Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 16.10.2013.
20:50
balkanist.net A

Don Milisav je Islanđanin koji vodi sektu

Dovoljno bizarna vest, poput one o ruskom milijarderu koji preko oglasa traži mladu, zgodnu i odanu ženu, lako nađe svoje mesto u svetskim medijima. Stvar postaje još bizarnija kada se ispostavi da je milijarder zapravo Srbin koji se predstavlja kao Don Milisav. Međutim, tu nije kraj priče. Ispostavilo se da Don Milisav ipak nije Srbin, već Islanđanin koji vodi sektu u Rusiji.

Vlasnik ove kuće i nameštaja verovatno postoji, ali ne traži ženu putem interneta
 

Priča o Don Milisavu iskrsla je još 2009. godine kada je novinarka Marina Galperina čula za njega u ruskim medijima. Povod je i onda bio oglas u kome, zvaćemo ga Milisav, traži ženu. Novi oglas vaskrsao ga je u medijskoj sferi, a Galperina je rešila da otkrije ko je on zapravo. Ispostavilo se da nije Srbin, kako je "Dejli mejl" preneo, iako se predstavlja kao ... Milisav... Brzi. 

Objasnimo prvo poreklo imena Milisav. Galperina je svojevremeno naišla na oglas sa fotografijama sedog čoveka u njegovoj kičastoj vili u Sankt Peterburgu. Čovek na slici predstavio se kao Igor. Sa ovom vešću, koja se tada pojavila i na našim portalima, počeli su da se sprdaju srpski forumaši, malo izmenivši tekst i broj telefona.

Ulfar, vođa sekte koji na sve načine pokušava da dođe do novca
 

Pozivni je bio broj francuskog Versaja, jer ih je verovatno vila sa fotografija podsetila na ovo zdanje. Izmenjen je bio i potpis, pa je Igor postao Don Mmilisav Huan Gonzales Brzi (lik iz crtaća). Do ovih "lažnih vesti" došli su strani novinari, i čudnog bogatog neženju prekrstili u Srbina.

Onda se postavilo pitanje ko je čovek u "ruskom Versaju". Don Milisav nije, Igor možda jeste, a možda je i neko treći. Galperina je otkrila da je u pitanju Haj Holi Cesarević Vilhelm Ulfar Vilhelmson Romanov. Jasno vam je da je ime lažno. U prvom delu ima titulu "visoki svet", a zatim imena vladara od Nemačke i Skandinavije do Rusije.

Ulfarove mudrosti

 

Čovek ima svoj Tviter nalog sa jednim foloveromi 65 tvitova, a na svom sajtu prodaje knjigu. Posle svake rečenice, čitalac se poziva da putem Pej Pala donira novac sekti. Ovo je odlomak:

"Na početku je bilo ničega. Onda je postalo ništa. Šta je postalo bilo je mrtvo. Onda se mrtvo pomerilo i zvezde su počele da se okreću. Kada se zvezde okreću jedne oko drugih mi dobijamo struju. Struja je početak života".

Islanđanin, alijas Igor, alijas Don Milisav, alijas Ulfar, poručuje ljudima: "Ne secite drveće u ratu. To će naterati druge da jedu meso i to će biti vaš greh", "Čovek ne sme da se veže za više od četiri žene".

Čovek je zapravo sa severa Islanda, a povremeno živi u Letoniji. Vodi islandsku sektu pod nazivom Večni život i tvrdi da je njegova majka velika knjeginja Anastazija Nikolaevna Romanov, koju su boljševici ubili 1918. godine. Njegovo kultno, odnosno "crkveno" ime je Ulfar, po učenju sekte ulfarizmu, što znači da svi ljudi imaju pravo da žive zauvek.

Prema podacima sa nekoliko islandskih sajtova, čovek pod imenom Haj Holi Cesarević prodaje i svoje seksualne usluge za 5.000 islandskih kruna (oko 40 dolara) za sat.

Pošto ste sve ovo pročitali, pitate se kakve veze ima ovaj čudak sa Islanda sa onom vilom u Rusiji i navodnim milijardama. Galperina je otkrila vezu. Originalni oglas sa fotografijama "ruskog Versaja" i sajt Ulfara Vilhelmsona imaju jedan čudan Gugl oglas, neprimetan na prvi pogled, u kome se traži novac za islandsku sektu.

Prema podacima sa Ulfarovog Fejsbuk profila on je zaposlen u jednom restoranu brze hrane u Rejkjaviku.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.10.2013. 21:54
Jaaao rodila ga majka!!! Što je zgooodan....do bola !!! Ko li mu je bio stilista da mi je znati?!
Sreda 16.10.2013. 20:57
Gilje ga vade !
Četvrtak 17.10.2013. 07:27
Sekta koja na ovaj način možda vrbuje "poslušne" članice, zato i treba da se mlade...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online