Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 23.01.2013.
11:13
Alo A

"Opet bih pitao 'A, gde je pečat?'"

Zoran Petrović (53) iz Medoševca, bivši radnik "Građevinara" koji je postao je nova zvezda Jutjuba izgovorivši na snimku sa jednog radničkog protesta u Nišu kultnu rečenicu: "A gde je pečat", kaže da svako zvanično saopštenje mora da ima potpis i pečat i da bi opet postavio isto pitanje.

A. Čukić
Bez pečata ništa ne važi, kaže Zoran Petrović

U video klipu, koji je postao apsolutni hit na Internetu Petrović prekida jednog radnika dok čita radnički proglas pitanjem: "A gde je pečat", posle čega dobija odgovor da "radnici Niša nemaju pečat, radnici Niša nemaju prava".

Urnebesni snimak videlo je do sada više od 400.000 ljudi na društvenim mrežama, a mnogima je bilo inspirativno da kreiraju razne fotomontaže koje se umnožavaju iz sekunda u sekund.

"Bili smo ispred Gradske kuće na protestu 3.decemra 2012. godine kada je došao neki radnik i počeo da čita nešto. Nije bio naš sindikalac, nisam znao da li je možda iz Jastrepca, Niteksa, ili nekog drugog preduzeća ali sam video da na papiru sa kojeg čita nema pečata. Samo sam ga pitao: 'A gde je pečat'.
Smatram da ako čitaš nešto, kao neki radnički proglas, taj dokument mora da ima pečat i potpis obavezno, da bude overeno. Bez toga nije validno, može da bude falsifikat. Opet bih pitao za pečat", kaže Petrović i dodaje da mu ne smeta što se zbijaju šale sa tim video klipom jer smatra da će se i na ovaj način saznati za borbu niških radnika za naplatu zaostalih potraživanja.

"Radio sam 24 godine u 'Građevinaru'. Meni duguju 27 plata, a mojem sinu 57 zarada. Neka se smeje ko hoće, samo radnicima neka daju šta je zarađeno", kaže Petrović.

Njegov sin Slaviša, kaže da ih zovu prijatelji sa svih strana. "Zovu prijatelji ćaleta, kažu: 'Gde se seti za pečat'. Svi se šalimo na njegov račun da je postao zvezda. Pre neko veče je bio neki ratni film gde jedan komunista pita drugog gde je pečat na nekom dokumentu, a ovaj mu odgovara: 'kada ti ja potpišem ne treba ti pečat'. Pa se šalimo sa ocem na tu temu", kaže Slaviša.

A sada pogledajte kome sve nedostaje pečat.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.01.2013. 12:16
Srbi se ne slazu, samo se svadjaju i svi su podeljeni i po misljenju i po svemu, ali uvek ih interesuje sta drugi radi i cime se bavi. AMIN
Četvrtak 24.01.2013. 18:08
Zato smo i propali nema nigde pecata! Siptari prave dzamije gde kod mogu po Srbiji i Kosovo bez pecata! A kada se gradila crkva u moje selo cekali smo pecat pola godine!
Sreda 23.01.2013. 13:11
крај је најјачи...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online