Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 05.04.2013.
11:09
Beta A

Hakeri postavili Kim Džong Una sa prasećom njuškom

Hakeri su juče napali najmanje dva internet sajta pod upravom vlasti Severne Koreje i tamošnjem vođi Kim Džong Unu docrtali praseću njušku i tetovažu Miki Mausa, u vreme dok na Korejskom poluostrvu rastu tenzije usled objave da je Pjongjang dao zeleno svetlo svojoj vojsci za nuklearni napad na SAD.

Tenzija na Korejskom poluostrvu, ali i na društvenim mrežema
 

Nalozi sajta Uriminzokiri.com na društvenim mrežama Tviter i Flikr prestali su da šalju sadržaj tipičan za propagandu režima Severne Koreje, poput fotografija vrhovnog vođe te komunističke zemlje Kima Džong Una kako se sastaje sa vojnim zvaničnicima.

  

Severnokorejski nalog na Tviteru od 2010.

Severna Koreja je otvorila svoj Tviter nalog 2010. godine i on ima više od 13.000 sledbenika. Ta zemlja koristi društvene mreže da hvali svoj sistem i lidera, kao i da distribuira komentare Korejske centralne novinske agencije.

Umesto njih, na Flikr nalogu Uriminzokirija danas se mogla videti Kimova slika sa prasećom njuškom i crtežom Mikija Mausa preko grudi. Ispod ove fotomontaže priložen je tekst: "(On) preti svetskom miru interkontinentalnim balističkim projektilima i nuklearnim oružjem/ (On) rasipa novac dok njegov narod gladuje do smrti".

  

Postavljen je i natpis "Mi smo Anonimni", belim slovima preko crne pozadine. Saopštenje koje navodno potiče od Anonimnih, međunarodne grupe hakera-aktivista, i koje naveliko kruži internetom, navodi da su Anonimni upali u 15.000 korisničkih naloga na Uriminzokiriju i još jednom sajtu pod kontrolom Pjongjanga.

  

Autentičnost saopštenja se ne može potvrditi, ali je činjenica da Uriminzokiri juče nije mogao da se otvori. Preko Uriminzokirija se plasiraju vesti Korejske centralne novinske agencije koja pripada Severnoj Koreji, kao i druge propagande ove
zemlje. Sajt distribuira vesti preko Tvitera, Jutjuba, Flikra i Fejsbuka, a veruje se da je lokacija servera u Kini.

  

Tvitovi s Uriminzokirija šalju poruku: "Hakovano" a za njima idu linkovi prema sajtovima u vezi sa Severnom Korejom. Jedan tvit nosi poruku "Tango oboren" (Tango Down), ispod koje je link ka Flikr nalogu Uriminzokirija.

POVEZANE VESTI

Petak 05.04.2013. 11:47
Ко год се буни против Америке он је за њих зао .
Petak 05.04.2013. 11:15
Ти хакери појма немају да њихова земља не дозвољава С.Кореји да живи нормално. Зато и раде то што раде, за солидне паре по налогу америчких терориста.
Subota 06.04.2013. 07:44
Još će taj čovek da nanese zla čovečanstvu, nije mu dovoljno što nastavlja unesrećivanje svog naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online