Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 20.08.2012.
12:12 >> 13:09h
Alo! A

Krkobabić pravio atomsku bombu?!

Iako danas uglavnom nemaju finansijskih poteškoća, članovima nove vlade, ako im je verovati na reč, nisu uvek cvetale ruže. Da bi pregurali studentsku besparicu, mnogi su između ispitnih rokova honorarno zarađivali za knjige, kafanu, cipele...

Najstariji član vlade Jovan Krkobabić je, po završetku fakulteta (pedesetih godina prošlog veka) radio u Institutu “Vinča”
 

I dok su se neki poput Velje Ilića, Ivice Dačića, Rasima Ljajića i Gorana Kneževića u pohodu na najviše državne funkcije kalili u novinskim redakcijama, na građevini ili košarkaškim terenima, najstariji član vlade Jovan Krkobabić radno iskustvo je sticao “praveći atomsku bombu”!

Naime, po završetku fakulteta, pedesetih godina prošlog veka, aktuelni ministar rada i socijalne politike je svoju prvu radnu knjižicu dobio u Institutu za nuklearne nauke

Stefanović sebe častio cipelama!

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović je u pauzama između ispitnih rokova uspevao da odradi poneki honorarni posao i tako dopuni svoj budžet.
- Prvi novac sam zaradio kao student, kada sam radio preko studentske zadruge tokom leta i unosio neke administrativne podatke u računarski sistem. Odmah sam otišao sa drugarima da ih častim pićem, a za ostatak sam kupio cipele - priseća se predsednik Skupštine.

“Vinča”, a prvi šef mu je bio saradnik Marije Kiri!

- Jovan Krkobabić je svoju prvu platu zaradio u “Vinči”, kada je na čelu tog instituta bio doktor Pavle Savić, jedan od najvećih srpskih naučnika i saradnik Marije Kiri. U to vreme se uveliko pričalo da se u “Vinči” pravi atomska bomba, ali te glasine nikada nisu potvrđene - kažu Krkobabićevi saradnici.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević se za svoju prvu platu dobro preznojio.
- Sećam se da sam svoj prvi novac u životu zaradio sa 15 godina. Bavio sam se košarkom, igrao sam za Proleter iz Zrenjanina. Ta prva plata koju sam zaradio bila je otprilike trećina plate mojih roditelja, prosvetnih radnika. Sav novac sam odmah potrošio da častim društvo - seća se Goran Knežević.


Ministar građevine Velimir Ilić tvrdi da je novac u kuću počeo da donosi još kao dečak, radeći na građevini i roditeljskom imanju.

- Moji su oduvek bili privatnici, i deda je pre rata bio privatnik, pa sam još kao dete

Radio na građevini i roditeljskom imanju

radio i pomagao. Otac mi je bio ravnogorac i bili smo obeleženi kao narodni neprijatelji. Odrastao sam u nekoj drugoj situaciji i zato sam vaspitavan da budem dobar đak i vredan radnik. Dok sam studirao, radio sam privatno građevinu, a imali smo i veliko imanje. I moji Čačani znaju da sam sve stekao radom i znanjem. Zato sam već sa 27 godina sebi sagradio kuću od 430 kvadrata i odselio se od roditelja - poverio se Ilić.


Od novinara do premijera!

Predsednik vlade Ivica Dačić svoj džeparac počeo je da zarađuje još kao srednjoškolac, i to radeći novinarski posao. Nije tajna da Dačić potiče iz vrlo skromne porodice, otac je bio policajac, a majka domaćica, pa jugom kruži priča da su zarad

Kalio se u studentskom listu “Student”

školovanja svoje dece išli da beru pečurke i šipurak. Zato je Dačić sve vreme studija honorarno radio, a svoj prvi angažman imao je u omladinskoj redakciji u Radio Nišu, gde je godinama vodio emisije namenjene mladima. Kasnije se, kao student političkih nauka i poput mnogih svojih kolega političara, kalio u najstarijem studentskom listu “Student”, ali se ispostavilo da je novinarstvo bilo samo prolazna stanica u pohodu na vrh države.


Novinarski hleb je u studentskim danima probao i ministar spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informacionog društva Rasim Ljajić radeći u nekoliko redakcija širom bivše Jugoslavije.

Počeo u Birou za studije i projektovanje železnica

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je po završetku Građevinskog fakulteta 1971. godine svoje prvo zaposlenje dobio u Birou za studije i projektovanje železnica. Njegov stranački kolega Žarko Obradović je 1988. godine uhlebljenje našao u Gradskom komitetu Socijalističkog saveza radnog naroda. Ministarka energetike Zorana Milanović karijeru je započela kao profesor u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu.

Suzana prevodila za pare!

Dok se pojedinci iz nove vladajuće garniture ne mogu pohvaliti znanjem stranog

Osim engleskog, govori nemački, grčki i francuski

jezika, potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, osim engleskog, govori nemački, grčki i francuski. Tako je svoje lingvističke talente naplaćivala još tokom studija.


- Prvi honorar sam zaradila još kao student prevodeći tekstove. Tim novcem sam uspevala da pokrijem troškove studiranja, kupim sebi knjige i sve što je bilo neophodno... - kaže Grubješićeva.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.08.2012. 12:45
Plan i prica za Srbiju je bila jos 2000-te spremna: Samo treba da se uhvtis za glavu kad ovo cujes: DS je imao zadatak da unisti Srbiju,a ovi danas da je vrate samo na pocetak 2000-tih (kako se tada zivelo), i nista se nece promeniti,mi cemo se samo vratiti u proslost i za par godina ce opet doci isti ti sinovi koji imaju svoje fine tatice, koje su drzale preduzeca i firme i nastaviti sa kradjom...i sve u krug >>> podmetaci vatre i vatrogasci danas rade zajedno
Ponedeljak 20.08.2012. 14:06
Clanak sa bombasticnim naslovom bas nije vredan komentara. Ali samo jedna napomena. Krkobabic je studirao fakultet politickih nauka i kao partijski kadrovik prebacen u Vincu, zna se kako i zasto. U pravljanje atomske bombe razume sa isto kao i sada u zaposljavanje. Zalosno, stvarno zalosno, sta je sve u Srbiji moguce, jos uvek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online