Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 14.06.2013.
13:20
vijesti.me A

Švedska: Nema više seksa sa životinjama

Švedska će naredne godine uvesti potpunu zabranu bestijalnosti, koja se do sada smatrala protivzakonitom samo u slučajevima kada je mogla da se dokaže okrutnost prema životinjama, saopštile su vlasti.

Od 1. januara, svaki seksualni odnos sa životinjom kažnjavaće se novčanom kaznom, maksimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od dve godine ili oboje, čak i ako životinja ne bude imala nikakvu povredu niti znake mučenja, javila je agencija Frans pres.

Foto: Ilustracija

''Vlada pooštrava pravila kako ne bi bilo sumnje da je zabranjeno nanositi bol životinjama. Bestijalnost je neprihvatljiva", izjavio je ministar za ruralna pitanja Eskil Erlandson.

Bestijalnost je do sada bila protivzakonita u Švedskoj samo u slučajevima kada je moglo da se dokaže da je životinja bila mučena, a kako je veterinarima često teško da to dokažu, ne postoje statistički podaci o tome koliko je bestijalnost rasprostranjena.

U 2006, poslednjoj godini za koju su dostupni podaci, zabeleženo je oko 100 slučajeva mučenja životinja koji su dovedeni u vezu sa bestijanošću.

"Veoma je dobro što će zakon biti promenjen. Veoma je važno da društvo jasno stavi do znanja da je neprihvatljivo da se životinje koriste na taj način", rekao je portparol Udruženja veterinara Johan Bek-Fris.

Očekuje se da će švedski parlament nacrt ovog zakona usvojiti uskoro, jer postoji široki politički konsenzus po ovom pitanju, pa će tako Švedska svoj zakon uskladiti sa direktivom Evropske unije.

Nemačka je zabranu bestijalnosti uvela prošlog decembra, pošto su to učinile Britanija, Francuska, Švajcarska i druge zemlje.

Petak 14.06.2013. 13:55
Nema nijedan jedini razlog da se zofilija toleriše .Sva naučna istraživanja su pokazala da zofiličari koriste životinje na na način na koji se korsti mastrubacija nema nijednu podlogu u genetici isto važi i za pedofile niko nužno neće postati ni jedno ni drugo rodjenjem. Moguć je i emotivni odnos sa životinjama kod zofiličara pošto je lako voleti životinje ali izuzetno retko Naučna istraživanja su pokazala da 95% zofiličara to proba iz znatiželje kod drugih 5% postoji "strah " od odbijanja pa umesto mastrubacje ako krenu dovoljno rano može kod izuzetno nedefinisanih ljudi retko izazvati pravu zofiliju .Takvih slučajeva na svetu ima na prste.Eu je opravdano zabranila zofiliju.
Subota 15.06.2013. 08:57
E, svašta, vala...
Subota 15.06.2013. 12:47
Nisam ni čitao tekst do kraja, pokidao sam se od smeha kad sam video foto ilustraciju!!!WIN!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online