Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 08.03.2013.
23:23
Telegraf A

Ministar Bačević preživljava na planini kao komandos

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Milan Bačević kao pasionirani planinar i zaljubljenik u prirodu svoje godišnje odmore provodi daleko od očiju javnosti i prijatelja, bez mobilnog telefona, Interneta i kompjutera. Zanimljivo je da Bačević odmore provodi bukvalno preživljavajući u stilu komandosa, hraneći se isključivo plodovima koje sakupi i nađe u šumi!

Odazi na Homolje i hrani se onim što nađe. A onda nazad u ministarsku fotelju
 

Ovaj političar, čija je ćerka udata za sina predsednika države Tomislava Nikolića, bio je i u dva mandata poslanik SRS i zamenik ministra za nauku i tehnologiju do 2000. godine. Kada mu se "isprazne baterije" zbog poslova i obaveza, on napušta sve i odlazi u šumu, a kako je rekao za "Telegraf", obično kao destinacije bira Homolje, Kučaj ili Goliju. Ne nosi hranu, već jede biljke, ribu koju ulovi, kao i puževe.

"Istina je, ja sam pasionirani planinar. Volim prirodu i njene plodove i najbolje se osećam u takvom okruženju, tada punim baterije za sve što mi predstoji. Tokom takvih meseci potpune slobode spremio sam i moj magistarski, a kasnije i doktorski rad", otkriva Bačević.

Kako kaže, od hrane koja se može pronaći u prirodi nema ničeg zdravijeg za organizam.

"Naravno da ne nosim hranu, jer nema potrebe za tim. Sve što se u prirodi nađe zdravije je i prava je hrana, a čist vazduh, šuma i reka bez mobilnih telefona apsolutno ispunjavaju moju dušu", kaže ministar.

Bačević ima još jedan neobičan hobi. Više od pet decenija skuplja krstove, a ljubav prema veri preneo mu je pradeda Ljuban. U kolekciji ima više od 300 hrišćanskih relikvija, od starog doba do 21. veka.

Bačević svira i na čak sedam žičanih instrumenata – od gitare preko kontrabasa do tamburice. Obavezan ritual na svim njegovim slavljima jeste da uzme gitaru u ruke i da zabavi goste evergrin hitovima, starogradskim pesmama, ali i izvornom narodnom muzikom.

Ministar Bačević u žižu javnosti dospeo je nedavno kada je podržao istraživanja nalazišta nikla na Mokroj Gori. Taman kad se oko toga slegla prašina, ponovo je na sebe skrenuo pažnju željom da "oživi stogodišnji san Srbije i pogura izgradnju kanala na Moravi, koji bi spojio severnu Evropu s Egejskim morem".

Ovaj visokorangirani funkcioner SNS po dolasku na vlast bio je viđen za šefa Nikolićevog kabineta, kao i za njegovog savetnika. Te funkcije je zamenio ministarskim mestom u vladi u koju je, kako kaže, došao na osnovu stručnosti, a ne zbog prijateljstva s predsednikom Nikolićem.

Ipak se spekuliše da se u vladi nalazi zbog prisnih kontakata s partijom Jedinstvena Rusija Vladimira Putina. "Veoma sam naklonjen Rusiji, ali i ja uživam njihovu naklonost, i mislim da to Srbija može da iskoristi", poručio je Bačević.

POVEZANE VESTI

Subota 09.03.2013. 07:36
Možda traži još neki rudnik po vrletima planina.
Nedelja 10.03.2013. 22:47
Bačević? Padeda Ljuban? Možda grešim,ali meni ovo deluje na ujku,ako iko ima validnih info,voleo bih da podeli sa nama. Inače,ovo njegovo da je radove spremao u divljini u koju je otišao tek tako,nek priča nekom drugom ko nikad nije učio i nikad nije bio u prirodi.Obišao sam Srbiju kao retko ko,volim prirodu i snađi se sistem,ali sam nosio hranu i nikad nisam ubio životinju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online