Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 18.07.2013.
20:06
telegraf.rs A

Čudovišno: Nešto jede kosmos?!

Nešto potpuno nepoznato, džinovsko i bogovski silno i moćno usisava vasionu u kojoj živimo! Naime, pojedini naučnici tvrde da poseduju dokaze da postoji masivna struktura koja privlači i trese naš kosmos, ali priznaju da nemaju pojma o čemu je reč i da je teško utvrditi šta je to.

Crna rupa (Foto: ilustracija)
 

Proučavajući strukturu univerzuma analizom svetlosti iz udaljenih galaksija, astrofizičari (među njima i oni koji rade za NASA) su primetili da neke daleke grupacije galaksija formiraju kosmičku struju ili nešto nalik kosmičkoj reci, koja brzinom od tri miliona kilometara na sat teče ka kraju poznatog svemira.

Nazvali su je “tamni tok”.

Premda renomirani naučnici za sada nemaju predstavu o čemu je tu zaista reč, kao ni šta izaziva ovu svemirsku megaanomaliju, postoje anonimni “naučnici” koji su uvek spremni da zarad publiciteta i lične promocije osmisle senzacionalističku hipotezu koju je potom lako progurati u istoj takvoj štampi, kao što je britanski Dejli mejl koji razgovara sa izvesnim Dejvidom Glednom koji poseduje minimalnu prisutnost na vebu i nije citiran ni u jednom relevantnom radu ili časopisu, ali ni na Gugl njuzu.

On tvrdi da “van svemira postoji nešto ogromno što privlači te galaksije“.

- Prema svemu što znamo, to mora da je toliko veliko da je veće od svega što su naučnici primetili u poznatom svemiru. To nešto bi moralo da bude toliko masivno da “usisava” cele grupacije galaksija – kaže samoproglašeni kosmolog Dejvid Glen.

Prema nekim naučnicima, ova nepoznata struktura je toliko velika da “krivi” naš univerzum.

Ipak, kao što smo već napomenuli, etablirani naučnici priznaju da čovečanstvo još nema tehnologiju da sazna bilo šta o strukturama izvan vidljive vasione, koja ima prečnik od oko 93 milijarde svetlosnih godina.

Druga hipoteza je da galaksije “usisava” i iz našeg svemira izvlači susedni svemir, kroz neku vrstu spoja između dva univerzuma. O čemu je zapravo reč, saznaćemo za nekoliko hiljada godina. Ili kroz nekoliko miliona, kada nas proguta.

POVEZANE VESTI

Petak 19.07.2013. 03:25
Za ovo su krivi amerikanci! Silne rakete poslase u svemir, te je propao ozonski omotac kosmosa od izduvnih gasova.
Petak 19.07.2013. 07:04
Ja uopšte ne verujem da takav snimak postoji. Shodno navedenoj brzini, ne bi baš dugo uspeli da slikamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online