Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.05.2013.
01:50
telegraf.rs A

Srbin tvrdi da je reinkarnirani Tesla

Posle povratka “Otpisanih”, povratka džedaja, vraća se Nikola Tesla, međutim, ovog puta ne kao igrani, već kao dokumentarni film. “Return of Tesla” – istinita priča o susretu režisera Romana Tolića i čoveka koji za sebe tvrdi da je reinkarnirani Nikola Tesla (46), pišu beogradski mediji.

Reinkarnirani Tesla (ovo ime mu piše u svim zvaničnim dokumentima) dao je Toliću ekskluzivni intervju, u “magičnom selu “Rashaville” u Srbiji (sa 128 životinja) i u njemu je detaljno pričao o svojoj reinkarnaciji, prošlosti i budućnosti i dao svoja objašnjenja o suštinskim pitanjima koja pokreću čovečanstvo. Pomenuti intervju deo je filma, za koji sada režiser traži finansijsku pomoć kako bi bio realizovan do kraja.

Nikola Tesla

Roman Tolić (40), koji je nosilac brojnih međunarodnih priznanja i nagrada, kao i ekspert Ujedinjenih nacija za inovaciju je finansirao do sada celu produkciju iz svog džepa. Za dalje finansiranje ove filmske produkcije Tolić, kako navodi, “odbija državne fondove, velike medijske kompanije i riziko kapitaliste”.

U dopisu koji je portalu ''Telegraf.rs'' dostavila ekipa tog filma, Tolić kaže da želi da svi, a pre svega oni narodi sa kojima je Tesla bio blizak, kao što su Srbi, Hrvati, Austrijanci i Amerikanci budu mikrofinansijeri i “poslovni anđelčići” ovog “kosmičkog” filmskog projekta, koji predstavlja jedinstven slučaj u kinematografiji.

On navodi da bi bio srećan da ljudi koji su u mogućnosti “daju makar i 1 dolar (80 dinara) da filmska produkcija kao i njegov glavni protagonista ostanu totalno nezavisni”.

''Tesla je uvek zavisio od moćnih pojedinaca i finansijera. Danas imamo zahvaljujući njemu i struju, medije, mobilne telefone i internet, svi smo umreženi, a sa jednim dolarom smo mikrofinansijeri i zajedno činimo najveću nezavisnu humanu banku, što može da posluži kao model finansiranja humanih inovacija'', kaže Tolić.

''Kampanja mikrofinansiranja je počela u subotu, 25. maja, tačno u 12.00 preko interneta. Najavna špica (trailer) za film napravljena je holivudski i već mnogo obećava. Tu je i Fejsbuk stranica za film 'Return of Tesla', koja treba da okupi fanove filma širom sveta, zatim Jutjub sa video-isečcima. Oficijalna veb-stranica filma sa opširnijim detaljima biće lansirana početkom juna'', navodi se u saopštenju.

Poruka reinkarniranog Tesle koju on prenosi od (planetarnog) Boga je: “Radost stvaranja zajedno”. Podnaslov filma je “Beskraj i Večnost” – jer Tesla u filmu izjavljuje:

“Beskraj u prostoru i večnost u vremenu. Nema granica ni u prostoru ni u vremenu”. Brojni Tolićev tim (u međuvremenu su uključeni saradnici iz celog sveta) planira pretpremijeru u Srbiji, a svetsku premijeru u Austriji, u oktobru ove godine.

Nedelja 26.05.2013. 10:43
Sad bi više imali koristi od Miloša Obrenovića
Ponedeljak 27.05.2013. 20:33
HA HA HA OVAJ COVEK ISTI BORAT! PREVARANATA SVUDA, OVO JE BORATOV BRAT SMORAT :- )
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online