Ova žena ne samo da na svom tanjiru nikad nema voća i povrća, pa čak ni normalnog mesa, već se trudi da ne razmišlja o ovim namirnicama, jer na sam spomen zdrave hrane, njoj pripadne muka!

- Sama pomisao da jedem povrće u bilo kom obliku nagoni me na povraćanje – otkriva Fej.

Njena svakodnevna ishrana svodi se na pomfrit, pice, tostiran hleb, čizburgere i svu drugu brzu hranu koja vam pada na pamet. Nažalost, njen jelovnik polako je udaljava od ostalih članova porodice.

- Stigla sam do te tačke da sam najsrećnija dok jedem picu sama u dnevnoj sobi, dok moja porodica u trpezariji natenane uživa u večeri. Takav raspored stvari je za nas potpuno normalan. Kad mama sprema povrće i meso, ja moram da izađem iz stana, pošto ne mogu da podnesem miris spremanja te hrane – žali se nesrećna žena.

To što Fej ne može normalno da ruča sa svojima i nije toliko strašno, kad se uzme u obzir činjenica da ova devojka ne može normalno da izlazi ni na ljubavne sastanke.

- Jednom mi se desilo da je dečko rezervisao preslatki mali italijanski restoran, ali smo na kraju završili na hamburgerima, pošto u prvoj kafani na meniju nije bilo ničeg za mene – očajna je ova devojka.

Ono što je posebno neobično jeste da se kod Fej prvi problemi s ishranom nisu pojavili kao “tinejdžerske bubice”, već je još kao dvogodišnja devojčica odbijala da jede bilo šta osim prženih krompirića. Njeni roditelji nisu imali druge nego da je još tada odvedu kod lekara. Kako se ispostavilo, njoj je dijagnostikovan gastroezofagusni refluks, stanje koje izaziva gorušicu i probleme sa varenjem.

Mada, očekivano je bilo pretpostaviti da Fejini problemi nisu isključivo fiziološke prirode, već i da psiha tu ima velikog udela. Kad je imala 15 godina, krenula je kod dečjeg psihologa koji joj je pomogao da makar malo promeni dijapazon namirnica koje unosi u sebe, pa je tako u svoju ishranu uvrstila pice, pljeskavice i drugu brzu hranu.

- Trebalo mi je nekoliko godina da se naviknem na drugu hranu i još uvek imam pomalo problema sa tim – otkrila je Fej.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.11.2013. 02:09
Ali joj se jetra masti a bubreg topi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online