Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.08.2013.
06:48
B. Grujić - Vesti A

Veridba na motoru

Način na koji je dvadesetčetvorogodišnji Nikola Čikara, student i vaterpolista iz Zrenjanina, zaprosio svoju godinu dana mlađu devojku, potpuno je neobičan i jedinstven, pa Ivana Mavrić nije mogla ništa drugo nego da izgovori sudbonosno "da".

 

Prosidba i veridba dogodile su se iznenada, na moto skupu Panonski vukovi u Zrenjaninu, kada je Nikoli iznenada došla ideja da na motoru zaprosi svoju buduću suprugu.
 

- Svirala je "Riblja čorba" koju inače oboje obožavamo, emocije su dostigle usijanje i meni je kao ludom vaterpolisti i zaljubljeniku u velike i snažne motore iznenada sinula ideja da Ivanu pitam hoće li se udati za mene - sa osmehom na licu priča Nikola.
 

Oduševljena devojka nije se snebivala.

- A šta sam drugo mogla, on je toliko divan, originalan i zabavan, svakog dana me iznenadi nekom svojom idejom, tako da me je ova baš onako izbacila iz ravnoteže. Pre tog pitanja zaustavio je motor i okrenuo se prema meni jer sam sedela iza njega. Samo na tren sam zastala i pogledala ga u oči. Shvatila sam da je ozbiljan i samo sam rekla "da" - nastavlja priču Ivana.


Nikola se izvinio svojoj devojci, što je ovog puta izostavio prsten. Ivana će ga dobiti uskoro i sa nestrpljenjem ga iščekuje.


 

- Oboje volimo iste stvari, uživamo u vožnji motorom i baš je nekako idilično i romantično što me je Nikola pitao da li hoću da se udam za njega, baš na motoru, dok smo se vozikali i pevušili hitove Bore Čorbe. I šta sam sam drugo i mogla da kažem osobi koja mi u potpunosti odgovara, sa kojom već nekoliko godina provodim po ceo dan. Malo me je posle uhvatila panika, šta ću i kako ću saopštiti roditeljima, jer ipak meni su samo 23 godine i njihova sam mezimica. Ali, nije bilo nikakvih problema, s obzirom na to da oni dobro znaju Nikolu i da su ga od početka našeg zabavljanja prihvatili kao člana naše porodice - priča Ivana, studentkinja koja preko leta radi na gradskom bazenu u Zrenjaninu.

- Ja igram vaterpolo u zrenjaninskom Proleteru i honorarno, kao i gotovo svi moji drugari iz ekipe, radim preko leta kao spasilac. Inače, i ja studiram na zrenjaninskom tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" i ostalo mi je još nekoliko ispita do diplome. Trenutno sam zaokupljen kupovinom vereničkog prstena, a Ivana mi je rekla da želi da to bude iznenađenje za nju, da veruje u moj ukus i da neće pomoći i učestvovati u izboru. Sad sam malo na mukama, ali rešiću i taj problem nekako - samouveren je Nikola.

Mladi i zaljubljeni, Ivana i Nikola leto provode svakodnevno pored vode, na otvorenom bazenu u Zrenjaninu, a zvanični čin uručenja prstena i klasične veridbe u prisustvu roditelja i prijatelja, planiraju za jesen, kada se završi sezona kupanja.
 

Diploma, pa svadba


- To je ono što ćemo sigurno uraditi, planiramo to zajednički, jer smo sada oboje zauzeti, a što se svadbe i venčanja tiče, ona je u planu tek nakon okončanja studija. Biće i to uskoro, najverovatnije sredinom naredne godine, tamo negde u maju ili junu - zajednički poručuju dvoje simpatičnih i zaljubljenih Zrenjaninaca.


Motorom u Grčku


Ivana i Nikola su prošlog leta njegovim motorom, istim onim crvenim na kojem je devojka isprošena, otputovali u Grčku.


- Naravno da ćemo i na medeni mesec otputovati motorom. Ove moćne mašine, njihov zvuk i brzina, naša su opsesija i nekako smisao naše veze i nadam se budućeg braka. Hoće li to biti ponovo Pefkohori ili neka druga evropska destinacija, ostaje da se vidi, ko zna šta Nikoli sve može da padne na pamet - uz smeh komentariše Ivana Mavrić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online