Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.01.2013.
06:37
24sata.rs A

”Plaćanje” parkinga SMS-om: Kasno vam stigla poruka, na suđenju sam

Iako je plaćanje parkiranja SMS-om moguće već sedam godina, ”Parking servis” i dalje svakodnevno dobija poruke kojima se ne može platiti parkiranje. Novosađani neretko pokušavaju i da se dopisuju sa kompjuterom koji prima SMS-ove.

Svakakve poruke stižu na broj Parking servisa u Novom Sadu, pa i one ljubavnog karaktera

- Iz mnogih poruka se vidi da neki od vozača, ne shvataju kako funkcioniše sistem i pokušavaju da se dopisuju sa SMS centrom. Očekuju da će se njihove poruke uvažiti, pogotovo kada im na mobilni stigne poruka da im za pet minuta ističe parking i da ga mogu produžiti. Tada često dobijamo poruke poput: ”Da li je moguće produžiti parkiranje za još 3 sata slavimo 18 rođendan” - priča Jasna Kovčin iz ”Parking servisa”.


Od ukupno više od pet miliona poruka godišnje oko 5 odsto poruka su pogrešnog formata ili poruka namenjenih nekom drugom: od ljubavnih, preko čestitki za praznike do poziva na rođendane i slave ili naručivanja taksija. Operateri se često nasmeju, jer građani pokukašavaju da kompijuteru objasne da su zauzeti. Tako stignu poruke, ”Oprostite na kašnjenju, stižem za nekoliko min”, a neki svoje nezadovoljstvo izraze porukom ”pošaljete kasno obaveštenje i kako ja sad da adekvatno odreagujem”.


Ipak, zaposlene najviše nasmeju poruke koje evidentno i nisu bile upućene za parkiranje. ”Šefe srećan Božić vidi posle praznika pošalji jedan kaledar za portirnicu i liste od plate ja sam na smeni. Čeda portir“ ili ”Znas šta? Ti si jedna obična kukavica i slabić. Zato ti želim da ostaneš uvek u tom braku, bolje ni ne zaslužuješ i istekao ti je parking.“


U Parking servisu kažu da građanima ne naplaćuju nepravilno poslate poruke, već ih jedino košta koliko im mobilni operater naplaćuje.

   Kako Novosađani ”plaćaju” parking?
- Kasno je stigla ova poruka. Već sam na suđenju koje ne mogu napustiti   
- Dok se mučiš sa posnim oslićem, nešto lepo mirišeš nosićem. To u rerni prasence se peče, dobri dome srećno badnje veče.   
- Majčice šta radite? Dragan i ja smo se dogovorili da tati i tebi poklonimo ovaj naš kompjuter, mi svakako imamo tri, sa onim što je od nagradne igre   
- Zorane, čujemo se uveče u vezi satare, popodne ne mogu - imam nekih obaveza
- Pa dodji mi, iskradi se kada ne radiš - ja ću ti platiti taj put nije to problem
- E cvrc...Uplatila sam kredit al’ ne mogu nigde da nađem karticu
- Nisam uplatio nikakav parking. Kola su mi ispred zgrade, gde sam platio parking za celu godinu!?
- Zašto ste onda priznali uplatu, ja nemam druga slova, kako na drugom mestu priznaju kako je napisano
- Tenkju for jour koorporejsn
- Ljubavi još troje dece i dobijam nacionalnu penziju!
- Pa ja sam već otišla čudno da niste memorisali

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online