Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.11.2012.
09:10
24 Sata A

Srbi prave milione na Fejsbuku

Malo ko bi posao u "Majkrosoftu" zamenio za sopstvenu firmu, ali se za Branka Milutinovića to pokazalo kao sjajan potez.

 "Top eleven" danas je najpopularnija sportska onlajn igrica
 

Danas je njegov "Nordeus" jedna od najbrže rastućih evropskih kompanija u oblasti kompjuterskih igrica i partner "Facebooka". Za godinu dana, od 2010. do 2011, prihodi "Nordeusa" su, prema podacima APR-a, povećani više od 15 puta, a neto dobit je sa oko 18 miliona dinara porasla na oko 330 miliona dinara, pišu "24 Sata".

Upravo zato predstavnicima investicionih fondova okupljenim na "Balkan venture forumu" u Beogradu, Milutinović je u šali poručio da bi trebalo da obrate više pažnje na ovaj region, jer da su "u ranoj fazi investirali u "Nordeus", danas bi imali udeo u jednoj od najuspešnijih internet kompanija u Evropi".

I zaista, njihova igrica "Top eleven" danas je najpopularnija sportska onlajn igrica koju dnevno preko interneta i mobilnih telefona igra više od dva miliona ljudi.

"Postali smo bitni u svetskim okvirima, jedan smo od najbitnijih partnera "Facebooka" globalno, razvijamo nove proizvode i jako brzo rastemo. Verujem da ćemo i u narednim godinama biti jedna od najbitnijih kompanija u industriji kompjuterskih igrica", kaže za "24 sata" Milutinović, koji je izvršni direktor "Nordeusa".

A sve je počelo kad je pre tri godine odlučio da se s još nekim kolegama vrati iz inostranstva u Srbiju.

"Dao sam otkaz u "Majkrosoftu" 2009. godine, usred ekonomske krize, i svi su nam govorili da smo ludi što smo napustili sjajne poslove i odrekli se dobre zarade", priča Milutinović.

Međutim, od kako je izašla prva igra, stvari su krenule mnogo brže da se odvijaju i u narednih godinu i po dana, "Nordeus" je postao jedna od najbrže rastućih evropskih kompanija koje prave igrice za internet i mobilne telefone sa brojnim nagradama.

"Sad je trend da dobri inženjeri ne samo da ostaju u Beogradu, nego imamo i ljude koji se vraćaju u Srbiju, čak i sa Kembridža", priča za "24 Sata" ovaj stručnjak s kojim u kompaniji radi oko 80 ljudi.
 

Subota 24.11.2012. 10:26
Za svaku pohvalu je ovo...ambiciozni mladi ljudi su buducnost...radujem se sto u porodici imam takvog coveka koji ce za par godina sigurno biti deo ove ekipe...neka se svi ugledaju na ovakve...
Subota 24.11.2012. 15:30
Bravo ljudi,konacno neko ko ume i zna!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online