Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 09.10.2012.
14:40
Blic, Vestionline A

A šta ako je Jovanča gej?

Sednica Skupštine grada Jagodine, kojoj je predsedavao Dragan Marković Palma, trajala je svega pet minuta, posle koje su se odbornici, na čelu sa Markovićem uputili u ZOO vrt "Tigar", gde su prisustovali zvaničnoj "ženidbi" najpopularnijeg stanovnika (ZOO) vrta u Jagodini, muške žirafe Jovanča. Međutim, Dragan Marković Palma koji kaže da se zalaže za ljudska prava, pretpostavlja da njegov Jovanča voli ženske žirafe. Ali šta ako nije tako?

Dragan Marković Palma i njegov miljenik Jovanča
 

Na dnevnom redu sednice bilo je šest tačaka, pet je usvojeno jednoglasno, a u jednoj je jedan odbornik bio protiv. Sednica je kratko održana jer su članovi morali da požure na venčanje žirafe Jovanče.

Životna saputnica Jovanče, žirafa Ema, stara sedam i po godina, stigla je iz ZOO vrta Beograd, kao poklon Vuka Bojovića i od Jovanče je starija pet godina, ali do sada nije imala potomke, izjavio je upravnik ZOO vrta, veterinar Vlada Jovanović. On je podsetio da se žirafe pare "ležeći ili stojeći", a nose devet meseci.


Pre puštanja "mladenaca" iz štale, Marković je novinarima i odbornicima u ZOO vrtu izjavio da se ovim realizuje obećenje koje je dao prošle nedelje, da će oženiti Jovanču.

Jovanča i žena mu Ema
 


"To obećanje sam dao jer je bilo najavljeno da će se u Beogradu nešto desiti, neke parade, izložbe, a pošto je poznato da sam ja human čovek i da se zalažem za ljudska prava, a siguran sam da ljudska prava nisu prekršena kod onih koji stalno pričaju kako im neko nešto zabranjuje, obećao sam ženidbu Jovanče i ispunio", rekao je Marković.


Naravno niko im ništa na brani da rade u četiri zida i šta god žele, dodao je Marković i istakao da "čuveni Jovanča nije poklon Vlade".


"Kako je Jovanča postao polno zreo, dogovorili smo se da ga ženimo, obezbedili smo mu devojku, koju smo dobili od ZOO vrta Beograd od gospodina Vuka Bojovića, kome se zahvaljujem na poklonu", rekao je Marković i istakao da je "siguran da Vuk najveću zahvalnost ima od Jovanče".


"Milina ih je gledati kako se vole, nežno gledaju, paze, "a mi u Jagodini ne samo da se zalažemo protiv 'bele kuge' kod ljudi već i kod životinja, posebno egzotičnih kakva su žirafe i očekujem da za dve godine imamo četori žirafe u našem ZOO vrtu", dodao je on.


Ovo možda nije trenutak da se priča o ženidbi životinja kada se borimo da svakom čoveku u Srbiji stvorimo uslove da bolje živi, ali mislim da je ovo važno za one koji misle drukčije i "šaljem im poruku da u brak ulazi mužjak i ženka, a ne dva mužjaka".


Posle ove rečenice Marković se obratio čuvarima u ZOO rečima: "Otvorite vrata da vidimo kako izgleda jedan prelepi par koji se zove Jovanča i Ema"!

POVEZANE VESTI

Utorak 09.10.2012. 16:19
Cekajte ljudi, o cemu mi pricamo ovde... Zar se bas nista zanimljivo ne dogadja u svetu, pa mora ovo da nam se servira...
Sreda 10.10.2012. 08:00
Nisu valjda opštinski odbornici držali žirafi sveču? Sprdačina skupštinskih institucija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online