Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.06.2013.
15:53
smedia.rs A

10 novih upotreba putera od kikirikija

Puter od kikirikija nije samo ukusna poslastica i sastojak brojnih egzotičnih jela, već i vrlo koristan "saradnik" u naizgled bezizlaznim situacijama u kući i oko nje.

Foto: Ilustracija
 

1. UKLANJANJE NALEPNICA
Nalepnica sa tegli ili boca jednostavno ćete se rešiti tako da puter od kikirikija razmažete preko njih i ostavite nekih 10 do15 minuta da upije, a zatim krpom nakvašenom u toplu vodu jednostavno odstranite.

2. ČIŠĆENJE KOŽE
Maslac od kikirikija čini čuda po pitanju osvežavanja izgleda vaših kožnih odevnih predmeta ili nameštaja. Jednostavno ga utrljajte, zatim prebrišite prvo vlažnom krpom , pa još jednom namočenom u blago sredstvo za čišćenje. Nemojte nikako preskočiti ovaj poslednji korak!

3. REGENERIŠITE KOSU
Iskoristite puter od kikirikija kao odličnu "uradi sam" masku za beživotnu suvu kosu . Masku držite na kosi oko 15 minuta, zatim je isperite šamponom i vaša kosa će biti sjajna i lepa!

4. IŠČETKAVANJE ŽVAKE IZ KOSE
Maslac od kikirikija je spas za sve one kojima je slučajno ili namerno žvaka zaglavila u kosi. Utrljajte ga preko žvake i okolne kose, ostavite da stoji dvadesetak minuta. Slično kao i kod skidanja nalepnica, masnoća iz putera omekšaće žvaku i lagano ćete moći da je iščetkate iz kose.

5. TERANJE MRAVA
Kombinujte dve kašičice putera od kikirikija s pola kašičice sode bikarbone i dodajte malo boraksa. Pripazite da mamac ne spaze vaši kućni ljubimci!

6. BRIJANJE (u slučaju krajnje nužde!)
Ostali ste bez pene za brijanje? Razmažite maslac od kikirikija u tankom sloju na lice ili noge i obrijte ih. Maslac će ne samo zaštititi vašu kožu od brijača, nego će je njegova masnoća ulje učiniti mekom i glatkom. Sve dobro operite sapunom i vodom nakon toga, pogotovo ako ga koristite na licu.

7. PODMAZIVANJE
Preporučujemo da ga u ovu svrhu ne koristite u kući, jer će miris putera od kikirikija privući mrave, ali za spoljašnju upotrebu je savršen. Samo ga utrljajte na bilo koju zarđalu šarku ili zupčanike i stvari se pokreću u trenu!

8. UKLONITE OSTATKE LEPKA
Bili ste kreativni, što je pohvalno, ali prsti su vam ostali prepuni lepka. Jednostavno se rešite tog lepljivog nereda utrljavanjem maslaca od kikirikija, a zatim operite ruke sapunom i vodom. Masnoća kikiriki maslaca skida lepak i hidrira vaše ruke istovremeno.

9. DAVANJE LEKA LJUBIMCU
Skoro svi psi su ludi za puterom od kikirikija i velika je šansa da ni vaš ljubimac neće primetiti tabletu umočenu u maslac od kikirikija, bez obzira na poslovično oštar pseći njuh, piše Ordinacija.

10. "SREDITE" IZGREBANI CD ILI DVD
Ako vaš omiljeni CD ima po sebi ogrebotine kojih želite da se rešite, nežno utrljajte maslac od kikirikiija po izgrebanom području, a zatim obrišite mekom krpicom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online