Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 09.05.2013.
11:11
Vesti A

Isključila muža iz nasleđa zbog - lenjosti

Lena Ković, sa Kronale u Sidneju, izbrisala je svog de fakto supruga iz nasleđa vrednog milion dolara, zato što je bio nezaposlen, leškario i čak nije ni pokušavao da nađe posao.

Ovde potpis

Ovo je rečeno na Vrhovnom sudu, gde je takođe navedeno da je gospođa Ković, pre nego što je umrla od raka 2011. godine u 44. godini, otišla u kancelariju svog advokata i napisala oporuku, izjavivši da njen de fakto suprug Skot Mekferlejn (42) ne treba da dobije ni centa.


U prilogu testamenta, pisanog tri godine pre njene smrti, bila je beleška na kojoj je pisalo: "Moj de fakto muž ne radi, ne pokušava da traži zaposlenje i nema prihoda". U oporuci, gospođa Ković je ostavila svoju imovinu trastijima, kako bi novac bio utrošen za plaćanje školovanja i životnih troškova njeno dvoje dece, ćerke od 13 i sina od osam godina.


Gospodin Mekferlejn podneo je tužbu sudu, smatrajući da i njemu treba dodeliti deo imovine. On je u de fakto odnosu sa gospođom Ković bio 15 godina, i pravni je staratelj njihovo dvoje dece. On je, takođe, brinuo o njoj dok je dve godine bolovala od raka.


Gospodin Mekferlejn kazao je sudu da on prihvata da postoji "nekog osnova" za stav gospođe Ković da se "on ne trudi koliko bi mogao". Ali, istakao je, sve to nije tako ozbiljno da bi se kompletno isključio iz njenog testamenta.


Druga imovina, uključujući apartman od 300.000 dolara u Narviju i 217.000 penzijskog fonda ostaje u fondu za njenu decu.


Sudija Vindejer spekulisao je da je gospođa Ković moguće isključila Mekferlejna iz oporuke zato što se bojala da će se on posle njene smrti ponovo oženiti.


"Nema sumnje da su postojali neki razlozi što je (gospođa Ković) ovako napravila testament i ostavila belešku uz njega, nema sumnje da su majke, koje su relativno mlade, zabrinute za budućnost i šta će se desiti s decom ako im partner uđe u novi brak", naveo je sudija.


Dobio apartman od 532.000 dolara


Uprkos tome što je gospođa Ković izričito navela u testamentu da gospodinu Mekfarlejnu ne želi da ostavi ništa od svoje imovine, vršilac dužnosti sudije Viljem Vindejer složio se da oporuka treba da bude izmenjena, kako bi gospodinu Mekfarlejnu pripao apartman na Kronali vredan 532.000 dolara.

Petak 10.05.2013. 13:49
Sud je morao da poštuje zahteve testamenta, inače nema smisla da se uopšte i piše.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online