Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.07.2013.
23:39
24sata.hr, Vestionline A

Otkrivene tajne (srećnog) braka

Kako da sačuvate brak i uživate u njemu? Američko istraživanje na bračnim parova koji su zajedno duže od 13 godina utvrdilo je da je tajna dugotrajnog stabilnog braka jednostavno menjanje teme pre nego što dođe do povišenih tonova! A šta se dešava sa seksualnom hemijomu braku?!

Tajna dugotrajnog stabilnog braka - jednostavno menjanje teme pre nego što dođe do povišenih tonova
 

Psiholozi tvrde da svaki par ima od dve do četiri teme oko kojih se redovno svađa, a mlađi parovi se znatno češće svađaju nego oni stariji. U potpunosti treba izbegavati konflikte u kojima se ne može postići kompromis, piše Dejli Mejl.

Srećni supružnici su s vremenom otkrili da iz takvih oprečnih stavova proizlazi samo frustracija i zameranje, pa se radije drže zajedničkih ciljeva i tema oko kojih imaju

Tajne srećnih parova

usklađena mišljenja. Par koji ne uspe da potisne instinkt da od početka raspravlja o stvarima za koje ne može pronaći rešenje ili zajednički zaključak kasnije će imati samo još više problema, što naposletku ugrožava opstanak braka.

"Mladi parovi moraju da se slože oko svih bitnijih odluka poput finansija ili osnivanja porodice, jer su oni temelji za zdrav odnos. Kasnije, nakon što su postavili temelje, nema svrhe insistirati na raspravama koje nigde ne vode i nisu bitne za život para", kažu naučnici koji su radili ovo istraživanje.

Pored toga vrlo je bitno da parovi budu usklađeni čak i u svađanju, jer se u brakovima u kojima jedna strana insistira na rešavanju problema, a druga konstantno povlači, nakupljaju negativne emocije koje redovno eskaliraju u velike svađe.

Seksualna hemija nestaje nakon godinu dana braka

U prvih godinu dana braka parovi imaju najbolji seksualni život, potvrdila je studija britanskog portala “Lloydspharmacy Online Doctor” sprovedena na 2.000 ljudi. Gotovo 15 odsto parova otkrilo je da vode ljubav svaki dan, dok oni koji su zajedno

Nije nemoguće sačuvati strast u braku!

više od četiri godine to rade samo nekoliko puta mesečno.

Seksualna strast nestaje već nakon prve godine braka, a 40 odsto parova svoj seksualni život opisuje samo kao “dobar”.

REŠENJE? Seks zahteva trud i malo mašte!! 76 odsto parova priznaje da trebalo više da se potrude kada je ova stvar u pitanju.

Kako bi ponovo probudili želju za seksom kao prva pomoć koriste se lubrikanti i porno-filmovi. Ipak, bez obzira na sve stimuluse, čak trećina muškaraca ima problema sa potencijom.

- O seksu uvek ima nešto da se nauči, a svaka nova informacija može da poboljša zadovoljstvo. Ono što kvari uživanje, osim stresa i umora, može da bude i medicinske prirode. Erektilna disfunkcija više nije tabu, posebno što danas može vrlo lako da se izleči, objasnio je doktor Tom Bret, jedan od autora ove studije.

A kako to ljubav deluje na nas?

Ljubav pozitivno deluje na naše pamćenje. Zbog njen se stvaraju nove ćelije u našem mozgu, pa zato pamtimo i najsitnije detalje. Ako imate problem sa viškom kilograma ili apetitom, krajnje je vreme da se zaljubite. Ljubav utiče na nas tako što umanjuje apetiti, pa gubimo kilograme. Osim što gubimo kilograme, delujemo i lepše. Svakako ćete delovati kao da ste se podmladili, a sve to pod uticajem emotivnog stanja. Naravno, treba pomenuti da zbog ljubavi živimo duže. Samim tim što ste zaljubljeni produžujete sebi život.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online