Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 06.04.2013.
15:07
Alo A

Sve što niste želeli da znate o Kim Džong Unu

Mladi severnokorejski lider Kim Džong Un, zbog kojeg se cela planeta poslednjih dana pribojava moguće nuklearne kataklizme, komotno bi mogao da se uklopi u neku srpsku komediju, s obzirom na količinu kontradiktornih informacija o njegovom liku u delu.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un
 

Tamošnji mediji nazvali su ga "najboljim vođom ikada", čuveni košarkaš Denis Rodman opisao ga je kao "normalnog tipa", ali izgleda da je istina na nekoj trećoj strani…

Novi "veliki vođa" ima 29 ili 30 godina, a porodični kuvar Kendži Fudžimoto tvrdi da je 1983. godište, te da je rođen 8. januara - isto kada i Elvis Prisli.

Ima suprugu Ri Sol Džu, ali niko ne može sa sigurnošću da potvrdi da li su u zvaničnom braku, kao ni da li imaju dece, pa se često pojavljuju različite informacije. Mediji iz susedne Južne Koreje navode da je prva dama bivša navijačica i pevačica.

Kim se školovao u Švajcarskoj od 1998. do 2000. godine, pod imenom Pak Un. Direktor škole Peter Buri izjavio je da nikada nije video njegove roditelje, a zaposleni u toj ustanovi su ga opisali kao vrednog i ambicioznog.

"Najbolji od svih" je i velik ljubitelj košarke, a idol mu je Majkl Džordan. Iako ne deluje tako, školski drug je za njega izjavio da uopšte nije trapav na terenu. Štaviše, navodno je odličan plejmejker. Drugi drugar iz švajcvarskih dana izjavio je da Kim mrzi da gubi.

Kim obožava brendiranu odeću i u vreme školovanja imao je veliku kolekciju "Najk" patika, a njegova supruga je velikih fan "Diorovih" torbica.

Interesantna je i činjenica da mladi vođa ima jedinstvenu frizuru u svojoj domovini. Na listi 28 dozvoljenih muških frizura, ne nalazi se njegova!


Kim takođe voli i da peva i pleše. Omiljena pesma mu je "Brother Louie" benda "Modern talking", a kako je izjavio Rodman, najviše voli disko muziku iz osamdesetih godina.

Što se fizičkog izgleda tiče, primetan je višak kilograma, a južnokorejska štampa tvrdi da je nakon smrti majke, koja je 2004. umrla od raka, počeo puno da jede i pije.


Velika fizička sličnost sa Kim Il Sungom bila je povod da državna agencija demantuje glasine da se podvrgnuo plastičnim operacijama ne bi li ličio na dedu, kog je narod više voleo nego njegovog oca.

POVEZANE VESTI

Subota 06.04.2013. 18:24
lik kreće u rat a da pritom nema posebne zahteve, nego onako da im se najbe kebe, a rat je samo u Američkom interesu. Podseća me na pricu o rahmetli Osami.
Subota 06.04.2013. 17:31
Ko li stoji iza njega? Kome odgovara ovakav "veliki" vođa? Ko se krije iza ovakog čoveka, koji ima više loših osobina od većine ljudi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online